Šta je novo?

Windows (phone) 10

Toliki programeri i šatro vrhunski stručnjaci u obe firme, MS i Viber,
i da ne mogu 3 godine da naprave Viber da radi kao na ostala 2 OSa,
nego pomoću štapa i kanapa mi korisnici da se snalazimo.
Ja to ne razumem.

Nije sad problem u tome koliki su oni strucnjaci, nego su prerano pustili ovu verziju vajbera iako su i neki od nas (ne i ja) ovde znali da ce se to svima desavati.

Inace, hvala FM Balkan, i kod mene radi tako kao sto si opisao, mozda po ovom problemu mozemo da vidimo koji su od nas najstrpljiviji, i koji najvise zure da procitaju poruku kad im je telefon u ruci. :D

Ima li neki mejl ili na koji način se prijavljuju bagovi viberu pa da im pošaljem šta treba da isprave?

Poslato preko mTalk

Nije sad problem u tome koliki su oni strucnjaci
Problem je i te kako, jer sem bržeg hladnog starta novi verzija ne nudi ništa,
a ima više mana od stare verzije.
Bela pozadina, bag sa pločicom i nepročitanim porukama, nedostatk 24h vremena,
nemogućnost šerovanja, nemogućnost pisanja po slici, neautomatsko sejviranje slika u galeriju.
Ili jednostavno neće da naprave normalan program jer im se hebe za mizerni udeo WPa na tržištu.
Treće nema.

Meni je zaglavljena notifikacija na viber plocici nestala kad sam primio i procitao novu poruku. Uspelo je na oba telefona...

Problem je i te kako, jer sem bržeg hladnog starta novi verzija ne nudi ništa,
a ima više mana od stare verzije.
Bela pozadina, bag sa pločicom i nepročitanim porukama, nedostatk 24h vremena,
nemogućnost šerovanja, nemogućnost pisanja po slici, neautomatsko sejviranje slika u galeriju.
Ili jednostavno neće da naprave normalan program jer im se hebe za mizerni udeo WPa na tržištu.
Treće nema.

Ne kazem da su oni sjajni i bajni, ali ovo sad je pogresna odluka da puste vajber svim korisnicima, a ne znak ili potvrda kako njihovi programeri nemaju pojma. Samo im treba malo vise vremena. Sto se vajbera tice, nema njima sta da se hebe, njima ako se hebe, i nama ce da se hebe, i prelazimo na skype i whatsapp. :p Meni da devojka nema vajber ne bih ga koristio ni ja, bio bi obrisan ko iz topa. Jedino sto ovaj noviji vajber brze radi, pa kad srede ove trenutne probleme, bice mi mnogo lakse da ga tolerisem na telefonu.

Meni je zaglavljena notifikacija na viber plocici nestala kad sam primio i procitao novu poruku. Uspelo je na oba telefona...

Da, to sto ostane nekad zaglavljeno je uvek od poslednje primljene poruke (ili poruka) - kao sto je Balkan primetio, kad otvorimo odmah konverzaciju pre nego sto vajber sam kod sebe prikaze broj primljenih poruka u svim svim konverzacijama.

Da li ima fora da se instalira starija verzija vibera i gde se može naći?
Soylent Green is People

Ja sam sa viberom zadovoljan. Ne znam za zagljavljivanje na pločici broja poruka ali mi ostaje zadnje ime bilo daje poziv ili poruka na pločici. Generalno sam veoma zadovoljan napretkom a pogotovo integracijom između mobilnog i pc-a. Imam lumiu 640ds i za uloženo veoma sam zadovoljan dobijenim.

Kratko pitanje vezano za programe pisane za Windows Phone 8.1 kada se pokreću na Windows 10 Mobile.
Da li sve rade, većinom rade, većinom ne rade ili uopšte ne rade nego moraju da se prave specijalno za W10?

Deinstalirao sam Viber...
Sada me uopste ne obavestava o dolazecim porukama :)

Pisali su ranije neki developeri da je problem kod vibera i njegovog servera za windows korisnike. Kako ima malo korisnika otud i manji kapaciteti i prioritet koji se dodeljuje windows korisnicima . Zato nekad notifikacije kasne ili kao ranije uopšte i ne stignu za propušteni poziv .

Interesantno da su mi notifikacije stizale u sekundu dok sam testirao betu . Znam to zato što koristim uporedo i na pc-u . Od kada su pustili za široke mase , odmah ima manje kašnjenje, ne stiže instant kao ranije. .

Inače poruka stigne odmah , što se može videti ako ste već u konverzaciji.

Poslednja izmena:
Ma ok to... Samo kako je notifikacija radila na staroj verziji... Mali broj korisnika razumem... I ne razumem...
:D

Ma ok to... Samo kako je notifikacija radila na staroj verziji... Mali broj korisnika razumem... I ne razumem...
:D

Radila je ali ne uvek, ja nisam imao problema ali su se ljudi žalili da im ne stižu notifikacije .

Nije se uvek dešavalo . Evo kažem radilo u sekundu mesec dana za vreme beta testiranja a sada kasni po pola minuta , minut . Ovo kašnjenje je od kad su pustili aplikaciju za sve korisnike. Bar kod mene a ništa nisam čačkao...

I sada mi rade kao što su radile na 8.1 ali ne u sekund .

Nije da mi je previše bitno , kad mi stigne prva poruka i ne treba mi više obaveštenje, uđem u chat , čisto zapažanje.

Poslednja izmena:
Vec sam pisao ,drugu na iPhone 5 nekad kasne poruke na viberu ili uopste nema notifikaciju.

Sent from mTalk

Vec sam pisao ,drugu na iPhone 5 nekad kasne poruke na viberu ili uopste nema notifikaciju.

Sent from mTalk

Eto to je još veća misterija . Dešava se povremeno kod nekih korisnika, kod nekih se uopšte ne dešava .

Pošaljem devojci poruku i ne stiže joj notifikacija uopšte (android) , mislim zeza me . Poruka stigne redovno notifikacija jok.

Probam na licu mesta pošaljem poruku ne stiže,pošaljem posle par minuta stigne i tako naizmenično :D

Nisam pametan ili u prevodu viber je kriminalan.

Poslednja izmena:
Koristite whatsapp :) odavno se presalato na WA sve ok radi nema problema

Imam jedan problem nemogu ovu beta verziju Vibera da aktiviram na racunaru onaj QR skener nece da radi a onaj link sa kejom ne funkcionise jednostavno ga neprepoznaje kao link,sta da radim? Oba sistema i na mobilnom i na racunaru su WIN 10.

Imam jedan problem nemogu ovu beta verziju Vibera da aktiviram na racunaru onaj QR skener nece da radi a onaj link sa kejom ne funkcionise jednostavno ga neprepoznaje kao link,sta da radim? Oba sistema i na mobilnom i na racunaru su WIN 10.

Jedino da probaš da izbrišeš oba vibera pa probaj ponovo. Ili kontaktiraj njihovu podršku i kaži da ne možeš da aktiviraš tvoj broj.

Probao sam da aktiviram stariju verziju Vibera tu je aktivirao pomocu linka na racunaru, inace na fonu je beta verzija i radi bez problema.

68718999.jpg

Koristite whatsapp :) odavno se presalato na WA sve ok radi nema problema

Upravo to... :) Cak, nisam gledao kako whatsapp radi na androidu, ali sudecu po raznim jos drugim cinjenicama, sigurno whatsapp radi mnogo bolje i na starijim androidima. Moj utisak je da viber ni na androidu nije toliko lagana aplikacija koja prosto leti. Sta reci, do skoro su i simbijan podrzavali, a mozda i dalje podrzavaju neke verzije tog OSa.

Ooooooo, koristio bih ja Whatsapp i Telegram (svega par ljudi u kontaktima), ali ne mozes prosecnom deb... ovaj, korisniku objasniti koji je bolji. Viber im je bolji jel im je lepsi...

Meni Line messenger odlicno radi. I voice i video call, quick reply iz action centra bas lepo odradjena aplikacija.

Sent from mTalk

Jel zna neko kako da popravim store ,znaci ne pokazuje screenshot od aplikacije plus nema ni objasnjenja cemu sluzi aplikacija ,samo imam instal ,review i sta je dodato u novoj verziji ?

Sent from mTalk

Jel zna neko kako da popravim store ,znaci ne pokazuje screenshot od aplikacije plus nema ni objasnjenja cemu sluzi aplikacija ,samo imam instal ,review i sta je dodato u novoj verziji ?

Sent from mTalk

Nekom magijom si instalirao novi store koji je još u izradi i ide na Redstone fast . Stvarno mi nije jasno kako si to uspeo ako nisi na Redstone ?

E, to sam i ja uspeo sa Store. Ubacio sam Redstone verziju ali mi je nešto drljala po hardu pa sam vratio bekap napravljen Acronis-om. Deo UWP je ostao jer ih instaliram na D particiji. Nakon vraćanja regularne verzije pokrenuo sam update preko Store i nadogradio je na novu verziju. Pretpostavljam da me je sistem tretirao kao insajdera jer sam se sat ranije i prijavio i instalirao insajder verziju..

Nazad
Vrh Dno