Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ne treba ti win 8 uopste, odakle sad to?

c/p onoga sto sam kada je pusten GDR3 napisao:

Registracija ovde --> http://apps.windowsstore.com

Check mail, instaliraj sertifikat koji su ti poslali.

Download ovo: http://www.windowsphone.com/en-us/st...c-038393741e96

I dalje samo po uputstvima. Prosto da prostije ne moze i sve je maltene automatski.

-> Mnogi kazu da je sve proslo i bez ovoga sa sertifikatom.

Hm pa trazio mi je da skinem neki MS SDK ili tako nesto od 1,6GB a to se instalira samo na win 8... Ko zna sta sam ja radio :)

Ne treba ti win 8 uopste, odakle sad to?

c/p onoga sto sam kada je pusten GDR3 napisao:

Registracija ovde --> http://apps.windowsstore.com

Check mail, instaliraj sertifikat koji su ti poslali.

Download ovo: http://www.windowsphone.com/en-us/st...c-038393741e96

I dalje samo po uputstvima. Prosto da prostije ne moze i sve je maltene automatski.

-> Mnogi kazu da je sve proslo i bez ovoga sa sertifikatom.

Reseno, ko zna sta sam, ja radio pa mi je trazio SDK pa... ne pitaj :) Evo ga, ceka wifi.

Da li će se GDR3 Preview razlikovati od konačne verzije? Postoji li način da se vrati na GDR2 ako zatreba?

I da, pretpostavljam da u njemu nema Nokia aplikacija i ostalih njihovih džidžabidža :)?

Poslednja izmena:
1. Moguce da ce se razlikovati u nekim sitnicama, a ako se bude razlikovao dobices i njih kao apdejt.
2. Nokie se bez problema vracaju na GDR2 prostim flesovanjum preko NSU na aktuelnu verziju.
3. Apdejtuje se sam OS, dakle MS deo, Nokia firmware i dalje ostaje taj koji je trenutni, dakle Amber, sa svim onim sto je imao i u GDR2. Kada izadje sledeci Nokia FW tj Lumia black telefon ce umesto MS GDR3+Lumia Black da ti ponudi samo Lumia Black apdejt jer si po pitanju GDR3 vec azuriran. Naravno to vazi u slucaju da ne bude dodatnih apdejtova GDR3 preview vs GDR3 Final, tada ces dobiti apdejt za oba.

Da i ja se slazem, bas citam malopre na WPcentral, dosta njih je za HTC 8X vec dobilo OTA update. I oni koji su vec imali GDR3 samo im je firmware updejtovan, sve ostalo je isto.

Tihhh... Tacno ce da me naterate da i ja to uradim :D . A ne radi mi se nikako... :D

@Darko Thanx

Ovaj link prijavljuje "Not Found"... Jel to ovo: http://www.windowsphone.com/en-us/s...velopers/178ac8a1-6519-4a0b-960c-038393741e96

Btw, šta im znači ovo:

You cannot revert or return to a prior operating system release version after you have updated your phone to a preview update. We will move you forward to a "released state," but we cannot take you back to a prior "released state."

ako kažeš da može da se vrati na GDR2?

Ovaj korak nije neophodan:

"Developer unlock" your phone:

Download the developer tools to register and "developer unlock" your phone

One more step and you’re on your way. Take a moment to review the Terms and Conditions for Windows Phone Preview for Developers for the program.
?

Poslednja izmena:
Da, to je to, moguce da je link promenjen u medjuvremenu. Ne postoji zvanican postupak u smislu da oni kazu ako hocete da se vratite na GDR2 kliknite tu i tu, no provereno u praksi, flashovanje preko NSU bez problema vraca na prethodnu verziju.

Dakle: 1. Regsitruj se na onom sajtu -> http://apps.windowsstore.com
2. Poslace ti sertifikat na mail, otvori na telefonu i instaliraj ga
3. Instaliraj ovo gore sa store-a i prati upustva u samom programu i to je to, nista drugo ne treba

Ok, već radim, trenutno je na "preparing to install 100%" i tako stoji...

edit. Završio je i kaže "Your update is ready to be installed"... a mene strah da kliknem :D. Ako budem hteo da ga vratim na GDR2, npr. zbog reklamacije, jel' neće moći da provale da sam menjao išta, da mi ne ponište garanciju?

Poslednja izmena:
E pa dobro ondak :d...

Update na GDR3 prošao brzo i bez problema, svi podaci sačuvani, ali će def pasti hard reset da sve bude čisto.

Malo zahvale i kritike :)

Zahvaljujući ovom forumu tj par tema, odlučio sam se za kupovinu WP8 telefona.
Ali trebalo je živaca da se isčita svaki post jer posle trećeg, četvrtog posta kreće "ti nemaš pojma, to ide ovako, ja to nisam rekao...."
Dakle, nekultura koju bi moderatori trebali saseći u startu a ne upuštati se u rasprave.

Malo zahvale i kritike :)

Zahvaljujući ovom forumu tj par tema, odlučio sam se za kupovinu WP8 telefona.
Ali trebalo je živaca da se isčita svaki post jer posle trećeg, četvrtog posta kreće "ti nemaš pojma, to ide ovako, ja to nisam rekao...."
Dakle, nekultura koju bi moderatori trebali saseći u startu a ne upuštati se u rasprave.

I kakvi su utisci ? Jesmo li te mi prevarili kako kaze moderator nasim bajkama o WP :) ?

Update na GDR3 prošao brzo i bez problema, svi podaci sačuvani, ali će def pasti hard reset da sve bude čisto.

Ajde javi kako je prosao hard reset. Meni posle instalacije gdr3 i hard reseta sve krenulo naopako

Prvo, ne secam se da sam radio na Ativu hard reset (mozda i jesam ali nisam siguran). Posle instalacije gdr3, posto i dalje nisam imao data sense resio ja da odradim hard reset. Posle reseta krene ocitavanje, kad nema ikonica. Tu je lock screen ali kada se otkljuca nema nicega. Resetujem ga jos 5-6 puta i nista. Uvek isto. Posle 10ak hard reseta pojavile se sve ikonice i sve kao radi. Medjutim, posto mi to nekako nije bilo normalno, krenem ja jos jednom reset, ovog puta iz windows-a. Kad opet nema ikonica....Tu popizdim uzmem gdr2, uzmem kabl, update nije ni poceo, vec blokirao. Dve nedelje je u servisu i kazu da mu je nesto sa boot-om.

Svestan sam ja da ga ga je to blokiranje dotuklo, ali mi nije jasno zasto se desavalo gubljenje ikonica posle restarta, kao da je u startu tu nesto bilo pogresno, ili je pak sa samim gdr3 doslo do zahebancije.

Poslednja izmena:
Ne znam, to citam na WPcentral, neki kazu da je bagovit, neki kazu da radi super. Msm realno ne vidim neku potrebu za GDR3 . Razmislicu jos malo :) .

Druze ja sam instalirao GDR3 preview jos od prvog dana objave.
NA 720 radi ali ne toliko savrseno , ima bagova ali nije to nista strasno i nestabilno.
Navescu par primera koji su opet kazem ne toliko ucestali:

*Battery aplikacija je cesto aktivna u multitaskingu iako je niko nije otvorio... (samo ovoj se aplikaciji to desava)
*Promena sa wifi na mobile konekciju ume da potraje duze od ocekivanog (kada gasite wifi i ukljucite mobile data) govorim o 10-ak sekundi
*Lockscreen mi se jednom zamrzo, boje su bile tipa 8bita ... to me podsetilo kada sam imao Lumiu 800 ali daleko od velikog problema, tel opet zakljucas i normalno ga otkljucas opet kazem nista strasno

Znaci ovo sam ja primetio, i nije strasno uopste ali i ocekivano je (developer verzija) ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kolikko vidim samo ce Googlove aplikacije nedostajati na WP8 platformi, sve ostale vec postoje ili dolaze :)
Steta za YouTube official, mada i MetroTube kida :)

Poslednja izmena:
Nema gmail aplikacija ali moze da se doda gmail nalog na ugradjeni mejl klijent..

Nazad
Vrh Dno