Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Jedino izbacuje iz programa na 99designs i blokira na par sekundi na Benchmarku, ali to se isto desava i sa explorerom. Ostali sajtovi rade fenomenalno. koristim ga ima mesec dana svakodnevno.

Koji telefon?

Pozdrav drugari, od pre par dana vlasnik sam Ativ telefona :)

Za sada sam prezadovoljan sta sam dobio za ove pare, jedini problem mi je oko google aplikacija.

Gmail sam preko outlook exchange odradio zbog push-a, youtube hd koristim za youtube i ostaje jos zavrzlama za Gtalk. Probao sam vise aplikacija i ni jedna mi se ne svidja kako funkcionise, tj nekako su prespore svaki put kada se pristupi aplikaciji radi connecting ili mi notifikacije bas kasne itd. Sta vi predlazete ? Voleo bih neku skroz laganu i brzu aplikaciju kojoj push radi kako valja. IM+ me nije odusevio ali za sada mi je najbolji.

HTC 8x

i ostaje jos zavrzlama za Gtalk. Probao sam vise aplikacija i ni jedna mi se ne svidja kako funkcionise, tj nekako su prespore svaki put kada se pristupi aplikaciji radi connecting ili mi notifikacije bas kasne itd. Sta vi predlazete ? Voleo bih neku skroz laganu i brzu aplikaciju kojoj push radi kako valja. IM+ me nije odusevio ali za sada mi je najbolji.

Ja sam ih sve probao i jedino IM+ radi savrseno sto se tice Push-a, tako pouzdano mi nije radio ni Gtalk na Androidu.. Ali sporo se otvara..

Onda verovatno lose radi na modelima sa 512mb..

Da da defintivno se vracam na IM+, ako se pojavi neka nova aplikacija ili se neka druga posle update-a dovede u red javite obavezno na temi !

Meni UC browser radi savrseno dobro na 512 RAM Lumia 720 .

@Adanos Sto se tice jacine zvuka imas posebno pojacavanje u toku trajanja razgovora , probaj to, na volume dugmicima moze do 10 . Meni je npr na 720 preglasan zvuk, nikad ne pojacavam preko 6 .

Da li se vama desio bag da vam ikonice budu jedno 5 puta vece, kao da je sve zumirano? Nervira me takodje sto odem u podesavanja i otvorim neke obicne opcije podesavanja i pojavi se ekran "Ucitavam...". Ocekivao sam da se Nokia Camera brze otvara kada pritisnem dugme za kameru (dok npr na S3 mini koji mi neko ima u porodici se otvara odma), ali nije toliko strasno.Bio je jednom bag, stavio sam ISO 3200 i brzinu zatvaraca podesio na 4s i slikao po danu :D (eksperimentisao sam malo) , Nokia Camera crashovala, nije mogla da uopste otvori sliku. Nekad je Lumia veoma brza a nekad secka a ocekivao sam da nemam nikakvih kocenja iako imam 13 GB slobodno od 29 GB. Baterija maksimum moze da izdrzi 13h sa ukljucenim wifi-om a kad igram igricu TrackRacing Online, Insider aplikacija me stalno upozorava da se baterija previse brzo trosi, a i kad god igram neku igricu telefon se previse zagreva. Internet Explorer je veoma los, treba mu nekih 15 sekundi da izbrise istoriju, nema dugme za back i forward kao sto ima UC browser ( UC Browser zesce baguje, pogotovo kad odem na Facebook, jedva se odjavim xD). Da li je neko od vas probao Maxthon browser? Kad odem na Facebook preko tog browser-a ne mogu da se ulogujem, sta god da ukucam stranica se samo refreshuje kad kliknem log in.

Poslednja izmena:
I ja imam isti problem, čak se i dopisujem sa NokiaCare-om na twitteru, ništa ne pomaže. GDR3 ga kod mene nije rešio. Pokušavao sam i pin/unpin, soft reset, proveravao da li ima veze WiFi/Mobile, sva moguća rešenja sa WPC... nada.

Zaobilazno i nadam se privremeno rešenje je SysApp Pusher. Odeš u sekciju MyApps i tamo ručno dodaš sve instalirane aplikacije (izuzev Nokia aplikacija, njih već ima). Onda s vremena na vreme klikneš na Check for updates i on će ti prijaviti da li ima i šta. Elem, zanimljiva stvar je da, kada preko SysApp Pusher-a nađeš update (danas npr. Viber) i klikneš na tu aplikaciju, odvešće te na Store, i ne odradiš update već izađeš, Store Tile će se updateovati i prikazati sve dostupne update-e. I nastaviće da se ažurira sa novim update-ima sve dok ne odradiš Update all, tj. vratiš ga na nulu.

Kod mene je slicna prica, sa tim sto kad odem do aplikacije koja ima update, i ako istu ne updetujem onda stoji na Store Tile-u samo update za tu aplikaciju, a ne za ostale koje imaju takodje update, sve dok do istih ne odem tj da se uverim da postoji nadogradnja.

Hvala za savet, SYSapp koristim vec neko vreme ali ocigledno bi voleo to da funkcionise sistemski a ne putem ovakvih aplikacija...
Postoji li neki tekst kako Store funkcionise - na koje vreme se proverava o dostupnim nadogradnjama, kada se nakaci uredjaj na WIFI ili periodicno na svakih 6 sati, 12 sati ???

Mogu pohvaliti Android po tom pitanju savrseno je odradio taj sistem notifikacija za Market, cak i na N9 to bolje radi preko Software repository :)

* E sad dali je MS namerno uradio da bi ljudi i za to pravili aplikacije (kako bi nabili sto veci broj) Salim se :D

Poslednja izmena:
Kod mene je slicna prica, sa tim sto kad odem do aplikacije koja ima update, i ako istu ne updetujem onda stoji na Store Tile-u samo update za tu aplikaciju, a ne za ostale koje imaju takodje update, sve dok do istih ne odem tj da se uverim da postoji nadogradnja.

Da, sinoć sam i ja provalio da je tako i kod mene... Ali, pre nekog vremena sam preko noći ostavio Store tile sa jednim dostupnim update-om preko noći sa mobile data uključenim i ujutru me sačekao broj 2 na tile-u... Hebem li ga ako znam šta se dešava, ali znam da ne radi kako bi trebalo...

Meni svako vece oko 23:45h izbaci 1-3 updejta na store. Tako da predpostavljam da proverava samo jednom dnevno za updejte.

Meni recimo ujutru izbaci najčešće. :) Ali ne ide baš svakog dana. Možda sad i nemam nešto previše aplikacija, pa zato.
Jutros mi je, recimo izašao apdejt za Acces point u okviru Settingsa, a juče Viber. Pre toga 2 dana nisam imao ništa,čini mi se.

Da i meni je nocas oko 00h izbacilo acces point. A inace cesto izbaca i app pusher.

Kod mene ni za viber nije izbacilo vec sam morao da nadjem app na store-u. A sto se tice sistemskih sve preko SysApp pusher-a? Sve rucno? :/

Ne mogu nikako da konfigurišem Sbb mail nalog na HTC 8s.... Sve lepo popunim, onda dobijem poruku da je to nedovoljno bezbedan nalog, ali ukoliko želim da će nastaviti sa konfiguracijom... Ja kažem ok, a onda krene beskrajna sinhronizacija.. i tako svaki put....Probao sam da ga izbrišem i ponovo konfigurišem nalog, ali ista priča...

Ma jok opet isto, evo sad sam instalirao i nekoliko sekundi na Benchu u mobilnoj verziji je bilo dovoljno da ga crashuje..

Da, sinoć sam i ja provalio da je tako i kod mene... Ali, pre nekog vremena sam preko noći ostavio Store tile sa jednim dostupnim update-om preko noći sa mobile data uključenim i ujutru me sačekao broj 2 na tile-u... Hebem li ga ako znam šta se dešava, ali znam da ne radi kako bi trebalo...

Meni dok je bio region na USA imao sam obavestenja o azuriranjima ,evo dva dana kako sam vratio na nasu zemlju nemam apdejta sve dok ne udjem u neku aplikaciju koja ima apdejt .

Nije to, meni je od starta region na USA.

Probaj region UK . Ja sam menjao izmedju UK i US uglavnom mi stoji US sve ostalo i formati itd na nase.

Hajde jedno pitanje za one koji se kontaju u ovo..

Posto poznajem C++ i C# dobro, mislio sam malo da se bacim na programiranje WPhone aplikacija, pa sad ne znam koliko ima potencijala u tome, posto nema velik store ali kontam da je to mozda i prednost, jer je upravo potraznja ms-a za programerima koji ce se na to bazirati. Sta mislite, vrijedi li se zamarati time?

Usput, planiram sad uzeti ovu Lumiu 525, pa tako da moze i oko toga koji savjet, od gospode iz ovog treda..

Sto da ne mrtavker, go for it :) Ne znam koliko sam MS ogranicava developere i sta sve moze da se napravi, meni bi recimo bas trebala aplikacija koja upali belu fotku i digne brightness na maks, posto nemam blic na telefonu, a koliko znam nema "API" za to, ne razumem se najbolje al pretpostavljam da i kad bi umeo to da uradis da nemas sve potrebne alate.. :)

Inace 525 je verovatno super fon, izgleda isto kao 520, vise memorije (koja jos uvek nema nikakve veze za samu brzinu rada telefona vec ako budu novije aplikacije trazile 1gb)..

Pa, da , to sam i ja procitao, da ne moze app da promeni jacinu osvetljenja a da se samo stavi bela pozadina to nije nikakav problem 5 minuta programiranja :D . Ali tu app neverujem da bi neko platio pa ni 100 din :D . Ima opcija reklama sto isto donosi neki novac. Ali dobro sobzirom da bi se ta app napravila za jedan dan max. I ne bi trebala da donosi neki veci novac.

Vrh Dno