Šta je novo?

World of Warcraft thread

Kako misliš koliko je pametno, pa upravo je pametno sad početi :) Novi kvestovi, novi svet, sve živo novo :) a i za 20 evra ne možeš pogrešiti.

ja uzeh da igram onih 10 trial dana, cisto malo da se podsetim sta i kako, posto igram na piratu, i u nekoj trilemi sam da li da prelazim na retail, bas mi lepo deluje sve ovo novo :D
cini mi se da su malo i prebudzili engine igre, voda sad izgleda mnogo lepo i tako to...
kolko je uopste pametno sada kretati sa retailom? :D *imam fore da odlucim do 30. posto je 20e ceo paket xD

Evo ja sam vec 30. level sa svojim dwarf shamijem, a igram maximalno causal i rastereceno. Jednostavno, poveznost questova, ukombinovana sa sjajnom centralnom pricom i quest habom, koji sada pratis u zavisnosti od rase, neuporedivo vise XP-a po questu i mnogo bolja rasporedjenost talenata, gde ne moras svaki cas da trcis kod trenera, cini igru boljom i povezanijom nego ikad.

Uz popuste koje su nedavno objavili, ovo ti je sad a must buy! Najbolje vreme da predjes sa pirata na retail i vidis koliko je na originalu sve lepse i utegnutije. :)

ma evo ja nabio 20lvl (max za trial) pa sad mracim sa achivmentima xD inace sam uvek gotivio iste :)
kontam da cu definitivno da predjem na retail... samo da nahvatam nekog sa karticom da mi uplati dok ne prodje brzi voz xD

Dokle traje ta akcija za igru i ekspanzije? Ja imam original ali nemam ekspanzije pa me zanima.

Ne znam, ali pozuri, kapiram da traje do izlaska ekspanzije :)

traje do 30. (jos 2 dana), tako da ako se premisljas kao i ja, pozuri sa donosenjem odluke xD

Dobija se mesec dana uz taj komplet od 20 evra.

Nego, koliko su kvestovi u novoj Azshari zanimljiviji od starih, to nije normalno. Uspeli su od jedne oblasti koja praktično ničemu nije služila u old worldu i imala je par bezličnih kvestova da naprave zabavno mesto, a način na koji goblini formulišu kvestove je urnebesan :)

Oblast je kidala za minning, herbovanje, skinovanje elita, zmaj boss... prakticno nista :)

p.s Pre-TBC ofc :)

Pa to ako posmatraš WoW kao poligon za grind i budženje statistike :D
Questline za hordu u novoj Azshari je ludilo :)

Imala je Azshara zanimljive questove u Vanilli, secam se da sam bas uzivao radeci neke sa magovima i teleportima u kulama.

ko nije uzeo WoW,prijateljski savet je da i ne uzima :D
navukao sam se do jaja... sad kad sam max namunjio drooda sad cu da se bakcem sa altovima... pa za par dana do lvl 85 novi itemi itd...

sve u svemu nevidjena zaraza... a + Gearscore stalno update-uju:wall: :p

Ja sad gledam da iskoristim sve sto me mrzelo da radim dok sam raidovao svakodnevno ranije, tipa da nafarmujem sve reputacije sto mogu, sto vise mountova, petova, justice poena, golda itd. Ranije, dok sam se bahcao sa raidovanjem, nisam bas preterano paznje davao tome, cak sam i profesije zapostavio, medjutim sad me mrzi da raidujem, jer nema vise potrebe da jurim gear, ako izlazi ekspanzija uskoro, a i sasvim sam zadovoljan sa 5.6k gs, zato sam nabudzio obe profesije do kraja, fishing i cooking su isto blizu, jos Silvermoon City do titule "Ambassador", goldi se pune za Cata itd.
Neko mi je spominjao da ce letenje u Azeroth kostati 250 golda (kao sto je i u Beti kostalo), ako neko zna sigurno koliko ce kostati, nek postuje ovde cisto da se zna sa sigurnoscu, jer ako bude stvarno 250, to ce biti super, ja sam ocekivao par hiljada da ce biti.

Dozvola ce kostati 250g, ali uveli su novi nivo letenja, Master Riding, koji kosta 5k.

Yep, master riding (310%) ce kostati 5k golda, kao i dosadasnji artisan riding, uz moguci popust do 4K sa exalted repom sa Valliance Vanguard. Uz to, dobija se i simpa achievement "Breaking The Sound Barrier". :)

sve u svemu nevidjena zaraza... a + Gearscore stalno update-uju:wall: :p

1 od razloga sto se nisam vratio WoWu .... taman sam napravio pauzu pre nego st oje GS izasao ...

A posle kad sam na armoriju video likove ala tipa retri paladin sa 815 hit ratinga, jer jelte to su mu itemi sa najvecim GSom .... lol jednostavno mi se nije vracalo u igru.

hm sta ce biti sa ljudima koji imaju 310% mounta ? mislim ... oni ne moraju da uce to letenje ili moraju ?

Igra se raspala po meni posle izlaska BC. Igrao sam hard core, betu i kada se igra zvanicno pojavila i to je bilo neko novo iskustvo, neponovljiva atmosfera, druzenje sa ljudima, konstantna tenzija (prvi ulasci kod ONY, MC, BL, ZG...), moje odusevljenje ulaskom u Strat svaki put, opaki igraci koji su tada igrali. Igra vise nema dusu i dzaba stancovanje novih exp. Vreme je da prave novi MMORPG, ali mislim da i Blizz polako gubi dah. Jedino sto je ostalo da probam je Diablo 3, kada bude izasao.

@smarac

Bice ovako. Kad dobijes lvl85 mocices da kupis 310% za 5k golda. Dakle svi tvoji 280% mountovi ce postati 310%.

Ako vec imas 310% mounta, taj mount ce ostati 310% i naravno neces morati da dajes 5k golda. To se odnosi samo mountove koji su 310%. Ako hoces da tvoji ostali 280% postanu 310% moraces da platis 5k, logicno je.

E sad suska se nebuloza da ce playeri koji sad imaju 310% mounta dobiti za dzabe da svi ostali njihovi mountovi postanu 310%, sto je glupo naravno...

Gizmor, DA oni koji imaju 310% ce dobiti 310% za sve svoje mountove, a oni koji nemaju kada kupe dobiju normalno za sve mountove. Mislim da je sada jasno :)

Igra se raspala po meni posle izlaska BC. Igrao sam hard core, betu i kada se igra zvanicno pojavila i to je bilo neko novo iskustvo, neponovljiva atmosfera, druzenje sa ljudima, konstantna tenzija (prvi ulasci kod ONY, MC, BL, ZG...), moje odusevljenje ulaskom u Strat svaki put, opaki igraci koji su tada igrali. Igra vise nema dusu i dzaba stancovanje novih exp. Vreme je da prave novi MMORPG, ali mislim da i Blizz polako gubi dah. Jedino sto je ostalo da probam je Diablo 3, kada bude izasao.

Tako sam i ja razmisljao po dingovanju na 80. level malo nakon izlaska WotLK-a, ali gledaj ovako, kada bi 6 godina igra bila potpuno ista, da li bi bilo zanimljivo igrati je? Ja sam od ove trece, najnovije, ekspanzije ocekivao da ce biti jos gori krs od Wratha, ali sad jedva cekam da izadje, jer koliko god Vanilla i TBC bili neponovljivi, ovo su opet nove stvari koje dodaju i koje te jako mame da nastavis sa igrom. Promenili se ceo svet, potpuno nove stvari su dodali, gotovo promenjena igra koja je bila pre 5 godina, ali opet, meni se ovo jako svidja i nastavicu da je igram. Ne brini se ti za novi MMO, imaju oni itekako materijala za bar jos 2 ekspanzije, bar sto se price tice.

Deljim Vase misljenje doktore.:)

Danas igram samo da ubijem vreme, bez zara i zelje za dokazivanjem.

Da se dodam, i ja sam uzivao u Vanilli i TBC-u, ti periodi igranja su mi najomiljeniji, ali "times change, people change" kako kazu u filmu, odnosno, red je da se nove stvari ubace i izbegne monotonost.

Pitanje za ljude koji nisu pauzirali ove godine WoW:
Ja sam negde par meseci prestao da igram pred pustanje patcha gde druid dobija neke solar i lunar sposobnosti ili moci. E sad, koja je fora s tim, resio sam da nastavim malo i sa druidom koji je 68. cisto da i njega dignem i spremim za ekspanziju, ali skroz me zbunjuju te nove Lunar i Solar magije (ako tako mogu da se nazovu) i ne znam koja je poenta toga, kakve su to izmene, zbog cega i sve ostalo.

Nisam nikada igrao sa droodom tako da ne znam mnogo o izmenama posle patcha 4.0.1, ali znam da je balansima DPS skocio visestruko (doduse moguce da su ovo redukovali sa 4.0.3-ojkom). Jedino sto znam jeste da solar beam silencuje metu. :)

Evo ti jedan od trenutno popularnih buildova, pa vidi da li mozes da se snadjes:

http://www.wowhead.com/talent#0IfMdR0RkRuMZ0c:Rks

Verovatno ce ti neko ko ima iskustva sa druidom biti od mnogo vece pomoci. Probaj da pitas na forumima ili u guildi. Paladini su se, takodje, uzasno zalili na holy power bar, pa su se, vidim, vec navikli. Samo polako. :)

Jel neko narucio Cataclysm online? Ja cu da preorderujem u gejmsu, moze da se naruci i radice im radnja 7. decembra u ponoc...

Ja uzeo preko Blizz-a, mada razmišljam da li ću uopšte da igram.

6 og decembra u ponoc btw, i rade sve radnje midnight launch, ali odma da znash za wotlk su im
podelili 80 primeraka cak i oni koji su uradili preorder su pukli nesto kao zbog carine beshe ako se dobro secam, najsigurnije ti je kod uvoznika computerland i orange/green shop za beograd.

Nisam nikada igrao sa droodom tako da ne znam mnogo o izmenama posle patcha 4.0.1, ali znam da je balansima DPS skocio visestruko (doduse moguce da su ovo redukovali sa 4.0.3-ojkom). Jedino sto znam jeste da solar beam silencuje metu. :)

Evo ti jedan od trenutno popularnih buildova, pa vidi da li mozes da se snadjes:

http://www.wowhead.com/talent#0IfMdR0RkRuMZ0c:Rks

Verovatno ce ti neko ko ima iskustva sa druidom biti od mnogo vece pomoci. Probaj da pitas na forumima ili u guildi. Paladini su se, takodje, uzasno zalili na holy power bar, pa su se, vidim, vec navikli. Samo polako. :)

Imam ja iskustva sa druidom, jer sam ga igrao oko 3 i po godine bez prestajanja, ali tad kad sam igrao, ove sposobnosti koje sam naveo nisu postojale :) Zato pitam nekog ko sad trenutno igra, jer ja sam od skora presao da igram sa shamanom (tipa zadnja 4 meseca)

A meni Darko :trep: :trep: ?

Vrh Dno