Šta je novo?

Xbox Series X / S

Ne znam stvarno ko smislja ovakve stvari u microsoftu ali ovo je smesno i tuzno u isto vreme. Prodali su duplo manje konzola nego PS5 i opet pucaju sami sebe u noge.Te zabrana argentine i turske,te povecanja game passa ,te rerelease konzole samo sa vise tb.To ne bi bilo problem da mi imamo regional pricing. Posle ovakvih promena stvarno ne vidim ko ce ikad kupiti xbox pored ps5 ili pca. Ima xbox da mi skuplja prasinu nakon ovoga iako sam ga koristio samo za FIFU

US rade naše kartice
Malopre uzeo neki ARG kod, odradio redeem preko VPN-a bez problema.
Fun fact, nalog na kom sam odradio redeem je TR, nisam menjao region naloga.
Redeem odradio preko browsera na mobu.

Xbox korisnik iz Kostarike je razgovarao sa Xbox supportom, rekli su mu da nema problema sa već kupljenim igrama, ali da ako nastavi da kupuje, mogu ga kazniti. Rečeno mu je da promeni region.
https://www.youtube.com/watch?v=jF-lAjVR7KU&lc=Ugws5PgiySe81HR-9nh4AaABAg
Ja to tumačim ovako: dopuštamo nelegalne stvari do 30og septembra, posle toga prestanite. Ko hoće da stackuje GPU ima još 20 dana fore.

Poslednja izmena:
Ako tako bude i ne budu dirali vec kupljene igre, onda je OK, mogu da zivim sa tim.

Sta to znaci za korisnike u Srbiji, koji region treba koristiti - samo US?

Takodje, ima li veze na kojoj zemlji je sama konzola? Meni je nalog na US ali je konzola u turskom regionu. Koji onda da postavim? Ili je to vezano samo za nalog?

Takodje, sta cemo sa GPU? Meni istice u novembru i planirao sam da nastavim sa mesecnim placanjem sa Ininal karticom ali sada ne znam da li ce moci. Razmisljam da otvorim novi nalog i da vec sada krenem da uplacujem, mozda nastavi da radi.

Ako tako bude i ne budu dirali vec kupljene igre, onda je OK, mogu da zivim sa tim.

Sta to znaci za korisnike u Srbiji, koji region treba koristiti - samo US?

Takodje, ima li veze na kojoj zemlji je sama konzola? Meni je nalog na US ali je konzola u turskom regionu. Koji onda da postavim? Ili je to vezano samo za nalog?

Takodje, sta cemo sa GPU? Meni istice u novembru i planirao sam da nastavim sa mesecnim placanjem sa Ininal karticom ali sada ne znam da li ce moci. Razmisljam da otvorim novi nalog i da vec sada krenem da uplacujem, mozda nastavi da radi.
"Само" су Бразил, Турска и Аргентина блокирани, тако да можеш на неки други јефтинији регион да се накачиш и несметано да купујеш (Чиле, Колумбија, Јапан, Јужна Кореја)

I mene su blokirali jutros… Ukoliko promenim region da li mi ostaje Game pass pretlata? Vazi mi do 30.09.

Meni ostalo 2x game pass core Turska 12 meseci. Da li još uvek mogu da se iskoriste ti kodovi?

I mene su blokirali jutros… Ukoliko promenim region da li mi ostaje Game pass pretlata? Vazi mi do 30.09.
Blokirali nalog ili blokirali kupovinu u drugim regionima?

Po raspravi na Redditu, izgleda da ToS nije promenjen (vazi od 09.2023) i da su "samo" blokirali kupovinu iz pomenutih zemalja:

Pozdrav svima, baš sam razočaran raspletom događaja za nas koji smo na turskom storeu.
Mi korisnici iz Srbije nismo krivi što nema srpskog storea iako se konzola legalno prodaje pod nas.
Ako ćemo pošteno, naša kupovna moć mnogo je bliža onoj prosečnog stanovnika Turske, nego USA na koju nas teraju sad...
Nego da vidim šta dalje... Ako sam vas dobro razumeo, ovog meseca mi pretplata za GPU neće biti automatski naplacena kad dođe vreme za to. Ako promenim adresu na neku Random USA i prebacim se na USA store, mogu da nastavim redovno da plaćam sa srpskom karticom?

Ne vidim razlog da ne naplate. Mi imamo samo PC GamePass zvanično.

Da li je neko probao kupovinu preko kredita sa gift card-a? Meni ovo lici da je blokada samo za strane kartice, kao na Argentinskom store-u kad su uveli.

Da li je neko probao kupovinu preko kredita sa gift card-a? Meni ovo lici da je blokada samo za strane kartice, kao na Argentinskom store-u kad su uveli.
Ne znam da li sam pisao ovde, probao sam sa lirama iz wallet-a, gedora, ne prolazi. Ni web ni konzola. Sačekaću par dana pa ću opet.
Probao da dodam i Ininal karticu na TR nalog (bas nalog, ne samo konzola) ne prolazi.

Ljudi pozdrav,
Nisam nešto pratio jer slabo palim Xbox u poslednje vreme ali vidim da imate nekih problema.
Turski GP dakle ostaje ali su blokirali store, jel tako?
Šta su sledeći koraci koji su za nas najisplativija opcija?

Mogul bi neko ko ima aktivan turski GPU da proba da skine neku igru koja je ukljucena u game pass. Ja bi rado probao ali imam samo par gb slobodno a frka mi je da brises ogre sa konzole dok ne potvrdimo sta se tacno desava

Ja sam skinuo Mafia def,ukljucena mi je u game pass,bez ikakvih problema.

Mogul bi neko ko ima aktivan turski GPU da proba da skine neku igru koja je ukljucena u game pass. Ja bi rado probao ali imam samo par gb slobodno a frka mi je da brises ogre sa konzole dok ne potvrdimo sta se tacno desava
Нема гп никакве везе са турском продавнциом

Ја сам пробао прекјуче и нисам могао ни преко конзоле ни преко нета

Skinuo sam ja veceras igru preko Turskog Game Pass Ultimate-a i radi sve kako treba.
Citam veceras temu na forumu i reko ajde da probam da uzmem Bishock - The Collection jer nije skup i kada se dodje do placanja samo izbaci da treba promeniti region.
Nisam nesto mnogo uzrujan jer bilo je lepo dok je trajalo, jedino bih voleo da je ostala opcija barem do crnog petka jer prosle godine je stvarno bilo odlicnih popusta ali tada nisam imao toliko para jer sam se istrosio na konzolu i Game Pass.
Sta dalje, sa kog regiona kupovati, a da to nije UK ili USA i da su cene barem iole priblizne Turcima?

Skinuo sam ja veceras igru preko Turskog Game Pass Ultimate-a i radi sve kako treba.
Citam veceras temu na forumu i reko ajde da probam da uzmem Bishock - The Collection jer nije skup i kada se dodje do placanja samo izbaci da treba promeniti region.
Nisam nesto mnogo uzrujan jer bilo je lepo dok je trajalo, jedino bih voleo da je ostala opcija barem do crnog petka jer prosle godine je stvarno bilo odlicnih popusta ali tada nisam imao toliko para jer sam se istrosio na konzolu i Game Pass.
Sta dalje, sa kog regiona kupovati, a da to nije UK ili USA i da su cene barem iole priblizne Turcima?
Чиле, Јужна Кореја, Јапан, Колумбија, у неким случајевима Мексико, мада за сваку игрицу се разликују цене, па би могао да скачеш са региона на регион да купиш. У принципу, више ти се исплати преко кодова него преко стора

Da li ima nekih sajtova gde se mogu naci kodovi jeftinije nego na store-u? Znam da su postojali isti za Turski region, ali cesto mi je jeftinije bilo kupiti igru preko prodavnice.

Da li ima nekih sajtova gde se mogu naci kodovi jeftinije nego na store-u? Znam da su postojali isti za Turski region, ali cesto mi je jeftinije bilo kupiti igru preko prodavnice.
Gamivo, Eneba, G2A, Kingiun, cdkeys
Allkeyshop uporedis cene, baziraj se na ovih 5. Sa Gameseal-om koji ume biti povoljan @eufrat i ja smo imali loše iskustvo, tako da preskači.

Kod mene turski store takođe ne radi od jutros. Nadam se sako da neće ništa prčkati oko već kupljenih igara, vidim po forumima i Reditu da ne bi trebalo to da se desi, ali uvek imam dozu sumnje kad je MS u pitanju 😂 Šta je sada rešenje za nas bez regiona, da se vratimo na US store? I da li u tom slučaju može da se desi da neke igre kupljene sa drugih storova budu nedostupne? Mislim, do sada sam store promenio tri puta i uvek su bile dostupne sve kupljene igre, nego pitam u svetlu ovih novih dešavanja.

Pa nece ti dirati vec kupljene igre, to je sto je. Takodje nece biti ni problema za ljude koji imaju aktivan GP.
Problem je trenutna i buduca kupovina igara koja nam nije omogucena na Turskom regionu iz prodavnice, a ni na Argentinskom.
Kao sto je meni odgovoreno par postova iznad ili drugi vec navedeni regioni ili preko kodova.

GP Core > GP ultimate je bio 3:2 jutros
A sad je 2:1 😏

Prilozi

• Screenshot_20240910_181416_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240910_181416_com.android.chrome.jpg
    139.1 KB · Pregleda: 32
Koliko vas otprilike izadje GP Ultimate na godinu ili dve preko kodova?
Jer gledam po ovoj tabeli nesto najjeftinije sto sam uspeo da nadjem za dve godine GP preko konverzije jeste oko 98e.
Na domacem sajtu koji svi znamo, proveren prodavac nudi 25 meseci za 9999din sto je oko 85e po trenutnom kursu.

Nazad
Vrh Dno