Šta je novo?

Xiaomi HyperOS - opšta tema

gde nalazite taj zedge file manager?????????Ja nikako da ga nađem.Ako može link

Zedge je app za muziku, melodije, skini sa googleplay.

Sledeća stvar koja me jako nervira,koja je ranije mi bila na Poco x3 pro,evo sada opet.
Googlao sam al nisam mogao da nadjem kako da isključim.
Dnd,kada palite čuje se ton? Moze li iskljuciti ta notifkacija tona pri paljenju ?

notifikacije se valjda čuje samo kada isključiš DND? pri uključenju nema zvuka

Ima,u tome je problem. Na MiUI nije bilo,sada nema. Na poco je isto imalo,al nakon nekog update iskljucilo se

šteta, nikad nisam koristio zvanični MIUI ni HyperOS da bih uporedio, uvek je to bio EU ROM, na njemu je uvek radilo regularno onako kako sam napisao u prethodnom postu

Od kako mi se na Poco x5 pro instalirao hyperos ne radi firmin teams, daje da nije ispunjeno "device is healthy". Brisao aplikaciju, cash, nije pomoglo. Ako neko ima ideju...

Meni na Poco X5 Pro, sa HyperOs, baterija traje 15-20% krace nego na Miui. Mozda sam trebao sacekati da ga malo srede.

Da li HyperOS ima mogucnost da se snima pozive automatski iz fabrickog dialera?

Da li koristi Google Play store ili imaju neki svoj? Da li je ista kompatibilnost sa aplikacijama kao klasicni anroid?

Imaju GP i svoj neki novi. Oba mozes da koristis,neke app ne podržava zemlja odakle sam tipa EA24 app,skidam je Xiaomi store bez problema

Jel može na hyper os da se podesi da se spušta i kontrolni centar i obaveštenja na bilo kojoj strani (i levo i desno)?

Moras upaliti "old version" da imas sve.

Settings/Notifications an status bar/Control cener style pa odaberi old.

Trazio sam tu, nema
Edit: samo ovo za ikonice

Prilozi

• Screenshot_2024-02-19-07-36-55-136_com.miui.notification.jpg
    Screenshot_2024-02-19-07-36-55-136_com.miui.notification.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 69
Ne na panel, nego Ispod toga, stil kontrolnog centra

Evo kako je kod mene

Prilozi

• Screenshot_2024-02-19-08-37-19-443_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2024-02-19-08-37-19-443_com.android.settings-edit.jpg
    70.1 KB · Pregleda: 70
Očigledno nije isto, kojom magijom ne znam 🙂

Ljudi zivota vam kako da ovu glupost ugasim i cemu uopste sluzi? Spustim telefon, aktiviora se. Uzmeme telefon u ruku, upali se. Ne znam ni sta je ni kako ga pokrenem.

1708453172377.png

Uključen ti je otisak prstiju ili šablon za otkljucavanje telefona.

E ybg pa nije zar da pitam na forumu sta je pattern koji koristim 15 godina :D

Ne pitam za to. Ako pogledas malo bolje, prikazan je wallpaper lock screena ali je blurrovan i smanjen.

1708453525274.png

U pitanju je neka funkcija. Znaci ovo je moj lockscreen dok to sa prve slike veze nemam sta je:

image.png

Poslednja izmena:
Mislio sam da pitaš kako da ugasis otkljucavanje telefona, nisi bio direktan. Pogledaj u u wallpaper funkciji, meni se to nikad nije dešavalo. 😳

Tako je i kod mene. Kada traži patern ili pin tada blurije wallpaper na lockscreen-u. Pri otključavanju se vraća u normalu.

Kada trazi pattern bluruje, kada otkljucavam prstom ne blurruje. Nikada ne smanji wallpaper osim ako tako ne aktiviram tu neku opciju. Wallpaper smanji nekih 60%. I trazi pattern i stoji mi wallpaper ali kao st ose vidi na slici, smanjen nekih 60%. Okolo wallpapera je siva slika tada. Samo izgleda sve plavo jer se tako vid isa kamerom. Onda kliknem power dugme da ugasim ekran i onda ponovo otkljucam normalno.

EDIT: Evo uspio sma aktivirati ponovo sa drugim wallpaperom, da nije neki lock screen customisation bullshit? Samo je stvar kad se pojavi podje se gasiti ekran, ne reaguje na dodir nista i onda nakon toga otkljucam normalno.

Ovo je problem:

image.png

Znaci podje se gasiti ekran cim se pokavi i ne reaguje na dodir. A ovo je normalan lockscreen ako prebacim na pattern, ako necu fingerprint:

image.png

A ovo je lockscreen kada ga otkljucavam prstom:

image.png

Poslednja izmena:
Nekako sam skontao (i ako google nije pomogao) da se radi o lockscreen customizaciji. Aktivira se tako sto se duze cuva prstom na zakljucanom telefonu. Zasto se meni gasi ekrna nakon toga i ne mogu otkljucati prstom ili patternom, xiaomi zna.

Sad je samo pitanje kako ga ugasiti jer se cesto aktivira ako drzim zakljucan telefon u ruci. Iz cista mira. Odnosno cim ga uzmem u ruke ili spustam.

Nazad
Vrh Dno