Šta je novo?

Windows (phone) 10

@rotkod
E ovo si lepo rekao, da su korisnici WP entuzijasti i kako je još neko napisao, moraju biti malo mazohisti da bi istrpeli sve gluposti "giganta"...meni npr nikako nije jasno kako to da bih 950XL kupio ODMAH da mi cena više odgovara, jer mi se strašno dopada, na oko?! A sistem inferioran :D
 
Slažem se I ne branim MS. Zato I kažem "entuzijasti", mada sam to bio dugo godina sa Sony-em...
Kako ja sad gledam stvari... Imam sledeći izbor...

Lumia 950 ( I to do 31.1.2016... da bi dobio free dock)
iPhone 6S 64GB (treba mi više od 16GB, a 32 više nema..., a o ceni... Kupim dve Lumie 950)
Samsung Hi-end android ili nexus...

E sad... Ovo je moj stav, imam priliku gledati svaki dan, kako šta radi... Lep telefon, malo para Sony M4, 220€... Greje se kao lud... IPhone I iTunes me satire... Nikako nisam mogao provaliti kako ubaciti sa istim muziku, a da prethodno ostane na telefonu, da ne prelepi I prethodno obriše... Kao I danas, kad je bratova kćer htela prebaciti film sa mac-a na 32GB usb... I nikako... Na kraju sam ga formatizovao I opet ništa... nije pomogao ni fat, ni fat 32... I to sad sve skupa nema veze...
I opet mi cenovno odgovara da kupim sebi I ženi Lumie 950, nego da kupim jedan iPhone 6S.
Samsung G... I nexus mi se sviđaju, ali kao entuzijasta... ostajem na WP...
Navikao sam se... Kao što se neko navikao na nešto drugo I to mu odgovara...
 
Sistem ce biti bolji vremenom, ipak svi mi ovde imamo windows 10 preko insajdera. :)

Pomenuo sam i ranije nakon instalacije windows 10 kako mi se u Outlooku, kad krenem da kucam ime nekoga iz imenika, ne nudi adresa te osobe kojoj zelim da saljem mejl. Napisao sam posle i vezano za to feedback, posle je valjda stiglo neko azuriranje za Outlook valjda, sad i to lepo radi. :) (Naravno, ne kazem da moj feedback ima bas veze s tim :D )

Inace, sad ovako kroz razgovore sa vama, i kroz samo istrazivanje, ipak se ne bih slozio da je ovaj sistem inferioran. Videcemo, al u ovom trenutku mi se bas cini da bi te univerzalne aplikacije bila najbolja strana ovog sistema - donece nam to aplikacije izgleda... Pominjem aplikacije jer to mnogi pominju kao nedostatak windows phone/mobile sistema, al meni aplikacije i ne fale. Meni bi super doslo samo jos par alata koje sam ranije pominjao, s tim da ce do izlaska neceg zanimljivog sasvim dobro posluziti i Office na telefonu koji je sad mnogo bolji.

Cini mi se i da ce sad moci skoro svako sa windows 10 mobile sistemom da koristi telefon slicno kao kompjuter... Ne znam da li moze windows telefon preko microusb da se poveze i na televizor, recimo, pomocu adaptera - da se sa TVom poveze preko HDMI prikljucka? Nesto sam video negde kako bi to trebalo da moze, a neki telefoni imaju bas i mini HDMI prikljucak, s tim da ne znam koliko su ovi telefoni u toj prici.
Onda bismo mogli da povezemo telefon sa tastaturom, misem, na televizor, i eto ti kompjuter za najosnovnije stvari - samo smanjimo slova na koliko vec procenata kao sto je ovde to neko pominjao. :) Moze da se ide lepo na net, a moze i jednostavno da se kuca neki tekst u Officeu. :)
Jos da dodam, sto se Officea tice, on samo da se poveze, moze telefon da se koristi i sam - bez tastature. :)
 
Kod mene na 1520 se desava slicno kao kod kineskih telefona (trenutno na wp10). Baterija od 100-50% opada veoooma sporo, ali zato od 50-0% opadne od jutra do popodneva bez da telefon skoro i koristim. Pretpostavljam da je to zbog pogresnog pokazivanja stanja baterije. Na WP8.1 je sve islo linearno.
 
A jel si probao hard reset?

Salim se, to bi te sad pitao da hocu da te iznerviram.:D Znam da si ranije pisao da si ga radio.:)
 
Jeli vama isto leluja malo ekran u gornjoj trećini... Kad na edge pomerate gore ili dole po ekranu...?
 
Jeli vama isto leluja malo ekran u gornjoj trećini... Kad na edge pomerate gore ili dole po ekranu...?


Leluja. Negde približno sredini. Od početka win10 se desava i ne samo u edge-u. Na store ..kad skrolujem kroz postove na 6tag itd
Bar kod mene

Sent from mTalk
 
Upravo tako... Pod wp8.1 toga nema, ali je na w10 prisutno... Baš kao što ste opisali... Ima li rešenje za to?
 
Poslednja izmena:
To vam se samo na edge dešava ? Prvi put čujem za to , neki specijalni sajt ili ne ?
 
Nema veze sa edge-om. Meni kad se desava, desava se svuda. Ali se ne desava uvek vec se ponekad pojavi, a nekad radi lepo.
 
Gledao sam na wpcentral... I nisam uspeo naći ništa o tome... Ima ga na skoro svakom modelu... Ja sam edge naveo kao primer...
 
Gledao sam na wpcentral... I nisam uspeo naći ništa o tome... Ima ga na skoro svakom modelu... Ja sam edge naveo kao primer...


Ja nisam nešto mnogo tražio po forumima.. Povezao sam to sa nedovoljnom optimizacijom možda za moj tel i ram procesor koji koristi...jbm li ga. Kao da je tel na granici ram-a pa krene da "pliva" Pritom, ne radi usporeno..

Sent from mTalk
 
Ja nisam nešto mnogo tražio po forumima.. Povezao sam to sa nedovoljnom optimizacijom možda za moj tel i ram procesor koji koristi...jbm li ga. Kao da je tel na granici ram-a pa krene da "pliva" Pritom, ne radi usporeno..

Sent from mTalk


Moj telefon 640XL sa giga rama, pa štuca, ne verujem da je to do RAM-a.
 
Meni se sve vidno usporilo nakon poslednjeg update-a (10586.29). Cortana naročito. Pre poslednjeg update-a je sve radilo puno bolje..sada je još gore nego što je bilo.

Sent from mTalk
 
Ajde malo bolje opišite to lelujanje.. Mozda je u pitanju tearing, odnosno nije uključen vsync.
 
Nadam se da ce za moj 640xl uskoro oficialni update ako ga nema za koji dan ubacujem insajder :D
 
...al sto mene nervira sto mi outlook ne prepoznaje u mail obavestenju direktan link ka ovoj temi, to je fantazija.
Ne znam sta je u pitanju, prepoznaje mi link za 640 temu na forumu ali ne i za ovu...a ne radi mi ni na kompu...
 
Kolege,kad ce vise da puste win10 apdejt ?
Ne mogu vise da cekam.
Insajdera nisam,niti cu probati.
 
Citao sam na nekom blogu danas pustaju wm 10 za 640 I jos par modela. Ne znam koliko je to tacno
 
Što se tiče "lelujanja"...
Kada skrolujem kroz neku aplikaciju (Edge, Store, 6tag, Facebook itd..), dešava se kao da "pliva" ekran. Kao neki glitch
Otkucao sam neki pojam za pretragu na Google-u i skrolujem kroz ponuđene linkove i to se dešava. I pri malo bržem i pri sporom skrolovanju
Telefon je u tom trenutku hladan, nije opterećen. Kada restartujem tel. na neko vreme nestane, ali izuzetno kratko. Uđem npr. prvi put nakon restarta u Edge, nema problema. Zatvorim, uđem ponovo eto ga opet isto :) Možda je vezano L1020, čini mi se da član rotkod ima isti tel kao ja..
Samo što ovih problema na WP 8.1 nema.
Mrzelo me da jurim po netu, ali ako ovo bude i na RTM - Final..odoh nazad na 8.1.
 
Ajde malo bolje opišite to lelujanje.. Mozda je u pitanju tearing, odnosno nije uključen vsync.
vsync sam isključivao u nekim ranijim verzijama windows-a, (mislim na desktop), a na mobile, nikada..tačnije ..I ne znam da li je to moguće tj. kako se radi ?
U svakom slučaju, vredi pokušati, ako imaš rešenje?

Na Cortani se najviše primećuje lag.Naročito kada tap-nem prstom za glasovnu komandu..prodje 5-10tak sekundi dok čujem zvučnu notifikaciju da je 'spremna'..
 
Za tearing verovatno svi znate.. slka iz backbuffera je poslata na prikazivnje pre nego sto je osvezavanje ekrana zavrsilo iscrtavanje prethodnog buffera. U nekom trenutku vidite deo stare i deo nove slike.
Drugi problem koji se javlja je uzrokovan adresiranjem i sporoscu ekrana. Ekran se sastoji od redova, a redovi od pixela koji su poredjani jedan za drugoim. Uglavnom, redovi su slozeni po duzoj strani ekrana, kao na desktop racunarima.
Medjutm, telefoni omogucavaju da se uredjaj rotira tako da ekran stoji vertikalno. U tom slucaju i redovi su vertikalni. Kada se slika osvezava, to se desava po redovima, odnosno sa leva na desno ili sa desna na levo u zavisnosti kako je ekran okrenut. Kada ekran ima izuzetno visoku rezoluciju onda se vidi vreme izmedju osvezavanja prvih i zadnjih redova. Korisnik to vidi kao cudan efekat gde se npr leva strana ekrana pomerila na gore pre desne strane ekrana. Ostar rez ne postoji, vec je vise kao neko glatko i ravnomerno kasnjenje.. sto je red desniji vise kasni. Ovaj problem postoji na Nexus 10 i primecuje se samo kada je ekran vertikalan.
 
Kako ne prepoznaje SD karticu, ja prebacio onu iz 520 bez problema.. a nase utiske imas u 550 temi.
 
bio sam u telenoru da pogledam telefon i dosao je lik sa L550 na reklamaciju.. promenio je 2-3 SD kartice, formatirao ali telefon ih nije prepoznao.. a na drugim telefonima bi radile.. sta je posle bilo ne znam..
 
Nazad
Vrh Dno