Šta je novo?

Windows (phone) 10

Nema... Nisu ubacili ni onu opciju za swipe kao na IE da možeš da prebacuješ back i forward.

Imam problem sa kontaktima, a ne mogu da skapiram sta ga izaziva:

svi kontakti su uvezeni sa gmail naloga, sa prethodnog android telefona. Neki se prikazuju ok, dok kod drugih prikazuje samo broj kad me neko zove. Probao sam par takvih kontakata da obrisem i ponovo snimim, i rade ok. Ima ih mnogo da bih svaki rucno menjao. Jel neko ima resenje?

Jedino sto sam primetio da kod tih kontakata stoji broj. telefona upisan pod "other", ne znam da li ima neke veze?

Ako mora rucno, mozda je jednostavnije na kompjuteru to raditi. Moze to tako kad su kontakti u outlooku, verovatno moze i kad su uvezeni sa gmaila. Naravno, ovo je samo alternativa, nije neko automatsko resenje, a sto bi bilo daleko bolje.

Kadbskidaš kontakte sa gmaila odaberi opciju za outlook. Otvori outlook i uvezi kontakte... Uradi na računaru... Lakše je... I da... Obriši stare sa outlooka pre uvoza...

Meni se desava da sam odlinkuje sve kontakte linkovane sa facebook nalogom .

Uf... Upali računar, ne diraj telefon... Skini sa gmaila kontakte, izvezi u jedan fajl i to outlook... Ponudi ti...
Zatim to spremi na desktop, a onda otvori outlook kontakte (isto web strana), osobe, na računaru isto... Obriši ih sve, brišeš te da ti ih ne duplira... I onda uvezi taj fajl... To je to... Telefon će sam pokupiti pri prvoj sinhronizaciji...

Poslednja izmena:
To niko ovde ne zna. Kažu sredinom januara za novije Lumie...

Sent from mTalk

Ne znaju ni oni... :d

@rotkod
Hvala, uspeo sam da izvezem kontakte i da uvezem u outlook. Probacu kasnije jos da podesim na telefonu da samo njih prikazuje, pa cu videti kako se ponasa.

Novi problem:

kako vam radi quiet hours opcija?

Da li je neophodno da bude ukljucena lokacija? Iz nekog razloga, cortana često zaboravi ili da ih ukljuci li da iskuci. Sinoc je normalno ukljucila u 23h, ja sam pred spavanje ugasio location, jutros nisu bili ugašeni quiet hours? Ne znam da li ima veze sa tim.

Ja mislim, ispravite ako grešim, da bi quiet hours opcija radila, mora da bude uključena Cortana, a da bi Cortana bila aktivna mora da bude uključena lokacija. Tako da ja mislim da ima veze jer si isključio lokaciju.

Ok, probacu noćas.

Uopste mi nije jasno zasto na wp gomila aplikacija trazi ukljucenu lokaciju. Imam naviku da gasim sve sto ne koristim (wifi, mobile data, gps). Izgleda da cu morati da menjam navike.

Svakako jeste glupa i prosto cinjenica da je Quiet hours zavisi od Cortane, a koja nije dostupna onima koji su za svoj region odabrali na primer Srbiju, to im je bas bas glupo... OK ako je to usluga koju obavlja bas Cortana, ali ako je i tako, onda Cortana treba da je dostupna u svim regionima, a ko nece da je koristi ne mora.

I meni je glupo, to je samo opcija da ukljuci/iskljuci notfikacije, trebalo bi da se oslanja na sistemski sat, a ne na cortanu. Al *** :)

Nisam siguran na sta mislis pod step counterom, al ako mislis na ono sto i ja mislim, u w10m bi trebalo da ga imas kad udjes u alarm, pa povlacis (swipe) levo ili desno. Na w10m tu imamo i counter, i stopericu, i tako te stvarcice.

Hmm, aplikacija koja broji korake... Zanimljivo...:D Ne bi mi to palo na pamet.:D

Pitanje za korisnike w10, dali vam se pokazuju notifikacije, pardon, broj na live tile market, kad imate neki update?
Meni na L1020 nikad ne pokaže...

Njet.

Poslato preko mTalk

Dakle stvarno su bedni bre...

Što se Cortane generalno tiče mislim da je potpuno beskorisna dok ne mogu na srpskom da joj se obratim, na pamet mi ne pada da se obraćam telefonu, pa još stranim jezikom iako ga govorim...jako zaglupljujuće, malo tu ima funkcija koje mi deluju stvarno upotrebljivo

@rotkod

Ni meni ne pokazuje..
@DjoleMC
Ne znam koje app. ti traže lokaciju, meni sve radi bez nje, uključujem GPS samo kad mi navigacija treba...?

Poslednja izmena:
Pokusao da skinem Dungeon Hunter 5, skinuo i prilikom instalacije kaze nema dovoljno prostora. Ok, nema problema, pobrisem par apps/igrica... On ponovo skida app, ponovo kaze nema dovoljno prostora, 7.28 od 7.28 full!!! Postoji li mogucnost da se izbrise Store cache ili da najednostavnije tresnem telefon o zid? **** im pas mater vise...

Proveri u Settingsu u Storage kakvo ti je stanje sa Other i Temporary Files. :)

Nazad
Vrh Dno