Šta je novo?

Windows (phone) 10

Bas sam i ja hteo da kazem - cini se da trosi vise bateriju, mada ipak i ne mora biti da je prevelika razlika, jer treba uzeti u obzir i to da sad mnogo lakse izvadim telefon iz dzepa nego dok sam imao 8.1. :) Imam novu igracku. :D Pored toga, par puta sam radio hard reset u nekakvim pokusajima da nesto postignem, mada to i nije bivalo toliko neophodno, al i zbog toga sam ovih dana cesce putnio bateriju. Dosta on trosi dok skida updateove iz Storea i dok ih instalira.

Inace, jel ste i vi imali poteskoce da namestite drugacije tonove za poruke sa Vajbera i Skajpa? Za Vajber ne znam ni da li sam uopste imao priliku da promenim ton poruke, a za Skajp - promenio sam ton poruke danas popodne, stavio sam jednu sto se lepo cuje, a sad kad odem Notifications & actions tu uopste ne vidim Skajp.
Jesam i oko toga malo nesto bespotrebno cackao - namestio sam melodiju, stavio sam da mi ona druga aplikacija bude podrazumevana za pozive, a i poruke da primam samo kao sms-ove, onda sam Skajp aplikaciju aninstalirao, pa sam je ponovo instalirao... :) Mada bi ipak trebali da imamo te opcije kao sto ih imamo na 8.1...

A ono sto sam pitao "da li je bezbedno instalirati insajder verziju" cu shvatiti kao da su svi ovde ubedjeni da nema sta da se desi, ali da niko nista nije zeleo da kaze jer ne zelite da "garantujete" (neki blazi izraz bi bio bolji, al aj sad...) za nesto na sta vi ne uticete. :)

Poslednja izmena:
Dakle...
L1020, 830, 1320 i 925, imaju taj simptom...

Mail tile ne radi refresh, stoji cifra od 30.
Šalje notofikacije I na lapu I na fonu.
Postoji li način da se ga nateram da odradi refresh za tile.

Sve preview verzije su oduvek više trošile u odnosu na regularnu zbog neodgovarajućeg firmvera.

Čisto za poređenje koga zanima, ova 550 ima za 100mAh jaču bateriju ali je trajanje iste neuporedivo bolje nego 2000mAh iz 920 u bilo kojoj 8/8.1 verziji. Videćemo jel to zbog inferiornijeg hardvera ili je W10 više battery friendly.

I meni je baterija vrh na 550. Bukvalno se trudim da je potrosim za dan i ne uspem, dan i po lagano, moze i dva.

Mail tile ne radi refresh, stoji cifra od 30.
Šalje notofikacije I na lapu I na fonu.
Postoji li način da se ga nateram da odradi refresh za tile.

Cini mi se da bi najjednostavnije bilo obrisati mejl iz Outlooka, a onda ga opet dodati... Mozda ima i nesto jednostavnije, al pretpostavljam da si vec probao restartovanje telefona. Ja sam se nesto igrao sa kalendarom - dosta toga sam nesto brisao i pravio nove podsetnike, a onda mi se zalepio na tile neki podsetnik koji nije postojao (mozda sam ga napravio, i obrisao minut posle). Sad vec ne znam sta sam tacno s time uradio, al sam resio to...

Ja sam imao problem sa mail live tile-om, resen je posle update-a outlook-a.

hoce moja sestra da uzme windows phone 640, a ja sam gledao ovaj 950 i bas mi se dopada... gledao sam testove po netu cini mi se da browser edge slabo radi u odnosu ja androide i ios!? takodje mogu li se na njima pustati youtube klipovi, odnosno postoji li youtube aplikacija i kako radi. Ako nekoga ne mrzi da mi napise par reci o nekim osnovnim aplikacijama koje su danas standard. Ima li izlozen 950 kod nasih provajdera?

hoce moja sestra da uzme windows phone 640, a ja sam gledao ovaj 950 i bas mi se dopada... gledao sam testove po netu cini mi se da browser edge slabo radi u odnosu ja androide i ios!? takodje mogu li se na njima pustati youtube klipovi, odnosno postoji li youtube aplikacija i kako radi. Ako nekoga ne mrzi da mi napise par reci o nekim osnovnim aplikacijama koje su danas standard. Ima li izlozen 950 kod nasih provajdera?
Naravno da radi yt u browseru, imas puno nezvanicnih aplikacija, zato sto gugl sabotira ms i ukinuli su im API, pa zvanicna aplikacija ne radi. Sve u svemu, dosta alternativa, na primer Tubecast, ima sve sto mozes da zamislis, cak i to da kesuje video i mozes gledati oflajn.

Edge jeste loš browser, ali po meni samo zbog nedostatka pop-up blokera a to je najavljeno, srediće.
Inače, malo mi smeta što SMS koji je pristigao ne može da se otvori iz notifikacije, dobije se ona čuvena "resuming" g*lupost. Može doduše iz notifikacije da se odgovori.

Poslednja izmena:
a kod mene od jutros nema notifikacije za SMS, iako je uključeno da se pojavljuje, da telefon vibrira i da stoji na lock screen

Meni ne stižu notifikacije sa Bench-a a ni sa drugih foruma koje pratim...pa onda odjednom krenu, jedna za drugom da stižu..u razmaku od jedne sekunde..jedna za drugom :D

... I double tap to wake mi treba ko leba.. bas bi im usao u prostorije i pitao "kako", kako je moguce da izbacite telefone na trziste bez toga.. Ej i 950 nema. Jel ima uopste ijedan Win 10 telefon double tap? Ali nisu zaboravili double tap to turn of...
Meni radi double tap. U pitanju je 640DS.
Elem stižu li nekom obaveštenja u vidu sms-a (npr kad MTS treba da mi pošalje kod da se ulogujem u njihovu app, danas mi nije stiglo obaveštenje od banke da je legla plata...)?

Zna li neko nešto o Intesa mobi aplikaciji za Windows? Ima li nekog pomaka, da li nameravaju da to konačno naprave?
Svaki put me pitaju da li koristim njihovu aplikaciju i svaki put im kažem: "Ne, jer nemate ni za Windows ni za BlackBerry" i tako već godinu i po dana.

Velika je tema pa neznam da li je bilo ali ne škodi i da ponovim. Moguće je odgovarati na sms poruke iz notification bara i ima opcija za korišćenje telefona jednom rukom (duži dodir na windows ikonicu).

Treba mi pomoć, pisaću ovde jer je tema aktuelna a i ima veze sa win 10m. Situacija je sledeća:

Moja pametna devojka odradila update na win 10 m, na Lumiji 920. Nakon previše bagova, dade ona meni da joj vratim nazad na wp8.1. Odradio ja to preko WDRT. Problem je taj što je neka od prvih verzija 8.1 i sad bi trebalo da se odradi ažuriranje, ali ne ide jer je telefon pravljen za Meksičko tržište i povukao je neki movistar branding. Interesuje me da li mogu nekako i čime da odradim debranding ili da promenim product code?

Meni radi double tap. U pitanju je 640DS.

Elem stižu li nekom obaveštenja u vidu sms-a (npr kad MTS treba da mi pošalje kod da se ulogujem u njihovu app, danas mi nije stiglo obaveštenje od banke da je legla plata...)?

Za Mts app ne stize cini mi se nikome, od prelaska na 10-ku. Od banke mi stize sms normalno.

@Devix89
radice i desetka samo uradi hard reset posle update-a.

Sent from mTalk

Hm... Meni i dalje ne stiže a upravo sam ažurirao app.

Čitajući vaše postove i gledajući klipove na YT odlučio sam da ubacim i kod mene wp10. Mogu reći da sam više nego prijatno iznenađen !
Posle prve instalacije ponuđen mi je neki apdejt pa onda HR. Prvo što sam primetio je da je vidno sporiji od 8.1, međutim, što ga više koristim deluje mi da sve dolazi na svoje mesto. Mislim da mu hvali još par ažuriranja da bi sve selo na svoje mesto.
Prelaz sa 8.1 na 10ku je ko kvantni skok u odnosu na prelazak sa 8 na 8.1.
Posle svih pročitanih postova, očekivao sam dosta problema, međutim, kod mene za sad sve radi kako treba, eventualno po neka app hoće malo da oduži sa učitavanjem ali ne svaki put.
Veliki plus je što sam sasvim neočekivano prebacio na srpski meni i sve je prevedeno i objašnjeno baš kako treba, onako u crevca.
Predikcija texta na srpskoj tastaturi radi vrlo dobro.
Setings meni je dobar skroz, a pogotovo pretraga u istom.
Padajući meni je dobro osmišljen, pogotovo opcija kad se ikonica malo duže zadrži ulazi se direktno u opcije date komande.
Baterija i njeno trajanje mi na prvu deluje da je malo kraće, ali treba par dana da prođe za pravi utisak.
Kontakti i dajler su onako po mojoj meri i konačno sa pretragom po broju i slovima.
Office i baratanje datotekama je mnogo jednostavnije.
Generalno sam baš zadovoljan desetkom i ako se još malo poradi na nekim sitnicama kao i na fluidnosti biće taman kako treba.

I meni proradio mts centar, mada nisam imao nikakvu notifikaciju za poruku s kodom. Tri puta pokusao, posle proverim poruke kad tamo tri puta isti
kod stigao. Svejedno, sad radi.

Radi i meni nakon što sam restartovao telefon.

Ja sam se posle dužeg vremena vratio na 8.1 na L640 i mogu reći da sam tek sad uvideo koliko još treba da se poradi na w10... Na stranu estetiku, koja je daleko ispred 8.1, sve ostalo je neuporedivo brže i fluidnije na starom sistemu... Vrlo je moguće da je došlo vreme da se ozbiljno pozabave sa firmware-ima jer je sam w10 unazad par buildova poprilično pouzdan i bug-free ali i dalje kaska po brzini i smoothness-u...

Instalirao sam na W10 insider i ponudio mi je mali update... Odradio je i sad više nema lelujanja... O kom sam pisao...

Nazad
Vrh Dno