Šta je novo?

Windows (phone) 10

Da, ako je neko prijavljen na insajder, nebitno je da li ima instaliranu insajder aplikaciju...

Muku mučim sa baterijom, ako ne nosim Note i koristim samo Lumiju ne može da izdrži do uveče.
Šta mislite ima li nade da neki sledeći update popravi bar 15-20% trajanje,
znao sam da je slaba baterija ali ne baš ovoliko slaba, a ovde su pisali da im traje i 2 dana :D .

I mojoj mami bi moj telefon držao cirka tri dana.:D

Sačekaj da krenu redstone verzije kao zvanične, trajaće ti još manje baterija :d
Inače zanimljiva stvar na mojoj 830 je kad se ugasi na 2% baterije, uključim je i mogu lagano da odgledam epizodu neke serije od pola sata, do 45 minuta. Pričam o redstone, gde dva posto traje duže nego prethodnih dvadeset.
Dakle poseban tim koji imaju za bateriju u okviru ekipe koja razvija desetku je izgleda primljen preko veze, slabi su iz matematike.
Dva dana meni može da traje ako je stalno isključen 3G, surfujem po sat vremena dnevno preko wifi i pola sata - sat razgovora. Whats up gotovo i ne pipnem, viber nemam, facebook ne ulazim.
E sad oni opšti saveti oko baterije. Poisključuj sve što ti nije neophodno u privacy- background aps, smanji sinhronizaciju mejla na neki period - da ne bude based on my usage, obavezno zabrani da edge radi u pozadini i u privacy-fedback smanji na basic.

Muku mučim sa baterijom, ako ne nosim Note i koristim samo Lumiju ne može da izdrži do uveče.
Šta mislite ima li nade da neki sledeći update popravi bar 15-20% trajanje,
znao sam da je slaba baterija ali ne baš ovoliko slaba, a ovde su pisali da im traje i 2 dana :D .
O kom se konkretno modelu radi i koju verzija 10 imaš instaliranu. Da li si uradio hard reset nakon prelaska na drugu verzija os. Ja sam na 318 verzija urađen hr nakon apgrejda na 10 i baterija izdrži dan ipo nakon dosta rada surfovanja i slušanja muzike. Ako ne čačkam i ne igram se onda baterija može da izdrži 24 sata i ostanem na 20% pre nego uključim punjač. Tačno da baterija u odnosu na 8.1 kraće traje ali kontam da je to do kompleksnosti same 10 i toga da troši više resursa.

Poslednja izmena:
Meni na desetki baterija isto ko na osmici.

Gde se ovo podešava?
Poisključuj sve što ti nije neophodno u privacy- background aps, obavezno zabrani da edge radi u pozadini i u privacy-fedback smanji na basic.

830, .318, rađen hard reset.
Viber koristim, možda on jede bateriju više nego što bi trebalo.

Odes u settings, pa Privacy, tamo imas pri dnu podesavanja za feedback i background apps. Viber mora da radi u pozadini, ali verovatno imas gomilu aplikacija koje trose po neki promil baterije iako ih i ne koristis.
A uvek postoji opcija da uradis rekalibraciju baterije, sto na duze staze moze da skrati vek litijumskih baterija, ali ja imam utisak da malo produzi autonomiju. Ispraznis bateriju dok se ne ugasi, ukljucis mobilni pa forsiras dok opet ne ode i ugasi se. Ostavis sat vremena tako ugaseno, prikljucis na punjac, preko noci recimo, ujutru uradis soft reset i sa 100 se spusti na koji procenat nize, ostavis da se dopuni. Ja sam to radio sa 925 jednom mesecno dok sam je imao i na desetki je nekako gurala 24 sata. Napominjem opet, postoje teorije da se tako unistava kapacitet, ali meni je pomagalo.

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

Ostavio sam samo Viber i WA, šta još mora da radi u pozadini?

Ljudi,opet isto,nece da skine broj poruka sa LiveTile Vibera a poruke sa procitao...
Ja vise ne znam sta da radim.
100x sam brisao i instalirao Viber.

Ljudi,opet isto,nece da skine broj poruka sa LiveTile Vibera a poruke sa procitao...
Ja vise ne znam sta da radim.
100x sam brisao i instalirao Viber.

Moguće da je do njih tj do Vibera i njihovog servera koji šalje inf da poruke koje se nalaze na serveru nisu pročitane iako one to jesu. Da li je to moguće ili ne ja nisam pametan ali to mi jedino pada na pamet. Sve aplikacije koje imaju notifikacije mejl, fb, Wapp rade okej bez greške.

Mogu li nekako da povećam font na pločici za kalendar, mnogo mi sitno?

Ma sve mi radi bez ikakavih problema,ali me jedino Viber ubi...nemam ideja vise.

Skloni live tile Vibera i reši problem, ako ti sve ostalo radi normalno, šta drugo.

Ma sve mi radi bez ikakavih problema,ali me jedino Viber ubi...nemam ideja vise.

Da li si probao da primeniš ovo:

* Stigne vam poruka

* Pokrenete Viber app

* Pojaviće vam se meni sa konverzacijama

* Sačekate da se učitaju nove poruke ( pojaviće se broj nepričitanih poruka pored imena )

* Tek tada uđete u konverzaciju

Na ovaj način rešavate taj bag ... već je bilo reči o tom problemu

To nisam tako radio...stigle su mi poruke,kada sam usao u konverzaciju,poruke su stizale i dalje...
Od sagovornika imam 20ak poruka,dok na LiveTile stoji broj 7,kao i na locksreen-u :(

Koristiš samo na telefonu viber ili koristiš i na pc-u ?

Ako nemaš notifikaciju u action centru onda i nemaš novih poruka . Kod mene radi u 90 % slučaja, jedino zaglavi ponekad kada uđeš preko notifikacije.
Da li imao 12, ili 14 poruka tebi je svejedno, ne možeš ih videti dok ne uđeš u aplikaciju. Tako da ti taj broj na ikonici ništa specijalno ne znači.

Poslednja izmena:
Ja na zadnjem P. Release bildu imam odlično iskustvo sa baterijom, fon se ne koristi i ništa mu oko backgrounds nije setovanja (nije urađen restore jer moram mesec dana da čekam promenu maila) i ovako samo na stand-by traje danima, baš dugo

To nisam tako radio...stigle su mi poruke,kada sam usao u konverzaciju,poruke su stizale i dalje...
Od sagovornika imam 20ak poruka,dok na LiveTile stoji broj 7,kao i na locksreen-u :(

Da, sledeci put kad ti stigne opet poruka, samo uradi kao sto je Tosa objasnio, pokreni vajber preko plocice (ako ti je na pocetnom ekranu), i neces imati taj problem. Problem se pojavljuje jer se iz nekog razloga, ukoliko udjes direktno u konverzaciju i bez cekanja da se u pregledu konverzacija pojavi broj pristiglih poruka, broj pristiglih poruka na plocici i na lockscreen-u ne resetuje. Resetuje se cim uradis kao sto je on napisao.

Hvala,ali to mi se nije nikada desavalo na starom Viberu.

Takođe ni meni na predhodnoj verziji ali su eto nešto dodali od opcija a nešto pokvarili valjda je to tako normalno ali vremenom će opet nešto da ispeglaju, a nešto da pokvare i tako u krug tek da nije dosadno :D

valjda je to tako normalno
Naravno da nije normalno.

Nego, može li neko da mi odgovori.
1. mogu li slova da se povećaju na live tile kalendara, mnogo mi sitno
2. kopirao sam deo texta pre 2 dana i pojavljuje mi se paste non stop, kako da ga ubijem?

Danas je dan za Patch Tuesday. Večeras od 19h izlazi najverovatnije .446 build PC+Mobile.

Malopre obrisem sve poruke iz Vibera,kad ono..i dalje mi stoji sedmica na LiveTile...
Odradim Uninstall Viber-a,kliknem na Store i cvrc...

http://www.windowscentral.com/windows-store-appears-be-down

Ne, ne funkcioniše to tako, samo nas poslušaj. Uzmi neki drugi telefon sad, pošalji sebi poruku sa tog drugog telefona, i nakon što ti stigne poruka otvori vajber preko pločice, sačekaj da ti se broj pojavi kod te konverzacije, i onda uđi u konverzaciju. Broj će onda nestati.

Da, treba da ga iskuliraš.:) A tako je i na kompjuteru...

Vrh Dno