Šta je novo?

Windows (phone) 10

@yoyoo
Probaću da snimim danas... Pa ću uplodati na youtube...
To i još neke gluposti...

Nema nikakvih problema sa SD karticama. Zar uopšte možeš da zamisliš situaciju gde neki proizvođač na tržište izbaci uređaj na kome ne rade SD kartice. Suludo. To na konkretnom primerku možda nešto ne valja ili je taj nesposoban da stavi karticu u telefon. Iskustvo me naučilo da je u ogromnoj većini slučajeva to "100% ne radi" u stvari do korisnika.

"prereleased software doesn't always works as expected, and could cause your phone to stop working permanently."

Ovo piše kad neko dobije mejl nakon što se registruje na insajderu. Da li je to baš tako, ili ipak ne može da se desi ništa što ne može da se reši Windows Phone Recovery Toolom, il kako se tačno već zove? Ja se za sebe nisam sekirao i instalirao sam windows 10 sa ovo misli, al ipak sad pitam pošto je ovo za nekog drugog. Bolje da čujem i mišljenje drugih. :)

Stavite preko celog ekrana da bi videli... Dakle pri pmeranju levo ili desno I ima na bench sajtu... u gornjoj trećini...
Ono što je interesantno je što na početku vidite anomalije, ali ne preko celog ekrana, već samo u delu gde su "taskovi" I opet u gornjem delu... Toga nema pod W8.1
[YOUTUBE]1mDqHZ5ScHw[/YOUTUBE]

Ne uspevam ovo da reprodukujem na 550, sve radi tecno. E sad kako je ona svakako hardverski inferiornija, da nije prosto do toga da W10 nije optimizovan za te starije generacije jos uvek?

I ja sam upravo probao na svom xiaomi mi4 i nema tog lelujanja.

@Dare

Vrlo lako moguće... Ipak je to preview, koji nema sa sobom ni firmware... Možda je I do toga... Što bi rekli... "do drivera je"

Rečeno je već da pojedini modeli x20 serije lošije rade. Verovatno zato i neće dobiti u prvom talasu.

Takođe nisam primetio niti čuo do sada za te probleme na internetu.

Poslednja izmena:
Sad se nešto kanim da prebacim ovaj moj 640 na desetku. Zanima me dal prvo da na 8.1 uradim HR pa onda instal 10?
Druga stvar, dal 10ka posle povlači sve sa onedrive, tipa onenotes i sl?

Sad se nešto kanim da prebacim ovaj moj 640 na desetku. Zanima me dal prvo da na 8.1 uradim HR pa onda instal 10?
Druga stvar, dal 10ka posle povlači sve sa onedrive, tipa onenotes i sl?
Mislim da bi bolji redosled bio nadogradnja na windows 10 mobile, a onda hard reset (bez obzira da li je hard reset radjen i neposredno pred nadogradnju)...
Ovo drugo - to sto imas na OneNotes, to je sve vreme "u oblaku", tako da, cim nadogradis sistem i uradis hard reset ulogovaces se svojim nalogom, i ponovo ces moci da pristupis svemu sto ti stoji na OneNote. Sve sto imas na OneNote je dostupno i na ovom sajtu kad se ulogujes: https://www.onenote.com/ , tako da svakako nista od toga se ne gubi. Slicno za bilo sta vezano za OneDrive, a sam OneNote je dosta bolji na windows 10 mobile. :)

Inace, ono sto sam pomenuo "Prerelease software doesn't always work as expected, and could cause your phone to stop working permanently. ", to je odavde:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-download-phone
Rekao bih da je to nesto sto su oni stavili za svaki slucaj, da bi se oni osigurali, mada se tako nesto i ne desava, posebno sad kad je windows 10 mobile pred sam izlazak? Naravno, niko ne moze znati da li bi naredni build mogao imati neku "fatalnu manu" po jedan mali broj uredjaja, ali i tada - rekao bih da Windows Device Recovery Tool moze da uradi posao? Nece taj noviji operativni sistem unistiti nesto od hardvera na telefonu, moze samo nesto vezano za softver, ali u tom slucaju - Windows Device Recovery Tool ce samo ponovo instalirati Windows Phone 8.1, i bice sve kao da se nista nije desilo?

Pitam to, jer devojka je isto htela da proba windows 10 na lumiji 630, mada ko sto rekoh, sigurno bi bila neverovatno mala verovatnoca da nesto toliko podje losim putem da ne moze telefon da se popravi - rekao bih da je i nemoguce.

PS. Izvinjavam se zbog dve uzastopne poruke ovde, al uradio sam tako posto ima neki vremenski razmak izmedju ove dve poruke, pa da bi primetio ovo dodatno pitanje neko ko je prvobitno video ovo sto sam malopre napisao. :)

Zahvaljujem svima korisnicima, forumašima, koji su pogledali video i uvideli da imaju isto... Sad bar znamo da nije do nas...

Inače, i ja da se ubacim, čini mi se da ja taj problem na Lumiji 532 nemam ili ga samo ne primećujem - što me ne bi čudilo... No nevezano od toga, trebace da se doradi po nesto na Edge-u... Ono što mi nekako sad više smeta je kad hoću nešto da kopiram - pa da bi ga ovde nalepio treba da ubodem onaj kružić ispod kurzora, al to me nikako neće... Recimo ovde ako bi hteo nešto da prekopiram iz Outlooka il tako nešto.

@chosen1
Mislim da nije do procesora i graficke. Imam isti problem na l830, a cini mi se da nema isti hardware.

Malo je nekonzistentno iskustvo u poredjenju sa WP8x, verovatno zato sto je sve sad 'app', verovatno je i ovo skrolovanje dole gore levo desno, app. Scrolling & swiping v1.0.
Dialer, poruke, sta god, uopste se ne pale uvek isto. Nekad je instant (ako si je vec palio pre 3 sek) a nekad bes mi sve treba oko 2, 2.5 sekunde.
EEEPS.

Sent from mTalk

Ubacio Sam desetku u 640 I u startu se vidi da he tromija od osmice, Ali aacekacu da sve legne I da ispodesavam.
Jedno pitanje, kako sa namestim Gmail akaunt na pocetni ekran?

Dobar je ovaj W10. Maltene ne koristim OPO ovih dana. Mogu misliti tek koliko dobro radi na 950/XL.

Čini mi se da se baterija brže troši na 920 od kako sam nabacio W10. Da li još neko ima taj utisak?

Čini mi se da se baterija brže troši na 920 od kako sam nabacio W10. Da li još neko ima taj utisak?
Sve preview verzije su oduvek više trošile u odnosu na regularnu zbog neodgovarajućeg firmvera.

Čisto za poređenje koga zanima, ova 550 ima za 100mAh jaču bateriju ali je trajanje iste neuporedivo bolje nego 2000mAh iz 920 u bilo kojoj 8/8.1 verziji. Videćemo jel to zbog inferiornijeg hardvera ili je W10 više battery friendly.

Nazad
Vrh Dno