Šta je novo?

Windows (phone) 10

Možda je od uređaja do uređaja... Meni je blokirao sinoć... Ima dosta toga da urade... Bar vezano za L1020... Videćemo... Nadam se samo da će ispuniti očekivanja...

Meni je do sad generalno radio ok, mada mi se juce desilo da mi se zamrzne ekran i telefon se sam restartovao sekundu posle toga (lumia 532 ds)... To mi se dva puta desio do tad.

Jel to i kod tebe, na to si mislio?

Ja neke bagove ne primećujem, u principu mi sve radi kako treba a što su Photos i Edge bez veze, druga je stvar...jedino mi smeta kad idem na "share" opciju, ne izlistava Viber, mislim da je to do samog Vibera, baš je bez veze na 10ki iako ga mnogo koristim, ljudi sa WA ili drugim su retki oko mene

Definitivno je do uređaja, u kojoj app ti ne izlistava share za viber?

Pre par dana sam prešao na win10, imam lumiu 640 ds .
Mogu reći da sam veoma zadovoljan. U stvari da sam znao da je napredak ovoliko velik odavno bih to uradio. Trebalo mi je par sati da sve podesim ali posle podešavanja i restarta telefona sve je proradilo perfektno. Nema propuštenih poruka ili poziva znači uvek čujem zvuk poziva i poruke. Kamera radi ok . Podesio sam insajder na slow tako da možda neću dobijati nadogradnje tako brzo ali meni to odgovara.

Opet ja da pitam...zna li se tacan datum kad ce krenuti update over the air ?

Za sve kojima ne radi alarm to je zato jer neki pametnjakovic u MS timu odlucio da se alarm ne startuje kad je telefon u "airplane" modu. :p

Opet ja da pitam...zna li se tacan datum kad ce krenuti update over the air ?

Ništa još zvanično, samo opet neke glasine: kraj januara ili sredina februara, navodno tada,jer bi u tom periodu Redstone build za Windows 10 PC "ugledao svetslost dana"

Ništa još zvanično, samo opet neke glasine: kraj januara ili sredina februara, navodno tada,jer bi u tom periodu Redstone build za Windows 10 PC "ugledao svetslost dana"

Hvala :(

Pa i zvanicna verzija ce imati nove build-ove. Koliko ja kapiram, oni ovde samo razvlace prvi zvanican build jer peglaju core, koji radi kako na kom uredjaju. Uz to, moraju i firmware sami da srede za sve uredjaje.

@encarta

Kad uđem u Photos, izaberem fotku i idem na "share"

A za ove linkove sa Twittera nemam reči, lik sa osmehom najavljuje nove insider bildove "u novoj godini"?!?!? Ništa zvanično? Pa da će biti buldoga za insidere znali smo i sami. Pa da li su oni čitavi?! Čime li je taj ponosan tako da mi je znati...

@St.Dzoni

Razvlače oni koješta, predugo, zato tako i prolaze. Sumnja da će imati za dve godine i ovoliko korisnika.

Poslednja izmena:
Za sve kojima ne radi alarm to je zato jer neki pametnjakovic u MS timu odlucio da se alarm ne startuje kad je telefon u "airplane" modu. :p

Meni radi bez problema i u airplane mode-u.

Baterija se znacajno produzi kada se iskljuci Skype u porukama, evo uredno vukljam drugi dan na 1320.

Jos kad bi samo sredili skucavanja na start-u ne bih imao vise zamerki :)

kakva je desetka na 830?razmišljam da nabacim,a ne bi ako šteka.8.1 radi savršeno za moje potrebe

Meni na 640ds sve radi super sem zvučne notifikacije za outlook. Doduše ostao sam na .29 i za sada i više nego zadovoljan.

Baterija se znacajno produzi kada se iskljuci Skype u porukama, evo uredno vukljam drugi dan na 1320.
Meni je zanimjivo ovo sve kako mogu da imam skajp u porukama, ali ako mogu time produziti trajanje baterije, ko ga sisa, bolje da imam bateriju.

Al kako da iskljucim skajp u porukama? Nesto sam to ranije gledao, nisam provalio. :(
EDIT: Samo sam usao u poruke, pa u podesavanja, i tamo sam se izlogovao. Onu njihovu aplikaciju Skype video izgleda da ne mogu da uninstalliram, a i samo Skype integraciju u poruke ne mogu da uklonim, ali pretpostavljam da je ovo to na sta si mislio? Videcu jos kako ce se ponasati, valjda cu osetiti neku razliku. :) ...samo da ne bude razlika ta da ne primam SMSove. :d

Meni na 640ds sve radi super sem zvučne notifikacije za outlook. Doduše ostao sam na .29 i za sada i više nego zadovoljan.
Pretpostavljam da si namestio ton u notifikacijama, ali da li si isao u Outlooku u podesavanja i odobrio mu zvukovna obavestenja i banere? I to je potrebno, neko je nedavno ovde okacio i sliku sta tacno treba da se ucini.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da si namestio ton u notifikacijama, ali da li si isao u Outlooku u podesavanja i odobrio mu zvukovna obavestenja i banere? I to je potrebno, neko je nedavno ovde okacio i sliku sta tacno treba da se ucini.
Sve sam mu odobrio ali pre 5 sekundi :-D
Hvala za tip.

Nema na cemu, nadam se da ti sad radi. :)

Radi, upravo proverio.

kakva je desetka na 830?razmišljam da nabacim,a ne bi ako šteka.8.1 radi savršeno za moje potrebe

Meni sve radi kako treba, brzina je ista kao na 8.1, ali se ove nove w10m aplikacije mnogo brze otvaraju ako ostanu u memoriji, prakticno bez load-a. Ovako nisam zadovoljan sa edge i photos, ali to je do aplikacija. Jedini bag koji imam, jeste da mi po nekad fleshne ekran, tj iskljuci se na trenutak(pola sekunde).

Ja sam posle nekih mesec dana odradio i hard reset i mogu samo da ti kazem da to ne radis (nista nisam dobio :)), fast ring stavi, nema razloga da sada ides na starije verzije kada ove nove rade odlicno.

Inace, jel se i vama cini da je battery saver skoro pa beskoristan? Jeste da ne dobijam mejlove, al ipak se baterija trosi... Mada ni ono koliko imam procenta baterije mi se ne cini sasvim tacno - kad se puni dodje do 100%, pa onda u nekom momentu 97%, i opet dodje do 100%.

Pre neko vece sam uz battery saver iskljucivao i podatke i lokaciju, pa tako da dodatno ustedim bateriju, mada bi po meni to battery saver trebao i sam tako da radi - da samo browser moze da ide na internet, odnosno onaj program koji nije u pozadini i kojeg bas koristis u tom trenutku.

Ka toliko koristim WiFi i Data konekciju da nemam neki uvid u to, jednom dnevno punim ili bar dopunjavam fon...

Što se tiče setovanja Skype-a iz poruka - neće da me izloguje :D

Probaću iz Skype-a
Edit: Uspelo je, samo je tražio WiFi, neće na Data :D

Poslednja izmena:
@Ivan975
Evo kod mene opcije u photos, očigledno je od modela do modela

Prilozi

• wp_ss_20151227_0001.png
    wp_ss_20151227_0001.png
    70.4 KB · Pregleda: 146
Kod mene isto ima vajber u photos kad hocu da delim sliku, al mislim da je to ipak do sistema, tj. da sistemu treba vremena da "skonta" da je tu i vajber... Slicno nesto kao i kod podesavanja tonova - ne pojavi se vajber tamo odma, al ga u nekom trenutku samo primetim... Bar mi se cini da je tako nesto.

Svi live tile-ovi mi umrli, vec 24h se nijedan ne pomera niti pokazuje notifikacije. Menjao sam raspored homepagea, dodavao neke aplikacije, ne znam da li ima limit koliko 'pomerajucih' tile-ova sme da bude, verovatno posle restarta ce sve da bude normalno, ali zasto se desavaju takve stvari :)

Ali zašto je problem da restartuješ telefon tj zašto baš nijednom ne sme da se desi da se zaglupi zbog nečega :D

A covek je kupio novi telefon ,sta izbaci ovaj microsoft :D Mi ostali uvek mozemo da se vratimo na 8.1 ako nesto ne radi kako treba .

@encarta

Meni se gotovo nikad me pojavljuje, nezavisno od bilda ili H. reseta...i taj HR teško da ičemu služi, jedino kad neko ima ozbiljne bagove.
Evo, zanimljivo, sad odjednom nudi i Viber...šta će da mu dune za pola sata videćemo.

@gari

Dugo mu nešto treba da skonta da ima Viber :D
Sad sam iz speed dial hteo da pozovem i zamračio se ekran i ne reaguje ni na Power dugme...morao da resetujem tasterima?!

Poslednja izmena:
Sto jes' jes'. :D
To mi se nije desavalo... Kod me je bivalo samo slika da se zamrsne i da se restartuje telefon, mada ne bih to mogao da pripisem ni jednoj radnji konkretno - samo tako se desi, restartuje se telefon, i onda nastavim da radim to isto i nema nikakvih problema.

Inace, ja sam moj telefon vratio ipak na windows 8.1. Jeste mnogo bolji windows 10, ali i dalje treba da srede to sa baterijom... Kod mene je to malo mozda i bitnije nego na drugim telefonima, ipak ovaj moj ima prilicno slabu bateriju u odnosu na ostale lumije - ja imam oko 1.500 mAh (mada, jeste to proporcionalno velicini ekrana). Brze se trosi baterija, baterry saver mi ne deluje da tadi posao koji bi trebalo (mada znam da bih mogao da mu gasim podatke i lokaciju pred spavanje, ili da ukljucujem airplane mod kao neki), a i megabajti se malo brze trose. Na 8.1 sam trosio oko 6-7 megabajta dnevno, a na 10 mi se trosilo oko 10 megabajta u proseku, ako sam dobro skontao. Sto se tog dela tice, mozda i tripijem, jesam iskoristio onaj gigabajt bonusa od mts-a, pa sam slobodnije isao na net preko kartice.
Jos jedan detalj, Edge treba da se jos doradi: iako je super za browser koji je jos u razvoju (ma koliko bismo mi voleli da je on do sad uveliko razvijen), bezveze je da kad prelazim iz jednog taba u drugi da se tab svaki put ponovo ucitava, nema data saving, ili tako nesto, a sto IE ima a i ovaj mi je i bolji mi je i od UC browsera i Opere.
Za Photos mi je najvise bezveze sto se slike svaki put iznova ucitavaju kad udjem u aplikaciju, na 8.1 kad udjem u photos tu su sve, i mogu brzo da skrolujem kroz njih - gde god da se zaustavim slike vidim odmah.
U kalendaru kad dodam neku obavezu ona se tu i pojavi, ali kad je uklonim treba ko indijanac da igram oko vatre da bi taj stari podsetnik nestao sa plocice. :D

Mozda zvuci da pljujem po windows 10 mobile, ali nije mi to namera, sistem je odlican, i bicu srecan kad izadje. Praticu ovu temu, gledacu kad izadje neki novi build, mozda ga instaliram isto kao sto sam i .29 i .36 sad, pa da vidim kakav je napredak. Na odlicnom su putu da naprave odlican OS, ili - mozda bih cak mogao reci da su ga vec i napravili, al da treba da ga jos malo doteraju. Odustali su od onog projekta da android aplikacije ljudi pokrecu na windows 10 (tj. da ih autor pomocu njihovog alata lako preradi u windows 10 mobile aplikaciju), ali ovo sa univerzalnim aplikacijama ce izgleda biti pun pogodak - daleko bolja stvar od android aplikacija.
Da, i Windows 10 Mobile jeste estetski lepsi od Windows Phone 8.1, ali cak i to - nije to samo estetski napredak, sada ce sve biti preglednije i lakse za rad, mnogo bolje je iskoriscen ekran. Gledam isti moj displej od 4", a ipak je stalo dosta vise na njega, posebno na pocetnoj stranici gde su razmaci izmedju plocica tanji, plocice su vece, i ikonice na njima su krupnije.
Od pojedinacnih aplikacija, mislim da ce do povratka na windows 10 najvise nedostajati Outlook. :D

Dugo mu nešto treba da skonta da ima Viber
Sad vidim, na 8.1 je izgleda slicno kao na 10 za podesavanje obavestenja... Isto nece da skonta aplikaciju odmah, ali ono sto mu treba nije vreme, nego da dobijete poruku na toj aplikaciji - na skajpu da posaljete sebi poruku sa drugog naloga, ili na vajberu isto tako. Tada sistem skonta aplikaciju i onda je moguce za nju podesiti neki drugi ton obavestenja.
Imajuci ovo u vidu, imam utisak kao da tvoj sistem nece ni skontati da ima vajber ili skajp instaliran kad nije do sad skontao - osim ako bi se radio hard reset ili sa nekim novim buildom...

VEZANO ZA PROBLEM SA TASTATUROM
Sad dok sam se vracao na 8.1 pokrenuo sam backup koji sam napravio ranije na windows 10, i pogodite koji sam imao problem! Mogao sam da skinem srpsku tastaturu ali nikakve dodatne opcije nisam imao vezane za nju (ima neke dve opcije, ali ni njima nisam mogao da pristupim)... Posle sam namestio tastaturu tako sto sam uradio hard reset i sve "rucno" podesio.
Mozda je to i kod vas resenje za tastaturu - uraditi hard reset, i nista ne vracati iz backupa, nego rucno.
Ako neko bude radio hard reset moze da proba, ali ne bih ni nagovarao nekog na ovo, samo kazem sta sam primetio, nadajuci se da bi vam to moglo pomoci da namestite tastaturu... :)

E, da, i vezano za moj povratak na 8.1 - sad nakon sto sam se navikao na windows 10 uocavam da mi se na windows 8.1 cesce sporije "budi" telefon. Ne kazem da je to posledica toga sto sam imao windows 10, to mi je bilo tako i ranije, nego je windows 10 bio bolji po tom pitanju. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno