Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Nema, samo one sa AT&T-a, pa ako uspes da nadjes taj rom, da mu flesnes kernel i dalvik.

Baš svašta što nema i za ostale Lumie 520 kad već može da radi. Možda će kasnije neki update doneti i to.

Zavisi koji ima bolji fastboot cache..

Aj prestanite vas dvojica. Za ostale... Zbog ovakvih ograničenja sam WP nazvao zatvorom. Znaš da uređaj može da uradi nešto ali ti proizvođač ne dozvoljava i čak ti onemogućava da to sam uradiš na neki način.

Znaš da uređaj može da uradi nešto ali ti proizvođač ne dozvoljava i čak ti onemogućava da to sam uradiš na neki način.

Hmmm, pa tako je i na androidu... Pogle S3 i S4 kako izgleda stock aplikacija za kameru... 4.3 update. Kao nisu mogli istu da naprave sa svim onim modovima? Kod iOS-a isto ako se dobro secam mnoge stvari su izbacene iz IP4, a ima na IP4s ili IP5...AirPlay Mirroring.Siri.AirDrop.

Tako da nista cudno sto na 520 nema, a na ovima ima.

Poslednja izmena:
Znaš i sam da možeš da nekako ubudzis.. na WP nema budzenja. Neću više u offtopic.

Znaš i sam da možeš da nekako ubudzis.. na WP nema budzenja. Neću više u offtopic.

Moze i na wp da se ubudzi, nije tacno da nema. Sta je sa Noka Camerom, Pro Camerom, Heredrive + , itd...
A moze i to samo treba naci njihov firmware. Mada msm da nije bas pametna opcija taj duble tap.
No sve jedno u pravu si necemo opet offtopic.

ima li još neko problem sa Yahoo mejlom?
već nekoliko dana sinhronizacija inboksa ne radi, ali mogu da šaljem mejlove

Pa instaliraj ga sam, treba ti pet minuta, ne može biti prostije.

Samo da se pohvalim svojom baterijom u Lumiji 720 :)

:) Do duse gasio sam WIFI preko noci, a preko dana sam umereno koristio telefon (15min poziva, 10tak poruka, par fotki, malo surfa) LUMIA 720 KIDA :)

Mozda sam trebao da sacekam joos neki dan :D

Prilozi

• wp_ss_20131112_0001.png
    wp_ss_20131112_0001.png
    66.9 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Kolika ce cijena biti Nokia-je 725? Razmisljam se da kupim cim bude moguce, neku iz x25 serije, pa ne znam koja je best buy?

Pa jedino su 625 i 925 dostupne, a procurele su specifikacije za 525. :)
Za 725 i 825 se ne zna apsolutno ništa, osim da se sumnja da će 725 biti prvi dual sim WP telefon.
Takođe, verujem da će svi novi modeli imati minimum 1GB RAM-a, jer 525 ima toliko.

@dex
Meni moja 720 ne izvlači ni približno toliko baterije. :( Mada iskreno, poprilično je arčim, a i navukao sam se na glance screen, pa mi je stalno upaljen. Sad ostajem na oko 30% na kraju dana, pa ga punim svako veče.
Takođe, utvrdio sam da onaj noćni glance primetno manje troši bateriju od dnevnog.

Poslednja izmena:
Pa onda ti je ok, meni drzi i do dva dana kada ga bas bas koristim, a ovako mislim da sam probio svoj rekord :D
Glance je ipak na Peek, nije mi bas pametno IPS da bude konstantno u utotrebi, ipak nije AMOLED u pitanju.

725 bi trebao biti zanimljiv, kao sto je i 720 bio kada je izasao.
Ocekujem 1gb rama, danas je to standard na svakoj platformi, dual core na 1.4ghz i taj dual sim slot, moze se reci da ce biti onda i prodavaniji od 720 :)

Pa onda ti je ok, meni drzi i do dva dana kada ga bas bas koristim, a ovako mislim da sam probio svoj rekord :D
Glance je ipak na Peek, nije mi bas pametno IPS da bude konstantno u utotrebi, ipak nije AMOLED u pitanju.

725 bi trebao biti zanimljiv, kao sto je i 720 bio kada je izasao.
Ocekujem 1gb rama, danas je to standard na svakoj platformi, dual core na 1.4ghz i taj dual sim slot, moze se reci da ce biti onda i prodavaniji od 720 :)

Nema druge sem cekati 725, imam neki osjecaj da se necu pokajati xD

Da li poruke na viberu kasne kada telefon bleji u džepu recimo. Na 925 kolegi ne kasne ako koristi telefon, ako mu je u džepu ili na stolu neko vreme tj. ne koristiga poruke sa vibera kasne? Upaljen mu je 3g, ne gasi. Da li je to tako na WP? Ili je nešto do 925?

Mozda je blokirao pozadinske procese .

Da li poruke na viberu kasne kada telefon bleji u džepu recimo. Na 925 kolegi ne kasne ako koristi telefon, ako mu je u džepu ili na stolu neko vreme tj. ne koristiga poruke sa vibera kasne? Upaljen mu je 3g, ne gasi. Da li je to tako na WP? Ili je nešto do 925?

925 ima 1gb rama tako da sigurno to radi bolje od modela sa 512mb rama.
Ja sam odaavno testirao Viber,Whats Up,Skype i mogu reci da radi poprilicno dobro, iako je model 720 u pitanju...
Takodje sam skontao da Skype ima manji delay u razgovoru u odnosu na Viber, ali to je do samog servisa, naravno da Skype je nesto mnogo bolje (samo mu treba malo vise opcija i funkcija) ne pljujem po Viberu, samo iznosim svoj utisak.
Na 720 drzim 9 aplikacija sa pozadinskim procesima, i mogu reci da sve super funkcionise.

Ono sto sam primetio je da kada se javite na telefonu a pozivani ste preko Skype-a ili Vibera u momentu kada ste se javili u pozadini se kao otvara Aplikacija (Skype, Viber)... to je nekako sporo, moguce je da je u pitanju ipak slabiji procesor i nedovoljno ram memorije - nebih rekao da do sada nisu ispeglali Viber dovoljno...

Pozdrav svima, intenzivno sam počeo da pratim temu o wp telefonima nako što sam odlučio da sestri ispunim želju i kupim joj lumia telefon. Telefon sam uzeo pre par dana i polako se upoznajem sa wp platformom pošto me je baš zanimalo kako radi. Iz onog što sam video nisam nešto oduševljen. Potpuno mi je neverovatno da recimo ne može da se podešava jačina zvuka odvojeno za različite procese, whatsapp koji lično najviše koristim je smešan, više podešavanja za njega ima na symbianu koji je mrtav sistem. Nedostatak X za ubijanje procesa je veliki propust mada vidim da će biti omogućen sa novim updateom. Jako mi je žao što Nokia nije nastavila sa razvijanjem i ubacivanjem profila, to sam takođe svakodnevno koristio skoro 4 godine (za android mogu da razumem ali ovo je nokia imala na praistorijskim modelima). Kamera na L720 me je oduševila, naročito nakon ove nove nokia aplikacije. Iz svega sam zaključio da wp OS ne ispunjava moje prohteve, bar za sada. Što ne znači da neću da nastavim da pratim ovu temu i sve novo isprobam na sestrinom telefonu :D. Za početak kako se radi soft a kako hard reset (našao sam nekoliko kombinacija tastera i sad mi nije jasno šta je ispravno)? Zatim da li je obavezan hard reset nakon instalacije najnovije dostupne wp verzije i koja je uopšte poslednja verzija? Odradio sam sve kao sa ytube linka (nekoliko postova iznad) i moja verzija je 8.0.10512.142
Još samo da dodam, nova poruka da je sms poruka ostavljena me tako potseća na prve samsung, alkatel i ostale krš telefone. Zar to barem nisu mogli da urade po ugledu na njihov stari sistem.

Poslednja izmena:
Sta fali tacno u Whatsappu? Koristio sam je na Androidu, nisam nikad previse opcijasio, mozda neke nepotrebne fore kao poseban zvuk za svaki kontakt? :) Inace mi je sve isto..
Soft reset se radi tako sto drzis Volume Down i Power 10-ak 15 sekundi dok se ne restartuje/zavibrira, to moze da radi ako se zaglupi telefon, ili ako slucajno dodje do onog nezaustavljivog curenja baterije kad obican restart ne pomaze.. a Hard reset je u stvari factory reset, njega radis tamo u podesavanjima, to mozes posle nekog veceg update-a mada nije neophodno u vecini slucajeva.

Poslednja izmena:
Vrh Dno