Sad tek vidim. Malopre sam bio na tapatalku, i onda mi je i kad tapnem na sliku slika ostajala mutna iz nekog razloga.
U svakom slucaju, instalira windows 10 mobile pomocu update advisora.
Pre nego sto pokusa bilo sta, prvo ako ima PIN za otkljucavanja, njega treba da skloni, jer najverovatnije nakon nadogradnje nece imati tastaturu, i morace da uradi hard reset da bi je dobila.
Instalira se update advisor, i pretpostavljam da onda samo treba proveriti da li ima azuriranja, i on onda uhvati desetku. Instalira je, mislim da ce onda na taj nacin dobiti .107 build, pa opet odmah proveri kakva ima azuriranja, i onda ce joj se preuzeti .318 build.
Skoro sigurno ce trebati da radi hard reset nakon instaliranja desetke, i onda je najbolje da sve rucno podesi na telefonu - da ne stavlja backup sa 8.1 sistema, na desetku.
Ipak, bolje jos neko da ovde prokomentarise, bio je neko vreme problem nekima koji su instalirali .107, i da onda nisu mogli da instaliraju noviji build od desetke. Za ovo je resenje bilo da se vrate na osmicu, ako se ne varam, na osmici da urade hard reset, i onda da instaliraju desetku, build 107, i odmah bez zaustavljanja da se bakces azuriranjima aplikacija, azuriras sistem na build .318. Zato mislim da bi najsigurnije bilo da uradi tako:
1. hard reset dok je na wp8.1 (ali pre toga moze da napravi restore, pa ako joj se desetka ne svidi, moze da se vrati na osmicu, i da ne podesava sve iznova rucno)
2. instalirati update advisor, i proveriti da li ima azuriranja
3. instalirati azuriranje na w10m, najverovatnije se tako dobija build .107
4. odmah azurirati sistem dalje na build .318
5. pustiti telefon da azurira sve aplikacije koje automatski vidi da imaju azuriranje, i i rucno pretraziti da li ima azuriranja - ovako ce se povuci odredjene stvarcice koje ne bi bile instalirane automatski
6. podesiti sve ostalo na telefonu
Ako bi se vracala posle na wp8.1 iz bilo kog razloga, to moze sa windows device recovery tool-om.
Nadam se da nista nisam izostavio. Takodje, neki koraci za nju mogu ispasti suvisni, ali je mozda ovo najsigurniji nacin - da ne moraju posle neke operacije iznova da se izvode zajedno sa vracanjem na osmicu.