Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

Opa evo ga na Poco F3

Nekako mi ne daju da ga zamenim, prvi put imam 3 godine telefon 😊

Пре два дана сам и ја на F4 добио HiperOS. Сад сам провалио да нико не може да ме позове, ја могу да зовем.
Где се ресетује телефон, више није на Power дугме?

Pritisni i zadrži power taster i pojavi se klizač da isključiš ili restartuješ fon.

То сам провалио, али нико не може да ме позове, избацује. Ја могу да зовем.

Ljudi ko Boga vas molim mozel pomoc kako da ugasim ovaj lock screen customization shortcut:

Pogledajte prilog 434700
Pogledajte prilog 434701
Svaki put se aktivira kada uzmem telefon u ruke. Znaci funkcija je Androidova i radi na principu da se upali zakljucan ekan, cuva se prstom par sekundi i onda se pojavi customizacija za lockscreen. Ali se meni stalno desava. Morao bi uzimati telefon u ruke bez dodirivanja ekrana pa ga onda otkljucavati. Tako da mislim da je ovo u pitanju bug.

Postoji opcija gasenja na drugim brendovima ali je ja ne mogu naci kod šajomija:

Pogledajte prilog 434702

Problem je i taj kada iskoci taj lock screen customization meni, moram cekati da se ekran ugasi ili ga ugasiti na power dugme da ga otkljucam. Ako ga ja otkljucam sa patternom ili otiskom dok tako stoji kao na prvoj slici, onda ne ulazim u telefon vec u taj lock screen meni iz kojeg cak nije lako ni izaci jer sakrije komande na dnu.

Pogledajte prilog 434703.

Tako da moram raditi swipe up sa donje strane pa se pojavi samo back dugme. Pa onda back par puta da se vrati na pocetnu stranicu, pa ugasiti ekran pa upaliti i onda dobijem normalan lock screen:

Pogledajte prilog 434704
Radio sam i factory reset i trazio u developer opcijama ali ja gasenje ove funkcije ne nalazim. Pitao sam i na redditu ali su u roku od par minuta zakljucali temu.

U pitanju je Xiaomi 13 HyperOS 1.0.3 global. Toliko je postalo naportno da cu mislim morati preci na drugi telefon :(
Glenn da li si rešio problem?

Prilozi

• Screenshot_2024-05-19-21-05-35-742_com.miui.aod.jpg
    Screenshot_2024-05-19-21-05-35-742_com.miui.aod.jpg
    51.7 KB · Pregleda: 64
Da li neko zna kako da podesim da poziv sa brojem bude preko celog ekrana a ne samo u gornjem delu ekrana ?

Ako je upaljen ekran, dobijes samo obavestenje preko kojeg mozes da prihvatis ili odbijes poziv. Tako je reseno na Google dialeru, kojeg imaju svi na globalnim romovima. Ako je ugasen onda je razvucen preko celog ekrana.

Meni je sa Hyperom pocelo da se desava da kad primim SMS poruku ekran ne zasvetli i ne pokaze preview sms poruke, dok na viberu to radi normalno. Sva podesavanja sam cackao ne mogu da resim... Isto se i za poruku na mesindzeru ne pali ekran i preview, ali se bar zvuk poruke cuje svuda... Poco X5Pro 8/256...

Settings-notifications- na dnu notification effect, pa promeni na light up screen...
Na bilo kom drugom efektu mi radi efekat za sms i ostalo, dok viber ukljucuje displej...
Hyper OS na 13T...

dok viber ukljucuje displej...
isto je tako bilo i na Samsungu sa edge lighting-om.
Svaka aplikacija lepo svetli sa strane, samo viber ukljucuje ekran 😂 neoptimizovano smece od aplikacije, po svakom osnovu

I sad mi na 14u isto tako.

Samsung ne uključuje ekran, to se podešava u Viberu, samo edge light svetli

Poslednja izmena:
Ja imam sličan problem od kad sam dobio Hyper OS na RN13 Pro+.
Ja sam podesio da se pali ekran za obaveštenja, to radi dobro ali Viber nekad ne prikaže poruku na zaključanom ekranu. Čuje se zvuk, upali se ekran, ali nema ništa na zaključanom ekranu... Nije uvek, neke poruke lepo prikaže, neke neće. U podešavanjima aplikacije piše da prikaže sadržaj na zaključanom ekranu.
Dok recimo sa SMS porukama nemam ovaj problem.

Ja imam sličan problem od kad sam dobio Hyper OS na RN13 Pro+.
Ja sam podesio da se pali ekran za obaveštenja, to radi dobro ali Viber nekad ne prikaže poruku na zaključanom ekranu. Čuje se zvuk, upali se ekran, ali nema ništa na zaključanom ekranu... Nije uvek, neke poruke lepo prikaže, neke neće. U podešavanjima aplikacije piše da prikaže sadržaj na zaključanom ekranu.
Dok recimo sa SMS porukama nemam ovaj problem.
Mislim da Xiaomi telefoni sa tim imaju globalni problem !?!

Meni se nije desilo nikad na Redmi Note 7. Nije mi se dešavalo ni na ovome sve dok nije došao HyperOS.

Meni se nije desilo nikad na Redmi Note 7. Nije mi se dešavalo ni na ovome sve dok nije došao HyperOS.
Pa samo toliko 😀
Iskreno prihvatio sam ažuriranja na HyperOS iz namere da mi ne stižu poruke da postoji ažuriranje a da stoji kao napomena , a ne da nešto bitno unapredim rad telefona ...Ali ipak ni slutio nisam da isto ažuriranje ili update ( šta god da je ) , da isti može da nešto što je dobro oslabi 😀

Pozdrav, da li postoji neko rešenje za double tap zaključavanje telefona na global ROM-u? Neka custom app možda?
Takođe, da li može da se namesti nekako da bude neko always on svetlo konstantno (ne samo da se pojavi kad dođe poruka) ako imam nepročitano obaveštenje iz vajbera, vacapa ili instagrama npr?

Pozdrav, da li postoji neko rešenje za double tap zaključavanje telefona na global ROM-u? Neka custom app možda?
Double tap to wake je u settings i double tap to lock u launcher-u. Ako je neka od ove dve opcije nedostajuća, do Xiaomi-a je.
Takođe, da li može da se namesti nekako da bude neko always on svetlo konstantno (ne samo da se pojavi kad dođe poruka) ako imam nepročitano obaveštenje iz vajbera, vacapa ili instagrama npr?
Za nižu srednju klasu su internom odlukom ograničili na 10 sekundi. Tako je od RN 10 pa nadalje i nema drugog načina, osim da se koristi xiaomi.eu rom. Takođe, na njemu su Xiaomi dialer i sms umesto Google.

Pozdrav. Nakon par god vratio sam se ipak na Xiaomi i nisam uopste u toku sa njima. Imao sam moto g100 koji mi je i dan danas odlican ali ide kod mame jer ona ima mi a1 i stvarno je vreme da se promeni :) Elem, uzeo sam od drugara xiaomi 12x jer je dosta manji od g100 sto je meni bilo najvaznije! Pitanje, izasao mi je da ima update 1.0.1.0. TLDEUXM 1.8gb.
Na telefonu je 13 TKQ1.20829.002 miui14.0.4. Da li da prihvatim update jer sam sad malo citao da ima bagova? Da li je to ta verzija sa bagovima?

Imam nekoliko pitanja.

1. Double tap to lock radi samo sa lock screena-a, ne i sa home screen-a ili mi je promaklo negde podešavanje za home screen?
2. Kako se poziva google wallet,? Navikao sam na Samsungu i Ajfonu double click na side button ali ni to ne vidim
3. Koristim Google photos (kao i na svim telefonima do sad) i uključen mi je upload zbog backup-a. Prvi put mi se sad desilo da je telefon povukao sve fotografije sa clouda na internu memoriju umesto da bude obrnuto.
4. Da li sam mogu da pomeram aplikacije u app drawer-u ili može samo A-Z?
5. Ja ovoliko bloatware-a nisam video u životu, skoro sve sam pobrisao osim Mi browsera i nekih Google app koje ne mogu, ima li leka za to bez nekog root-a?

Znam da su noob pitanja, ali ovo mi je prvi susret sa Xiaomijem od MI 9, i posle Samsunga i OnePlusa mi je....pa ne baš najjasnije. Hvala svakome ko ima neki tip.

Da li u podešavanjima galerije imate opciju da uključite pro HDR display? Kod mene na RN 13pro + je nema.

1000000827.jpg
Nema ni kod mene, plus mi izbacio da instaliram one drive. Do sada fotke čuvam u Google Photos.

Prilozi

• Screenshot_2024-06-07-12-00-40-154_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-06-07-12-00-40-154_com.miui.gallery.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 29
@Amortizzer

4. Aplikacije u app drawer-u možeš da pomjeraš od A do Ž tj. da su tako poredane ili opet tako od A do Ž ali da su razvrstane po kategorijama u tabovima (lijevo-desno) koje ti ne možeš sam definisati.
5. Instaliraj iz Google Play prodavnice app pod nazivom "Hidden Setings MIUI - HyperOS" i preko njenog App Manager-a možeš deinstalirati ili onemogućiti aplikacije koje smatraš da ti ne trebaju...

Inače, pošto je tema HyperOS, evo stiže i zvanični HyperOS 1.0.3. baziran na Androidu 13 za popularni RN 10 Pro.

Kakvi su vam utisci sa HyperOS-om na novom Redmi 13 Pro 5g je poslednja verzija MIUI, da li da ga ažuriram ili ostavim na MIUI?

Jel realno da na nekom telefonu sa Hyper OS moze da se stavi stari stil kontrolnog centra a na nekom ne?
Konkretno na 13 pro moze, na 14 ultra ne može
Šta oni rade....😀😀

Nazad
Vrh Dno