Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ovako uzeo sam juce L620 i odma' sam odradio update na 8.0.10328.78 to je valjda gdr2? Telefon odlicno radi, prebacio sam kontakte i kalendar sa gmail naloga, kalendar mi se ne svidja zato sto je obican i sto je jos losije covek mora da se napregne da bi video da li ima neki event ili rodjendan, ali se nadam da wp ima notifikacije za rodjendane :) Aplikacije su mega lose, probao sam viber interfejs skoro i da ne postoji i ne mozes da vidis da li je neko online. Sto se tice TT probao sam da dodam ovaj forum ali ne ide... IE je super malo je cudno sto je address bar dole... Sto se tice kamere probao sam standardnu i smart cam applikaciju i zaista je dobra kamera za moje potrebe, cak i u totalnom mraku moze da napravi finu sliku. Ne svidja mi se zvucnik, zvuk je dobar i glasno se cuje ali vrlo lako moze da se poklopi i da se skroz prigusi zvuk. Nasa tastatura nema predikciju :/ i kad se stavi u landscape mode ne popunjava ceo ekran :/ osetljivost ekrana je odlicna i kucanje je lako :) Sta znam ovo su utisci od jednog dana, ranije sam imao S1 i za sada sto mi stvarno nedostaje to je pun ekran tastature, centar za notifikacije, zakljucavanje ekranu u portrait rezimu i ono najbitnije kvalitet aplikacija, znaci fb, viber, tt i ostale must have aplikacije su mnogo lose odradjene, kontam da ce se to vremenom promeniti kao i da ce gdr3 i wp8.1 jos poboljsati wp. Mogli bi da otvorimo temu za wp aplikacije :)

Zakljucavanje rotacije ima u GDR3 . Kalendar meni je odlican, ne znam sta podrazumevas pod tim da moras da se napregnes da bi video ? Ali imas i druge kalendare u store. Ima notifikacije za rodjendane. Viber se ni meni ne svidja, Whatsapp je mnogo bolji. TapaTalk, moze da doda ovaj forum, ali se malo sporije ucitava. FB aplikacija po meni solidna, mada je ne koristim, notifikacije sa fb ti daje ME tile, a chat mozes da dodas u threads, gde su ti sms i to.

Može, BT moraš uključiti prije nego stisneš share opciju u albumu.
****ga tako je za sada na WP. :(

Aaaa, u tom zecu leži grm, thanks :D.

Sta je sa sms porukama, od istog coveka pravi nove teme, zar ne stavlja sve u jednu? cccc pa ovo na nokia x2 radi...

To je ono sto sam ja pisao ranije, ima neke veze sa tim da li je taj kontakt vezan za vise naloga (hotmail/google)..

Samo su preko google naloga... Ranije Sam povezao I hotmail jer zaboga polje main phone number ne postoji u WP pa Sam morao rucno da ispravljam imenik.... Radi TT Ali mnogo sporo za benc, na drugim je ok. Ali ova tastatura me izludjuje:D da li ce to ispraviti? Kad da ocekujemo sledeci update? Ubacio Sam glance preko sys app pusher aplikacije I kul je samo Jos da ima obavestenja :D to ce u sledecem Nokia updatu? Opet kada :D Moram da editujem poruku, call history je isto kao sms, znaci od jednog coveka svaki poziv zasebno umesto da je sve na jedno ime pa kad udjes na to ime proveris kad i koliko puta te je zvao, kao na starim telefonima? Jel svima ovako call history i sms threads?

Poslednja izmena:
Je li, u šta se to loguje stock messaging aplikacija, mislim na onaj deo za chat, gde ima da se podesi online status? Windows live messenger?

Da. I u skajp ako ti je ms nalog onaj kojim se logujes i na skajp.

Mene sad druga stvar zeza, jos uvek mi ne radi ono da posaljem istu sms poruku naprimer na dva kontakta u isto vreme. Ne znam sto .

Zar WLM još postoji?

Jos, mada pricali da ce da ode u penziju jos u martu. Ali u principu sad kad se ulogujes sa ms nalog na skajp, ono ti povlaci kontakte sa WLM tako da je prakticno sada to sve skajp.

Dobro da nemam nikog u WLM, tj. da mi je nov nalog.

Nego, sad sam isprobao, stavio sam se na online (prethodno povezao MS i skype naloge) i ne stiže mi poruka u telefon, već samo kad otvorim app skype.

Pa ne stize u sms threads, ali ako stavis nevidljiv ili kako vec, bices nevidljiv i na skajpu. A i na fb ako ti je povezan u threads.

A čekaj, tu je poenta samo da postavim status, ne i da četujem. Zašto mi piše No one is online, a znam da imam par kontakata na skype-u koji jesu online? Fb srećom ne gajim :D.

Ne znam ni ja ne koristim to u threads. Ali primetio sam to da kad stavim da nisam online, da mi odvaljuje i skajp, i to i na kompu , svuda.

Ma ne želim ni ja da ga koristim, čisto me onako interesuje...

Koliko ja znam, to je isključivo za Facebook. Skype tek treba da se integriše u WP, potencijalno će tu stizati poruke kad se pojavi 8.1 početkom 2014. Za sada, samo FB.
A nisam siguran da li se tu podešava online status za Skype. On ima podešavanja unutar samog sebe.

E to već ima smisla.

Probaj, stavi tu ofline, i videces da te odjavljuje i sa skajpa. Bar meni je tako. Ne znam sto .

Probaću svakako, mada sam poprilično smanjio korišćenje Skajpa, pa obavim do 2 (kraće) konverzacije nedeljno. Mada nije ni da mi je ranije bio glavno sredstvo komunikacije. Suviše je trom i ima mnogo manje funkcija od Whatsappa ili Vibera. Jedino gde je u prednosti je razgovor i čini mi se da je tu poprilično ispred Vibera.
Sad ću staviti offline, pa ću videti da li će neko moći da me kontaktira sledećih dana. :D

Ma i ja ga skoro uopste ne koristim na telefonu. Ali na desktopu ga koristim bas puno. Na telefonu je previse spor. Whatsapp je mnogo bolji.

Mene smara jedna stvar, pa da proverim da li se to vama desava. U messagingu kad udjem na online, mogu da chatujem i primam poruke sa facebooka jedino samo sam available ili busy, medjutim kada stavim u invisible, tretira se isto kao i offline i onda mi sve prijatelje prebacuje u offline i chat je nemoguc. Jel postoji nacin da se to resi?

Jel neko nasao neku bolju SMS aplikaciju od ove koja se dobija uz telefon?

I dalje me nervira sto mi Store ne izbacuje update notifications na live tile-u... :wall:
Ocajan sam, moram ko ****** da svaki put gledam na forumu WPC-a koja je aplikacija dobila update da bi iste rucno iz Store-a update-ovao.
Zar nema leka ovoj boljci, da li ce GDR3 ili Blue to popraviti???
Probao sam sve fore i nista, opet isto... :wall:

Poslednja izmena:
Mislim da ne postoji alternativna SMS aplikacija, tj. nije dozvoljeno pravilima Storea ili Microsoft nije otvorio API za SMS. WP korisnici kažu da nije potrebna druga aplikacija, a kome sa ne dopada ***.

I dalje me nervira sto mi Store ne izbacuje update notifications na live tile-u... :wall:
Ocajan sam, moram ko ****** da svaki put gledam na forumu WPC-a koja je aplikacija dobila update da bi iste rucno iz Store-a update-ovao.
Zar nema leka ovoj boljci, da li ce GDR3 ili Blue to popraviti???
Probao sam sve fore i nista, opet isto... :wall:

I ja imam isti problem, čak se i dopisujem sa NokiaCare-om na twitteru, ništa ne pomaže. GDR3 ga kod mene nije rešio. Pokušavao sam i pin/unpin, soft reset, proveravao da li ima veze WiFi/Mobile, sva moguća rešenja sa WPC... nada.

Zaobilazno i nadam se privremeno rešenje je SysApp Pusher. Odeš u sekciju MyApps i tamo ručno dodaš sve instalirane aplikacije (izuzev Nokia aplikacija, njih već ima). Onda s vremena na vreme klikneš na Check for updates i on će ti prijaviti da li ima i šta. Elem, zanimljiva stvar je da, kada preko SysApp Pusher-a nađeš update (danas npr. Viber) i klikneš na tu aplikaciju, odvešće te na Store, i ne odradiš update već izađeš, Store Tile će se updateovati i prikazati sve dostupne update-e. I nastaviće da se ažurira sa novim update-ima sve dok ne odradiš Update all, tj. vratiš ga na nulu.

UC browser kida kako je dobar, zasto li sam tek od skora otkrio isti XD
WP je lepo napredovao, prezadovoljan sam platformom.
Inace od problema dva su mi se javila tokom ovih nekoliko meseci intenzivnog koriscenja, tih zvucnik pri razgovoru i povremeno nestajanje veze sa simom (mada mislim da je ovo potonje do par udaraca telefona o tvrdu podlogu usled nepaznje XD). Sa GDR3 zvuk se stabilizovao, sve radi savrseno.

Jel bio neki novi update za UC browser, jer meni radi 25 sekundi pa se crashuje..

Nazad
Vrh Dno