Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Nije lose :) Samo, sto je drugaciji font za 'Essential' od ostalih? :)

Isti je font, ali je duža reč, a koristio sam srednje tajlove. Nisam ubacio space između slova, drugačije rečeno :).

Nego, nerviram se, pokušavam da namestim folije koje su mi stigle na ekran, i kod oba tipa ne lepi do kraja ivice, valjda zbog blago zakrivljenog ekrana, bem li ga. Šteta, baš su dobre ove supershieldz anti glare.

A šta mislite, da ne stavljam nikakvu foliju? Znam da je gorilla glass, koliko je podložno ogrebotinama? Inače jako pazim gde stavljam fon, uvek u neki džep gde nema ničeg drugog...

Ako si iole pazljiv kao ja, ne opsesivno vec ono, ne stavljas u isti dzep sa kljucevima i to, nema potrebe da razmisljas o tome. Ja na proslom telefonu za vise od 2.5 godine (Gorrila glass 1) nisam imao nijednu ogrebotinu, a L520 ni nema GG, opet nemam nista za ovih 4, 5 meseci koliko vec..

da li folija utiče na sensitivity? trebaće mi ta opcija kad dođe zima i kad budem nosio rukavice, pa neću da je pokopam folijom

Ja sam na 925 prebacio sa high na normal, toliko je osetljiv ekran. Probao sam sa folijom dok sad nisam skinuo, nema razlike, po mom mišljenju.

Ja ne volim da koristim folije, najvise bas zbog ogrebotina, i ostisaka prstiju.
Kad stavis foliju izgrebes je za par dana i to odvratno igleda, isto je mnogo teze ocistiti otiske.
A te anty glare ne volim jer budu malo kao mat zamucene, kad je stavis ne deluje strasno, ali kad je skines posle negog vremena, PROGLEDAS, tek tad vidis koliko ustvari gubis na kvalitetu prikaza na ekranu.
Inace, sto se tice GG 2 , njega cak ni kljucevi, i dobar procenat metala ne bi trebalo da moze da ogrebu, najveci neprijatelj tog ekrana je ustvari pesak.
Ja isto tako tel uvek drzim u odvojenom dzepu, i naravno za ova 2 meseca koriscnja ni jedna jedina ogrebotina.

Btw, dobro izgleda ovaj tvoj home screen. Samo mi reci koja je ovo app pored tile za propustene pozive i to. Jel to neki dialer ? Voleo bih i ja da imam dialer odvojeno.

edit: Ne bi trebalo da ima neke velike razlike u senzitivnosti sa folijom. I ja isto koristim na normal seniztiviti jer onaj high je nenormalno osetljiv. Ali na normal, ne mozes rukavicama da koristis tel, moze ali jedva.

Poslednja izmena:
meni high stoji od dana kad sam kupio telefon, savršeno mi odgovara
mana je što ne mogu da koristim double tap to wake zbog toga, za to je ipak preosetljiv u smislu da se otključava u džepu

Ja ne voli da mi se masti ekran, pa od dva zla(blago zamućenje od anti glare folije/masnoća od prstiju) ipak biram foliju.
Pored default dialer-a je RAP DIALER koji sam tu stavio jer ima smart dial i speed dial koji može da se podesi (valjda će tu glupost popraviti sa 8.1).
Da, high sensitivity je ludilo. Inače možda je neko primetio da su mi boje malo hladnije, to sam podesio u settings/display/lumia color profile/adjust... pa oba slajdera skroz levo.

Izgleda da whatsapp batali push ako ne pokrenes aplikaciju par dana, dobijem poruku tek kad udjem aplikaciju i onda posle proradi push..

Kazu koga zeza push na whatsapp-u ima jedno retardirano resenje: BLOKIRAJTE ga u pozadinskim procesima, napravite softreset i kazu da ne pravi problem nakon toga. Cudno ali dosta njih na wpcentral je potvrdilo ovo...

Meni VIBER pravi gluposti, mada ga nisam probao od zadnjeg update-a (juče ili prekjuče)... Kakva su iskustva sa njim, ima nekih posebnih podešavanja??

Viber? Cudno. Sa njim nisam iskreno nikada nijedan problem imao i push radi kako treba ama bas od prvog dana. Whatsapp je tu i tamo imao poneki problem ali generalno je radio kako treba. Doduse Viber mi je od prvog dana blokiran u pozadinskim procesima jer u onom opisu stoji da mu je to potrebno radi osvezavanja tile-a a to mi ne treba. Mozda ima veze i sa time...

Izgleda da whatsapp batali push ako ne pokrenes aplikaciju par dana, dobijem poruku tek kad udjem aplikaciju i onda posle proradi push..

Da, to sam i ja provalio. Pa verovatno ga WP ubije ako se duze ne koristi da ne bi vukao bateriju. Sto msm da i nije lose ne za wac, ali zbog drugih nekih app.
Mada ja ga uglavnom pokrecem svaki dan pa nemam nikakav problem.

A viber mi je nekako prespor. Pogotovo na EDGE Auuu...

Update-ovao sam svoju Lumiu 928 na GDR3 i najveci napredak je nesto sto nisam primetio da je iko pomenuo: touch responsiveness!!!

Do sada je WP8 bio izuzetno fluidan (milion puta receno, pogotovo na low-end telefonima gde ta fluidnost bas dolazi do izrazaja u odnosu na ostale low-end telefone), medjutim, ono sto je primetno na GDR2 (a pogotovo nekome ko uzme Nokiu posle iPhone-a) jeste los odziv na brze swipeove. Jednostavno, prilikom brzog swipea, scrolling se ne ponasa bas prirodno, ima malo stucanje prilikom podizanja prsta a i brzina scrollinga cesto ne odgovara brzini swipe-a.

Sa GDR3 ovoga vise nema, i swipeing je sad dosta prijatniji i pre svega prirodniji.

Zdravo svima ,imam ovaj telefon vec 2 meseca , jutros se probudim i vidim nemam signal na telefonu.. Restartujem telefon , opet isata prica .. Odradim HardResset i dalje ista stvar.. Ako neko zna o cemu se radi neka pomogne.. hvala unapred

Zdravo svima ,imam ovaj telefon vec 2 meseca , jutros se probudim i vidim nemam signal na telefonu.. Restartujem telefon , opet isata prica .. Odradim HardResset i dalje ista stvar.. Ako neko zna o cemu se radi neka pomogne.. hvala unapred

Glupa predpostavka, ali jesi li proverio dal ti nije ukljucen Airplane mode ? Isto tako pogledaj u podesavanja, pa mobilna mreza da li ti je stavljeno da automacki trazi mrezu.
Inace koji tel imas vec dva meseca, WP8 , ali koji ?

da ti nije crkla SIM kartica?

Brate ladno, gde si bio par godina ? Svakako welcome back :wave:

Ovako uzeo sam juce L620 i odma' sam odradio update na 8.0.10328.78 to je valjda gdr2? Telefon odlicno radi, prebacio sam kontakte i kalendar sa gmail naloga, kalendar mi se ne svidja zato sto je obican i sto je jos losije covek mora da se napregne da bi video da li ima neki event ili rodjendan, ali se nadam da wp ima notifikacije za rodjendane :) Aplikacije su mega lose, probao sam viber interfejs skoro i da ne postoji i ne mozes da vidis da li je neko online. Sto se tice TT probao sam da dodam ovaj forum ali ne ide... IE je super malo je cudno sto je address bar dole... Sto se tice kamere probao sam standardnu i smart cam applikaciju i zaista je dobra kamera za moje potrebe, cak i u totalnom mraku moze da napravi finu sliku. Ne svidja mi se zvucnik, zvuk je dobar i glasno se cuje ali vrlo lako moze da se poklopi i da se skroz prigusi zvuk. Nasa tastatura nema predikciju :/ i kad se stavi u landscape mode ne popunjava ceo ekran :/ osetljivost ekrana je odlicna i kucanje je lako :) Sta znam ovo su utisci od jednog dana, ranije sam imao S1 i za sada sto mi stvarno nedostaje to je pun ekran tastature, centar za notifikacije, zakljucavanje ekranu u portrait rezimu i ono najbitnije kvalitet aplikacija, znaci fb, viber, tt i ostale must have aplikacije su mnogo lose odradjene, kontam da ce se to vremenom promeniti kao i da ce gdr3 i wp8.1 jos poboljsati wp. Mogli bi da otvorimo temu za wp aplikacije :)

Ja uopste ne kapiram tu potraznju za zakljucavanjem ekrana :D Fazon drugo mesto medju zeljama korisnika :D Nikad mi se ne desi da mi se sam rotira ekran, bas bas retko da bi uopste razmisljao o tome..

Sta je sa sms porukama, od istog coveka pravi nove teme, zar ne stavlja sve u jednu? cccc pa ovo na nokia x2 radi...

Šta si ti sad rekao? Kakve teme?

Ne teme, nego da ti napravi novi thread u konverzacijama.

Imam problemcic sa mojim HD2 WP7.8 i bluetoothom. Nadjem drugi tel, odradim pairing ali mi stalno pise "not connected". Ja od drugog telefona mogu da primam fajlove preko BT ali ne mogu da saljem zbog vec napisanog. Samo to da resim i imam potpuno funkcionalan tel. Inace odusevljen sistemom ,), ogorcen aplikacijama :S: sva sreca pa mi retko koja i treba.

Sto se tice mapa greska je do mene bila, probao sam ponov Nokia Maps nasao sam ulicu a ranije sam pogresno otkucao naziv.

Može li da se pošalje slika iz albuma preko BT? Ne videh to u share opcijama...

Vrh Dno