Kazem ti, ja stvarno nemam problema na 550. Nikakvih problema sa kamerom, nista ne blokira pa da mora restart, nijedan ali nijedan restart sam od sebe i slicno od kad sam uzeo telefon, evo za koji dan ce mesec dana. Ono sa cime mogu da se slozim je to da W10 nije toliko fluidan kao WP8.1, videcemo jel to do harvera na 550 ili prosto ce narednim apdejtovima i to da se sredi ali za razliku od 640, 550 ima FW prilagodjen za W10 i to radi kako treba. Niko ne spori da na odredjenom primerku moze iz nekog razloga da bude problema bilo hardverskih bilo softverskih ali daleko od toga da svima to sve ne radi. I meni se ranije na 920 desavalo da apdejtujem DP verziju na sledecu i da pocne baterija brze da se trosi ili slicno ali reset resi problem. Prosto prihvatim to kao normalno jer znam da je preview.
Sto se tice ovog drugog, tu nema sta da se prica, Android je tri klase iznad kada su aplikacije u pitanju i dokle god MS ozbiljno ne poradi na tome bice u situaciji u kojoj jeste. Zato i koristim OPO kao primarni uredjaj inace bi vec odavno isti bio zamenjen nekom 950XL da je situacija sa app kako treba. Ovako, neki entry level W10 je tu cisto da zadovoljim sebe jer se meni licni W10 neuporedivo vise svidja tj odgovoara mi kao OS nego Android.
P.S. Viber na 550, upravo probao, 5-6sec od klika na ikonicu do ucitavanja, konkretno chat tab-a.