Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Sto da ne mrtavker, go for it :) Ne znam koliko sam MS ogranicava developere i sta sve moze da se napravi, meni bi recimo bas trebala aplikacija koja upali belu fotku i digne brightness na maks, posto nemam blic na telefonu, a koliko znam nema "API" za to, ne razumem se najbolje al pretpostavljam da i kad bi umeo to da uradis da nemas sve potrebne alate.. :)

Inace 525 je verovatno super fon, izgleda isto kao 520, vise memorije (koja jos uvek nema nikakve veze za samu brzinu rada telefona vec ako budu novije aplikacije trazile 1gb)..

Upravo slicna stvar ima u Dev Centru, kao primjer kako se pravi neka aplikacija. Sad sam se bas zagrijao oko toga, nasao sam i 'mentora', jos samo da nadjem neku literaturu i da se prebacim na to, pa cemo vidjeti sta se sve moze napraviti.
525, cu cekati pa vjerovatno uzeti, ne zelim previse da se istresam, taj model mi je taman.. Hvala na odgovoru.

Micro, sto se tice ideje za aplikaciju, to je po meni i ne tako veliki problem, jer imas dosta prostora da radis jer nema toliko mnogo aplikacija kao npr na guglovom androidu. Udji u android market, prelistaj aplikacije, vidi sta narodu treba, sta je popularno i navali, sa win phone programiranjem.

Najbolja literatura ti je youtube za to :D .

Ne znam iskren da budem bavim se programiranjem duze vreme, i radim samo ono sto mi naruce :D . Jer sam mnogo los sa idejama :D . Ako imate neke ideje , dajte pa cu ja da probam da napravim, a mozemo i u nekoj saradnji, da se napravi neki mali tim sa bencmark foruma :D . I da poguramo malo ovaj nas sistem bar ovde u Srbiji sa aplikacijama, inace posle idem kod druga jednog da mu pokazem malo sta i kako posto je uzeo Ativ S , sve vise se vidja WP ovde kod nas.

Jeste yt dobra literatura, ali ja volim da gledam u papir, tako mi je najprijatnije. Ocigledno je da cu morati to sam stampati..

Jeste yt dobra literatura, ali ja volim da gledam u papir, tako mi je najprijatnije. Ocigledno je da cu morati to sam stampati..

Da, u najboljem slucaju ces naci PDF pa da stampas :D . Meni nije trebalo puno da krenem pogledao par tut na yt, i picim, lako se prilagodis kad vec znas C++ , ja radim dosta i u VB .

Da, u najboljem slucaju ces naci PDF pa da stampas :D . Meni nije trebalo puno da krenem pogledao par tut na yt, i picim, lako se prilagodis kad vec znas C++ , ja radim dosta i u VB .

Nasao sam par stvari sad krecem, i ja sam prvo ucio c++, lako se prebaciti na ostale, to je samo formalnost. Odoh sada na posao, da ne trujem vise diskusiju. Cheeers!

Dada sve vise se vidjaju WP telefoni po konkretno Beogradu. Evo ja juce videh neku likusu sa L920, bela i ono bas je cool :D Msm i devojka sto je nosi je lepa, nije da sam samo gledao telefon, i mi ljubitelji tehnologije imamo dusu, haha :d

Dada sve vise se vidjaju WP telefoni po konkretno Beogradu. Evo ja juce videh neku likusu sa L920, bela i ono bas je cool :D Msm i devojka sto je nosi je lepa, nije da sam samo gledao telefon, i mi ljubitelji tehnologije imamo dusu, haha :d

Da da da, i jos neko vreme ce to biti odlican izgovor da pridjes devojci koja nosi WP, na foru ne znam nikog ko ima taj tel :D . Ali bogami kako stvari stoje uskoro cemo ih sve vise vidjati.

Ali sam provalio jak product placement po raznim serijama koje onako usput gledam, samo sevaju lumije...i WP...

Pa to je ona fora plate "Đesiki" da piše po tviteru kako voli svoju lumiu ali sa iPhone-a. To svi rade, samo uglavnom fejluju.

Pa to je ona fora plate "Đesiki" da piše po tviteru kako voli svoju lumiu ali sa iPhone-a. To svi rade, samo uglavnom fejluju.

Pa nije to isto_Ono je ona kao privatno koristila.Ovo je klasično reklamiranje.Mene samo zainteresovalo koliko toga ima, i koliko su se potrudili oko toga!

Pa nije to isto_Ono je ona kao privatno koristila.Ovo je klasično reklamiranje.Mene samo zainteresovalo koliko toga ima, i koliko su se potrudili oko toga!

Da privatno je koristila iPhone, a reklamirala lumiu (imala ugovor). Tj tvitovala je sa iPhone-a koliko voli lumiu, isto kao i Alicia Keys za BB, isto tvitovala sa iPhone-a, i neka za samsung, itd.

Poslednja izmena:
Imas fabricku Nokiinu navigaciju..

Copilot?

Da i here drive i here drive plus su ti potpuno ofline, naravno ako imas internet traze i na netu kako bi poboljsalo pretragu ali mozes to da iskljucis i onda su potpuno offline.

Jel se desilo nekom da nije WP8 (samsung ativ s) hteo da slika, kamera app se sama zatvori, isto i kad pravis ss samo kaze da ne moze da sacuva. Navodno je neki problem sa M$ nalogom, tako su mu rekli u servisu, pa mu pravili nov nalog i to proradilo. Ali taj nalog stavili njegovo godiste, ispod 18 i sad ne moze da skida apps, ja mu napravim nov live nalog, ono opet kamera nece da slika :D

Plus sto nema jurenja nove krekovane verzije igo-a, pa onda trazi novu verziju mape da li je izasla itd itd. Ubedljivo najbolja varijanta za navigaciju kod nas. Mape su odlicne, app besplatna, apdejtovi redovni. Upalis i koristis.

i ja viđam sve više Lumija
večeras dečko koji je u Pioniru stajao pored mene imao 920
koleginice na poslu, drugari i drugarice, svi se potpuno oduševe kad uzmu moju Lumiju u ruku, svi kažu da bi je odmah kupili

Da, i Here drive + se lako instalira preko proksija, ja sad na 720 samo nju koristim, ovu regionalnu sam uninstall.

Jel ima neko resenje za problem sa Ativ S , izgleda da je neki problem sa M$ nalogom ali ne razumem zasto.
Btw, jeste AMOLED na Ativ S "bolji" od IPS na 720 ali boje su bas bas prezasicene, razlika je ogromna. Npr kad stavimo cijan, kod mene to i jeste ta bas cijan boja, a na Ativ S vise plava, bas prejaka i prezasicena.

i ja viđam sve više Lumija
večeras dečko koji je u Pioniru stajao pored mene imao 920
koleginice na poslu, drugari i drugarice, svi se potpuno oduševe kad uzmu moju Lumiju u ruku, svi kažu da bi je odmah kupili

Pa brate realno, ne samo zbog WP , nego i sam dizajn lumia, evo bas malopre sam poredio Ativ S i moju 720 , brate jeste na Ativ S 1gb rama, jeste 720p displej, jeste 8 mp kamera, AMOLED itd, a cena skoro ista cak i manja od 720 . Ali kvalitet izrade , dizajn ..... LUMIA BRISE POD SA SAMSUNGOM . Onaj kover baterije na Ativ, msm gora plastika nego na kineskim igrackama, a tanka 1mm, kako ga god pritisnes sve se uvija krcka, kad radi vibracija imas ocecaj da se tel raspada, onaj kover se jedva drzi za ostatak telefona. Smesno.
Jedina stvar koja mi se svidja je to sto se osvetljnje kapacitivnih tastera gasi kad ih ne diras par sekundi, ali onaj taster u sredini FUJ :D .

U čemu je razlika između Drive i Drive+? Takođe, kakva je sa kućnim brojevima, jel ih pogađa?

U čemu je razlika između Drive i Drive+? Takođe, kakva je sa kućnim brojevima, jel ih pogađa?

Ja retko i kucam broj, ali gde sam kucao u Beogradu pogodio je u par metara.

A razlika ti je samo u tome sto Here drive se dobija uz 720,520 i na njoj mozes da skines samo mape regiona ili drzave od prve sim kartice koju ubacis u telefon. A na Here Drive + mozes da skines preko 100 zemalja. Nikakvih razlika vise nema.

Ja sam preko proxy instalirao Here drive + i radi potpuno isto i sve je potpuno isto kao na here drive.

Cool, hvala.

Je li iko registrovan kao student na dreamsparku, i sta je potrebno ispunjavati da se mogu registrovati? Zna neko?

Treba mi za VS Express za Win Phone.

Poslednja izmena:
Vrh Dno