Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Je li iko registrovan kao student na dreamsparku, i sta je potrebno ispunjavati da se mogu registrovati? Zna neko?

Treba mi za VS Express za Win Phone.

Treba ti .edu email adresa.
Mada msm da express mozes da skines i ovako, doduse ja sam mogao, ali ja sam odavno se reg kao developer jos na win xp .

Do kada je podrska za WP8? Sad sam slucajno naleteo na jedan clanak gde se pominje jul 2014?

Ne racunaj tako, bila je prica da dobijas 2 godine podrske za svoj telefon od onda kad je izbacen na trziste, e sad videcemo sta to tacno znaci i sta se podrazumeva..

Ne racunaj tako, bila je prica da dobijas 2 godine podrske za svoj telefon od onda kad je izbacen na trziste, e sad videcemo sta to tacno znaci i sta se podrazumeva..

Pa pazi, sobizrom da GDR3 i Nokia Black treba da izadju u prvom tromesecju 2014 , moguce je da ce podrska vaziti do jula 2014, sto verovatno znaci da nece vise izlaziti updejtova za WP8, sto je donekle i logicno jer ce do tada, ili tada izaci WP8.1 .

Da ali ni sa wp8.1 ne verujem da ce sve ispeglati... Koja im je fora sa tri godine podrske kad oni daju jednu a ostalo od operatera ako se smiluje...

Da ali ni sa wp8.1 ne verujem da ce sve ispeglati... Koja im je fora sa tri godine podrske kad oni daju jednu a ostalo od operatera ako se smiluje...
Pa nema jos puno toga da se pegla. Fora je sto znaju da ce da izbace novi, i naravno kao i ove sa Windows 8 nateraju te da se updejtujes na 8.1

U odnosu na to kakvu podrsku imaju Androidi ovo je perfektno. I prica je 36 meseci za svaki telefon. No i da ostanu na 8.1, to je super....

Elem, ako vam je promaklo.. Whatsapp i notifikacije. Ugasite automatsko azuriranje vremena, dakle rucno podesite datum i vreme, restartujte telefon i to je to. Poceo je i meni da pravi probleme poslednjih par dana. Od kad sam napravio ovde ni jedna poruka nije zakasnila.

Da, stvarno, ja baš hteo da pitam, danas mi nije dostavljao poruke uopšte, tek kad uđem u aplikaciju ih dobijem.

Svi krive MS za to recimo mada ja nisam siguran da je problem na toj strani vec do Whatsapp-a. Kako i zasto ne znam, ali recimo Viber mi od prvog dana radi bez ikakvig problema i nijedna poruka nikada nije zakasnila... A taj sistem notifikacija valjda ili radi ili ne radi :trust:

Meni i whatsapp radi savrseno od prvog dana. I sada isto.

Jedino kad mi je slab signal, i EDGE , ili slab signal sa wifi onda se desi da kasne.

Generalno ja sam prakticno 0 problema imao sa njim otkad imam telefon ali poslednjih par dana je poceo da brljavi pa sam poceo da istrazujem malo i da citam iskustva drugih. Onog trenutka kad sam ugasio automatsko azuriranje vremena sve poruke mi nomalno stizu...

Je li iko registrovan kao student na dreamsparku, i sta je potrebno ispunjavati da se mogu registrovati? Zna neko?
Treba mi za VS Express za Win Phone.

Evo ti link ka stranici na ms.com gde mozes skinuti VS 2012 Express Phone, i za to ti apsolutno ne treba MSDN AA ili Dreamspark nalog.

Medjutim, da ti ustedim vreme (koje sam ja izgubio), imas sledece opcije za Windows Phone 8 dev:
1) Ako imas Windows 8 x64, onda mozes skinuti i taj VS 2012 Express Phone za razvoj.
2) Ako imas Windows 8.1 x64, onda neces moci da instaliras VS 2012 Express Phone, vec ces morati da instaliras full Visual Studio 2012 Professional (ili Enterprise, naravno), da ga upgrade-ujes i tek nakon toga ces moci da instaliras Windows Phone 8 SDK. Za Windows 8.1 i Visual Studio licence iskoristi Dreamspark/MSDN AA. Windows 8.1 ces moci direktno instalirati, bez potrebe da instaliras prvo Windows 8 pa upgrade itd itd...

Ako imas Windows7 ili neku 32bitnu verziju Windows8 ili Windows8.1, nista od instalacije WindowsPhone 8 SDK, i u tom slucaju ti preporucujem opciju 2) :)
Btw, jos nije izasao Windows Phone 8.1 SDK, jer pretpostavljam da ce sa njim izaci i VS2013 Express Phone i generalno podrska za Visual Studio 2013.

Zna li neko kako da otvorim excel tabelu,odnosno dokument,a da se u njemu vide i slike,odnosno kolona sa slikama mi bude prazna..Kada skinem dokument sa mejla ili ga iskopiram sa kompjutera ta kolona je prazna,a kada skinem Word dokument vide se i slike.Slike su vidljive i kada se taj excel dokument konvertuje u Pdf fajl.Telefon je Lumia 920.

Jel moze neko ko kupuje aplkacije sa store, koje su sve opcije placanja ?
Znam za:
1. VISA ili Mastercard, i ostale kartice.
2. Paypal

Da li postoji mogucnost placanja preko racuna za telefon ili kreditom ?

Jel moze neko ko kupuje aplkacije sa store, koje su sve opcije placanja ?
Znam za:
1. VISA ili Mastercard, i ostale kartice.
2. Paypal

Da li postoji mogucnost placanja preko racuna za telefon ili kreditom ?

Za sada koliko ja znam, ne postoji. Ja koristim Visu Electron za placanje I to mi je najbolja opcija :)

Evo ti link ka stranici na ms.com gde mozes skinuti VS 2012 Express Phone, i za to ti apsolutno ne treba MSDN AA ili Dreamspark nalog.

Medjutim, da ti ustedim vreme (koje sam ja izgubio), imas sledece opcije za Windows Phone 8 dev:
1) Ako imas Windows 8 x64, onda mozes skinuti i taj VS 2012 Express Phone za razvoj.
2) Ako imas Windows 8.1 x64, onda neces moci da instaliras VS 2012 Express Phone, vec ces morati da instaliras full Visual Studio 2012 Professional (ili Enterprise, naravno), da ga upgrade-ujes i tek nakon toga ces moci da instaliras Windows Phone 8 SDK. Za Windows 8.1 i Visual Studio licence iskoristi Dreamspark/MSDN AA. Windows 8.1 ces moci direktno instalirati, bez potrebe da instaliras prvo Windows 8 pa upgrade itd itd...

Ako imas Windows7 ili neku 32bitnu verziju Windows8 ili Windows8.1, nista od instalacije WindowsPhone 8 SDK, i u tom slucaju ti preporucujem opciju 2) :)
Btw, jos nije izasao Windows Phone 8.1 SDK, jer pretpostavljam da ce sa njim izaci i VS2013 Express Phone i generalno podrska za Visual Studio 2013.

Hvala na odgovoru.
Imam win 8.1 x64. Skinuo sam ja jos prije Express Phone, i instalirao ga, ali nisam mogao pokrenuti emulator za win phone 8.0 aplikacije, pa sam skinuo neki apdejt broj tri za vs 2012 i od tada radi sve u expressu normalno.

Probavao sam par stvari uraditi, i cini mi se interesantno, samo jos da se prebacim sa tipicnog vizuenlnog na ovaj za telefone i bice super.

Ja na Q6600 ne mogu pokrenuti emulator zbog nedostatka hardverske podrske za emulaciju od strane CPUa... tako da device debugging only :(

Ahahahah... Jel probao neko aplikaciju, tj vodi se kao igrica. Avatar Gadgets :D . Mocna stvar.... Smesna mada i po malo korisna :D . Pogledate.
Borise tu ima i lampa ono da ti svetli ekran.

'Svetli' na brightnessu na kom je trenutno telefon a ne na maks zar ne.. :)

Čudnu pojavu sam primetio na Nokia Camera. Instalirana je na telefonu koji je zvanično ne podržava (L520), a problem je što kad uslikam fotografiju, preview koji se pojavi odmah po okidanju, bude značajno zamućen, ali kad odem u galeriju i pogledam sliku, bude ok. Neko primetio nešto slično?

Čudnu pojavu sam primetio na Nokia Camera. Instalirana je na telefonu koji je zvanično ne podržava (L520), a problem je što kad uslikam fotografiju, preview koji se pojavi odmah po okidanju, bude značajno zamućen, ali kad odem u galeriju i pogledam sliku, bude ok. Neko primetio nešto slično?

Pa da to je samo preview , male rezolucije, ne prikazuje sliku u punoj rezoluciji.

Bezveze, trebalo bi da pokaže celu sliku, jer ovako mogu da pomislim (što mi se redovno dešava) da mi slika nije uspela, tj. da je van fokusa, pa da slikam još tries' puta...

Jel zna neko kako da se aktivira double tap to wake up na Lumia 520? Vidim po klipovima na yotube-u da Lumia 520 može to ali kod mene ne radi. Imam gdr3 update i sve ostalo update-ovano.

Vrh Dno