Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ja se na 8.1 ne vraćam ni pod razno, nikako, sad mi je baš bez veze

Slazem se, ovo je sad ko s konja na magarca da sam presao... Cak i Edge od kojeg sam na neko vreme pobegao ima odredjene opcije koje ce mi faliti - ono sa readings list mi je zanimljivo, al to kako nema stednju podataka i sto ponovo ucitava stranice bi mi bas trosilo megabajte. Jos bi mi to bilo i ok valjda, nego kad citam nesto, pa zakljucam tel. na trenutak, a onda ga opet probudim - tu stranicu je kao zapamtio, al sve nesto onda zeza - kao da je zaboravio delove te stranice, pa da bi nastavio treba da zatvorim taj tab, i ponovo ucitam celu tu stranicu.

Inace, jel neko na Windows 10 koristio Operu il UC browser? Kako se oni ponasaju, identicno kao i na WP8.1?

Ja, UC....isto, ništa novo, možda malko drugačije izgleda (start)

Brate, al' vi svakodnevno kuvate o jednem te istem.
Reading lista je ukradena fora sa Safari-a,još pre Hrista.

Sta ima veze sto je "ukradena"? Znaci ako se Apple toga setio u jednom trenutku onda niko vise ne sme nesto slicno za sebe da napravi? Eh, sta da se neko setio da patentira "telefon bez fizicke tastature i s ekranom osetljivim na dodir na kome je virtuelna tastatura"... Tom logikom bi covecanstvo ostali u kamenom dobu - da svi stidljivo gledaju "ali njemu je to palo na pamet pre mene", a da su oni drugi svima halavo branili da primene nesto njihovo.

Evo jos par dana i prodje novih mesec dana ALI nema finalnog unapredjenja na W10M za Lumia 640 XL (i mnoge druge)...

A iz coska su pretili cini se pre vise od dva meseca... evo ga novi W10M samo sto nije...

Mozda su vec trebali da ga puste ka korisnicima uz jednu bocicu Raid-a da svako po potrebi tamani bubice...

Poslednja izmena:
Kako da "otkazem" apdejt na windows 10? Aninstalirala sam windows insider ali i dalje mi u podesavanjima pise da ce se automatski apdejtovati do 2.1.2016. Kako da predupredim to?:)

Kako da "otkazem" apdejt na windows 10? Aninstalirala sam windows insider ali i dalje mi u podesavanjima pise da ce se automatski apdejtovati do 2.1.2016. Kako da predupredim to?:)

Hard reset :D
Ako već instalirate i izaberete fast ili slow i restartujete telefon on će ga skinuti i instalirati , ili da se instalira ili da se odradi hard reset .

Poslednja izmena:
Da li je do mene, posto sam baksuz, pa se samo meni desavaju *****ske stvari na W10 ili u MS rade *****cine... Sinoc bio update za Alarm, sreca pa sam danas ustao bez alarma, na koji sam i zaboravio. Ali, je ****** zvonio u 13h za alarm koji je bio podesen na 09h???

Sad sam ja updateovao alarm, ček da vidimo mi to, da ne bude iznenađenja...
Koliko vidim radi.

Poslednja izmena:
Evo danas alarm zvonio normalno u zakazano vreme. Mozda su juce ipak bili gremlini...

http://www.benchmark.rs/vesti/micro...0_aplikacija_ukljucujuci_i_outlook_mail-62187

Jel neko instalirao ovu noviju verziju? Kako kalendar radi sad, jel su resili ono kad odaberem neki dan iz narednog meseca na primer, pa tapnem da dodam podsetnik, a on umesto da ga postavi za taj dan postavi za prvi dan te nedelje, osim ako se rucno ne namesti pravi datum pre cuvanja? To mi je bilo u pregledu sa po sedam dana tako...
I da je i dalje plocica kalendara malo zbrkana, da kad obrisem podsetnik on ne nestane?
I za mejl, da li su napravili sad da kad dobijem nekoliko mejlova na obe moje adrese, pa pogledam samo jedan od ta dva naloga, da mi sa druge plocice ne nestaje broj neprocutanih mejlova na toj drzgoj adresi? Konfuzno sam objasnio mozda, al nadam se da me razumete. :)

Pazite ovaj trip. Burazer mi ima broj 065/ 2xx-xx-xx , a drugar 062/6xx-xx-xx (x= isti brojevi). Saljem poruku drugaru, posaljem bratu. Obrisem drugov broj, ukucam rucno 062... u novoj poruci, opet posalje bratu. :D Cirkus! :trust:

Pazite ovaj trip. Burazer mi ima broj 065/ 2xx-xx-xx , a drugar 062/6xx-xx-xx (x= isti brojevi). Saljem poruku drugaru, posaljem bratu. Obrisem drugov broj, ukucam rucno 062... u novoj poruci, opet posalje bratu. :D Cirkus! :trust:

Pa obriši i bratov broj :d Neko je pominjao već da ima probleme sa 99% istim brojevima .

Koja verzija ,36 ?

Poslednja izmena:
Jeste .36. Cirkus!!! Mora on prvo meni da posalje poruku kao poseban chat, pa meni prikaze da je od burazera, ali kad udjem vidim da nije. Pa tek onda mogu da mu odgovorim, bez da posaljem bratu :D Odo na feedback da posaljem. Tako neke proste stvari fulaju, a ubise se oko aplikacija i gluposti. Neverovatno...

Ma prodaću ovo MS ***** i kupiću HTC android. Ovo što rade stvarno nema ideju ...

Sent from mTalk

Ma prodaću ovo MS ***** i kupiću HTC android. Ovo što rade stvarno nema ideju ...

Sent from mTalk
Slazem se da ima stvari koje ne sljakaju, ali zar nije bolje resenje umesto prodaje vratiti se na 8.1, pa instalirati windows 10 kad bude izasao zvanicno? Malo zaboravljamo da smo na insajderu, i da nas niko ne tera windows 10 da koristimo, a za vrlo kratko vreme ce izaci windows 10 i zvanicno i radice kako valja. Nikog Microsoft ne navlaci da instalira windows 10 mobile govoreci kako je pouzdan i bez mane, nego u stilu "instalirajte insajder ako ste radoznali, ili zelite da nam pomognete". :)

Ako ti windows 10 mobile ide na zivac, vrati se malo na 8.1, nece ti ni to biti los osecaj. :)

Lepo objasnjeno gari...

Edge, nema više refresh pri vraćanju na prethodni tab, outlook sređene neke sitnice, to sam danas primetio.

Edge, nema više refresh pri vraćanju na prethodni tab, outlook sređene neke sitnice, to sam danas primetio.
To je odlicno! Jel si probao da otvoris stranicu u Edgu, zakljucas telefon (na dugme sa strane), pa da ga posle kraceg vremena ili odmah probudis? Jel mu ostaje i tako lepo ucitana stranica?

I kalendar, da li, nakon sto obrises obavezu ona lako nestaje sa plocice? To je mene malo zezalo, bilo mi je nezgodno kad bih hteo da uklonim neku obavezu, prihvatao je relativno ok kad unesem izmenu u tu obavezu, ali ne i kad je skroz uklonim, trebalo je da mi se posreci...

Ne radi refreš posle otključavanja Sparta, ome samo kad je neka zahtevnija stranica, gde se vrte reklame i sl.
U outlooku briše sve istog momenta i iz app i sa pločice.

Ljudi, nehotice, (mislio sam da ima vajde od toga) sam devojci na njenom fonu linčovao (povezao) 3 naloga, kako to unlinkovati, zna li neko, ne vidim opciju...?

Povezao tri mejl naloga u Outlooku? Trebalo bi da mozes da ih razdvojis na slican nacin kao sto si ih povezao. Ako vidis ta tri koja su povezana, probaj da tapnes na jedan od njih, pa da ti se ponudi opcija da ih unlinkujes.

Nadam se da je ovo od pomoci, nemam windows 10 mobile trenutno, pa govorim napamet. :(

Ali kaze i ovo:

"If you think of this more like a graph, these [devices] are all nodes. Sometimes the user will use all of these devices … sometimes they’ll use only one or two of our devices and some other platforms — so be it. But we want to make sure that we are completing the experience across all of these devices."

Ja se opet vratih na 8.1 i to sad sigurno na duže jer me je izneverio u vrlo bitnom trenutnku! Sad za NG smo malo više koristili kameru, što za selfije i grupije :d, tako i za snimanje. Dok sam fotkao bilo je ok, par puta mu je trebalo 10ak sekundi da dođe sebi ali se dali istolerisati... problem je krenuo sa snimanjem. Prvi video je štucnuo par puta, ali je snimljen ok, e kad sam drugi video koji je baš bio epic hteo da završim telefon se totalno smrzao! Alo! WP mi se ni jednom nije zaglupio, a ne da se totalno zamrzne!!! Izvadio bateriju, vratio je i sva sreća da je video ostao sačuvan.
Ok, par fotkica, krenem da snimam treći video sve prođe ok bez problema, četvrti video krenuo da snimam i pukne kamera u sred snimanja i ne mogu da pokrenim NI JEDNU APLIKACIJU! Reset telefona još jednom. Istog momenta kako sam stigao kući sam ga zakačio na komp i flešnuo nazad na 8.1!
I ne, neću da koristim 3rd party aplikacije za osnovne stvari koje bi trebalo da radi kako treba out of the box! Još sam namestio da snima i fotka na internu memoriju da budem siguran da se neće posvađati sa memorijskom... :wall:

Oce to kod Windowsa, kad je najbitnije izda..
Banalan primer (i ne spada u ovo najbitnije), pricam s drugarima o onom liku iz unutrasnjosti, sto hejtuje beograd u kneza milosa, i kao da pustim klip u Perfect Tubeu, kucam bukvalno 'lik iz unutrasnjosti' i nista ne izlazi, jeste glupa pretraga al sigurno da pravi yt ima neki rezultat za to..
Poceo i lockscreen da se baguje, stisnem dugme i pojavi se lockscreen bez datuma i sata, swipeovanje na gore nema funkciju, moram jos jednom, dva puta da stisnem power da bi dosao sebi.
Al onda mi kaze drugarica da neki Samsung iz srednje klase nece cak ni da poziva, dok ga ne restartuje.. Realno i dalje je sve to nepouzdano dju*re osim iOS-a..

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno