Šta je novo?

Windows (phone) 10

Nekom magijom si instalirao novi store koji je još u izradi i ide na Redstone fast . Stvarno mi nije jasno kako si to uspeo ako nisi na Redstone ?

Kazi mi da ti kazem ,bas je bezveze naidjem na neku app a nemam pojma cemu sluzi dok je ne instaliram i skontam sam .Jedina prednost je sto vidim koje su app i kad apdejtovane .

Sent from mTalk

Posle eto nekog vremena koriscenja Win 10, mislim da sam se zahebao sto sam upgrade sa 8.1

Po prvi put mi se desava ono na sta svi kukaju za L930.
Baterija mi traje bar 30% krace. Jedva izdrzi jedan dan uz obicno koriscenje. Obicno koriscejne smatram telefoniranjem, neka viber poruka, skajp, sinhronizacija 3 maila.... Cak ni ne surfujem u poslednje vreme.

Pored toga, pregreva se zestoko u nekim momentima.
Mislim da sam malopre shvatio, da se pregreva ludacki kada baterija padne na 10-15%...

Kod mene je suprotno, baterija mi sad bolje drži nego na 8.1 - a za pregrevanje ne znam, videćemo kad malo više otopli. :)

Meni na 830 očajna baterija, teško pregura dan.
Sve ostalo zadovoljan, ali baterija :smash: .

Ja sam ranije kukao za bateriju na .338, i da se telefon greje (Lumia 532), onda sam radio hard reset, tad opet nisam video neku razliku, a sad mi ipak baterija na tom istom buildu dobro drži (kao i na osmici), i telefon se ne greje - ne znam zašto, da li je trebalo nešto da legne na svoje mesto, il' šta već... Možda je i samo sreća. Ipak, sumnjam da je hard reset ima nekog uticaja...

Meni na 830 očajna baterija, teško pregura dan.
Sve ostalo zadovoljan, ali baterija :smash: .

Ista priča i sa mojom L830, mada ne uvek ?
Verujte mi da telefon koristim po ustaljenoj šemi ( pravi matrix, osim vikendom ) i baterija ponekad jedva pregura dan, a nekad ume i da pozitivno iznenadi.
Ostale zamerke su i dalje povremeno treperenje i gašenje ekrana.
To su tri bug-a koja se javljaju kod mene na L830, ali sve u svemu ja sam zadovoljan i sa L830 kao i sa WM10.

Pozdrav ekipa
Izletila mi je dobra ponuda za Lumia 950 pa sam ponovo na windows platformi. U odnosu na L930 i na buildove od prije 3-4 mjeseca ovo je puno bolje sada. Telefon mi je odlican na prvu, posebno kamera, baterija zadovoljavajuca, performanse odlicne. Vidim neke aplikacije se popravljaju, u konacnici zadovoljan sam i nema frustracija toliko kao prije :)

Naime cim sa dobio telefon, ubacio sam redstone build (koja verzija ne sjecam se). U medjuvremenu preko windows device recovery tool nadjem update firmwarea koji je naravno uradio hard reset telefona. Odradio sve, prijavio se ponovo na insider fast i dobijem verziju 14361, da li mi se cini ili ima noviji build od ovoga ili je to zadnja varijanta?
Kakva je fora sa th2 buildovima i redstone branch buildovima, u cemu je razlika i koji su generalno bolji za daily driver?

Sent from from Lumia 950

Poslednja izmena:
Najbolji i najstabilniji su Insider Preview Release bildovi, bolje ti je to da instaliraš nego Redstone

Sestričina moja ima lumiu 540,ne uspeva da upgrejduje na windows 10.Ovaj model se nalazi na listi za dobijanje windowsa 10.Izlazi joj ovo
Pod dodaci i informacije joj je ovo:

Pod mobile operattor joj je 000-PL,znam da se pisalo nesto o tome,zanima me da li je neko uspeo da skine windows 10,i na koji nacin.
Da li probati sa hard resetom ili nesto sa windows recovery tools.

Iz nekog razloga su mi slike mutne pa ne vidim šta piše, ali ako neće da upgrade advisorom, može da proba sa insajderom, pa na release preview.

Ako nema prostor i ne vidi kako da ga oslobodi drugačije, onda hard reset samo. Ne bi trebalo da ima potrebe za tim drugim. Ali ovo govorim napamet, ne vidim šta piše.:)

Sad tek vidim. Malopre sam bio na tapatalku, i onda mi je i kad tapnem na sliku slika ostajala mutna iz nekog razloga.

U svakom slucaju, instalira windows 10 mobile pomocu update advisora.

Pre nego sto pokusa bilo sta, prvo ako ima PIN za otkljucavanja, njega treba da skloni, jer najverovatnije nakon nadogradnje nece imati tastaturu, i morace da uradi hard reset da bi je dobila.

Instalira se update advisor, i pretpostavljam da onda samo treba proveriti da li ima azuriranja, i on onda uhvati desetku. Instalira je, mislim da ce onda na taj nacin dobiti .107 build, pa opet odmah proveri kakva ima azuriranja, i onda ce joj se preuzeti .318 build.

Skoro sigurno ce trebati da radi hard reset nakon instaliranja desetke, i onda je najbolje da sve rucno podesi na telefonu - da ne stavlja backup sa 8.1 sistema, na desetku.

Ipak, bolje jos neko da ovde prokomentarise, bio je neko vreme problem nekima koji su instalirali .107, i da onda nisu mogli da instaliraju noviji build od desetke. Za ovo je resenje bilo da se vrate na osmicu, ako se ne varam, na osmici da urade hard reset, i onda da instaliraju desetku, build 107, i odmah bez zaustavljanja da se bakces azuriranjima aplikacija, azuriras sistem na build .318. Zato mislim da bi najsigurnije bilo da uradi tako:
1. hard reset dok je na wp8.1 (ali pre toga moze da napravi restore, pa ako joj se desetka ne svidi, moze da se vrati na osmicu, i da ne podesava sve iznova rucno)
2. instalirati update advisor, i proveriti da li ima azuriranja
3. instalirati azuriranje na w10m, najverovatnije se tako dobija build .107
4. odmah azurirati sistem dalje na build .318
5. pustiti telefon da azurira sve aplikacije koje automatski vidi da imaju azuriranje, i i rucno pretraziti da li ima azuriranja - ovako ce se povuci odredjene stvarcice koje ne bi bile instalirane automatski
6. podesiti sve ostalo na telefonu

Ako bi se vracala posle na wp8.1 iz bilo kog razloga, to moze sa windows device recovery tool-om.

Nadam se da nista nisam izostavio. Takodje, neki koraci za nju mogu ispasti suvisni, ali je mozda ovo najsigurniji nacin - da ne moraju posle neke operacije iznova da se izvode zajedno sa vracanjem na osmicu.

Na .318 sam i zeza me whatsapp...sve radi ok, ali nece da salje glasovne poruke...u poslednje vreme sam bas poceo da ih koristim i sada mi je bas smor kad treba da kuca... :\

@gari
Hvala druze na ovako opsirnom pisanju,ja imam lumiu 640DS i kod mene sam odradio desetku jos u martu kad se pojavila preko upgrade advisora tako da sve ovo znam,mislim na ceo postupak oko instaliranja windowsa 10.Ima ona instaliran upgrade advisor,jos od marta,izbacuje joj ovu sliku sto sam okacio iznad,u azuriranju telefona nema nista za windows 10.Tako da je tu problem,a ne bih joj ubacivao kombinaciju preko insajdera,bas mi cudno ovaj model(Lumia 540)nalazi se na spisku dobijanja windowsa 10.

Uh, pisao sam ja o tome, ima verziju sa T-Mobile Poljska ili nekog drugog provajdera.

Edit: http://www.windowsmaniak.pl/796/796/ 540 Dual Sim, 1020 verzija - nema 10 za taj model. Jedino preko Windows Insidera, na Release Preview ring, to ti je isto kao "oficijelni".

Poslednja izmena:
Pa uradi ovo sto ti je durlancity predlozio,imace desetku kao i ostali na zvanicnoj verziji.

AGJFqcn.jpg

Koja je fora? I u weather je podeseno na celzijuse i u cortani.

Sent from mTalk

Nešto su s*ebali u Cortani u vezi prikaza podataka o vremenu, pre si kada postaviš upit, dobijao kratko i jasno napisane podatke o vremenu, ništa više. Sada te iste podatke prikazuje na Bing-u i pre nije moglo da se ide na Images, News, Videos.. Znači ovo sada je samo veb stranica u app.

Mozda je to tako, jer ovo sto si pokazao zavisi od Binga, a ne od Cortane ili Weather aplikacije? :trust: Ili, mozda je kombinacija ova tri navedena, pa se zaglupi. To mi palo na pamet posto vidim gore iznad Web, Images, Videos, News...

Postoji li ijedan streaming sajt na kom mogu da pogledam nesto na edge-u, fudbal, F1.. First Row mi daje samo crnu sliku kad pogasim sve one reklame.

Pogledajte moj članak o Xiaomi Mi 4 i w10m u odeljku User review... Šaomi cepa w10m, regularno se apdejtuje i dr.

Sent from mTalk @Xiaomi Mi 4 LTE

Evo LINKa
A sada pišem proceduru flešovanja.

Još 1na zamerka:
- Ton zvona mi je na 10ki, nekako, pre tih... ´bm li ga. Navikao sam da bude glasnije.

Sve ostalo radi savršeno i perfektno kao i na blo kom drugm WP uređaju (ali osetno glađe, da li zbog 2,5GHz ili 2GB RAMa nem pojma).

Skini Windows Insider app, pa u njemu izaberi release preview ring, restartovace telefon i nakon toga moze upgrade na 10.

Sent from mTalk

Hvala,reci mi jos samo jel posle u azuriranju telefona sam biras dal ce ici koji build,ili nemas opciju za to

Hvala,reci mi jos samo jel posle u azuriranju telefona sam biras dal ce ici koji build,ili nemas opciju za to

Imas redstone na Fast i Slow, ali ne bih ti preporucio. Stavi na release i imaces poslednji build kao i zvanicni.

Možeš i da izađeš sa insajdera u nekom trenutku, i onda ne bi dobijao novije verzije. A uvek možeš da skineš samo najnoviju verziju za odgovarajuću brzinu primanja.

Na lumia 820, bez obzira sto nema insider app, dobija update, predzadnji je bio 318, sad je 338 mislim...

Nazad
Vrh Dno