Šta je novo?

Windows (phone) 10

Par zamerki u vezi WM10, koje sam primetio:
-Edge nije ispravio problem otvaranja mobilnih stranica: sve se otvaraju u nekom odvratnom layout-u, primer je Google, kod kojeg je mobilna stranica "neprilagođena" današnjim smartphone-ima
-U App List-u mi se ne prikazuju ikonice nekih aplikacija (Groove Music..)
-Ne postoji "providni" Aero Action Center
-U većini 8.1 aplikacija s*ebana je opcija Skaliranja, te na Default podešavanjima imam ogromne fontove u aplikacijama, a ako smanjim na 150%, budu kao na 8.1, ali mi je onda ostali deo sistema presitan
-Ne postoji prečica za gašenje svih app iz Task Menager-a
-Neke aplikacije se u podešavanjima za Notification-e ispisuju čudnim imenom, a neke su čak i bez istog
Spisak nije potpun, jeste da je WM10 brz,lepši.. , ali ipak još odaje utisak "nezavršenog" OS-a, fali još dosta optimizacije dizajna, samog sistema, ali će to verovatno ostaviti za neki budući update (TH3, Redstone...), slično kao što su uradili i sa PC verzijom.

Par zamerki u vezi WM10, koje sam primetio:
-Edge nije ispravio problem otvaranja mobilnih stranica: sve se otvaraju u nekom odvratnom layout-u, primer je Google, kod kojeg je mobilna stranica "neprilagođena" današnjim smartphone-ima
-U App List-u mi se ne prikazuju ikonice nekih aplikacija (Groove Music..)
-Ne postoji "providni" Aero Action Center
-U većini 8.1 aplikacija s*ebana je opcija Skaliranja, te na Default podešavanjima imam ogromne fontove u aplikacijama, a ako smanjim na 150%, budu kao na 8.1, ali mi je onda ostali deo sistema presitan
-Ne postoji prečica za gašenje svih app iz Task Menager-a
-Neke aplikacije se u podešavanjima za Notification-e ispisuju čudnim imenom, a neke su čak i bez istog
Spisak nije potpun, jeste da je WM10 brz,lepši.. , ali ipak još odaje utisak "nezavršenog" OS-a, fali još dosta optimizacije dizajna, samog sistema, ali će to verovatno ostaviti za neki budući update (TH3, Redstone...), slično kao što su uradili i sa PC verzijom.

Samo uradi hard reset i većina tih stvari će se popraviti, WM10 je ekstra!

Samo uradi hard reset i većina tih stvari će se popraviti, WM10 je ekstra!

Neke stvari se mogu rešiti,a neke nažalost ne...
EDIT: Mislim da se mogu rešiti samo ove oko ikonica i naziva.

Hvala, tolero, dao si nam na tacni kako da sacuvamo svojih 15, tj. 10, gigabajta. :) Ja sam moje upravo sacuvao. :D

Primetio sam sad jedan problem i ne znam da li se može srediti nekako. U kući imamo da kažem porodični broj i 4 mobilna broja se razlikuju samo u prvoj cifri, isti pozivni, isti nastavak... Problem je što mi uvek pokaže poziv sa istog kontakta koji god broj da me zove... Kako? Zašto? Nemam pojma.

Primetio sam sad jedan problem i ne znam da li se može srediti nekako. U kući imamo da kažem porodični broj i 4 mobilna broja se razlikuju samo u prvoj cifri, isti pozivni, isti nastavak... Problem je što mi uvek pokaže poziv sa istog kontakta koji god broj da me zove... Kako? Zašto? Nemam pojma.

To je stari "nokia" problem u Srbiji, desavalo se oduvek i sa starim telefonima, mnogo smara.. moguce da ima neka fora za to.

Jbm ga. Na 8.1 nije bilo tih problema...
Znam da je na starim Nokiama bilo tako ako je skroz isti broj sa drugim pozivnim...

Poslednja izmena:
A ne ne, nisam dobro procitao post, ja mislim na scenario gde ti i jos neko imate isti broj, samo se razlikuje pozivni, tipa 063 1234567 i 064 1234567, onda nekad pise drugima zove te Pera, a ono Zikin broj..

Ovo je varijanta brojeva 060 652xxxx, 060 552xxxx, 060 452xxxx i 060 352xxxx. Znači samo ta prva cifra se razlikuje i ovaj je sve povezao sa jednim kontaktom koji god da me zove. :wall:

Fora je sledeća (za brojeve):
Moraš ograničiti prikaz brojeva koje fon prikazuje.
Odnosno, ili će prikazivati samo brojeve sa SIM kartice ili samo sa Gmaila, ili Outlooka i sl.

People->Settings->Filter contact list i tu čekiraš samo i isključivo jedan kvadratić po želji (odakle, želiš, da fon prikaže brojeve) !!!

Poslednja izmena:
Inace, ono sto sam jos primetio isto skoro odma je to da obavestenja od neke poruke ili mejla ne prestaju odmah nakon citanja da se prikazuju. Mogao bi da otvorim poruku, procitam je, odem na pocetni, zakljucam tel, a na glance screen bi mi i dalje stajala slicica za neprocitanu poruku, mada bi i ona ubrzo nestala.

Inace, vezano za Windows 10, meni u ovom trenutku fali melodija Windows Message (mislim da se tako zove) koju sam imao na Windows Phone 8.1, ona se dosta bolje cuje kad sam u drugoj sobi, ili kad mi je telefon u dzepu. Jel zna neko da li mogu da skinem nekako tu melodiju od negde, ili ako mogu slicne melodije da pronadjem negde drugde na nekom sajtu? Gledao sam na Zedge melodije za poruke, al sve su kao neko zezanje "ram bljam bljam bljam" il neki remiksi, a ja bih bas "normalnu" melodiju? :D Probacu i na Zedge malo bolje da pogledam jos doduse, i da vidim jos par takvih sajteva...

da li neko zna gde ima upustvo kako da povezhem windows 10 i windows 10 mobile pa da na pc-u dobijam poruke i propushtene pozive... muchim se vec par dana i ne mogu nigde pronaci... hvala unapred...

da li neko zna gde ima upustvo kako da povezhem windows 10 i windows 10 mobile pa da na pc-u dobijam poruke i propushtene pozive... muchim se vec par dana i ne mogu nigde pronaci... hvala unapred...

Dobijaćeš propuštene pozive ali ne i poruke. Takođe preko Cortane možeš da odgovaraš na poruke preko win 10pc.

Cortana-Notebook -settings pa stikliraj da te obavestava za propustene pozive.

Na pc otvori Cortanu samo kucaj send sms i izaberi kontakt.

Za potpunu kontrolu poruka moraš sačekati sledeći veći build u proleće.

Poslednja izmena:
Dobijaćeš propuštene pozive ali ne i poruke. Takođe preko Cortane možeš da odgovaraš na poruke preko win 10pc.

Cortana-Notebook -settings pa stikliraj da te obavestava za propustene pozive.

Na pc otvori Cortanu samo kucaj send sms i izaberi kontakt.

Za potpunu kontrolu poruka moraš sačekati sledeći veći build u proleće.

Hvala

Sent from mTalk

Fora je sledeća (za brojeve):

Moraš ograničiti prikaz brojeva koje fon prikazuje.

Odnosno, ili će prikazivati samo brojeve sa SIM kartice ili samo sa Gmaila, ili Outlooka i sl.

People->Settings->Filter contact list i tu čekiraš samo i isključivo jedan kvadratić po želji (odakle, želiš, da fon prikaže brojeve) !!!

Sync mi ide samo sa google naloga. Ništa drugo nije otkačeno. :(

Uzgred, tolero, vidim iz prethodnih poruka ovde da imas lumiju 630. Jel i dalje imas windows 10 na njemu, i da li ti je ta lumija 630 dual sim? Pretpostavljam da ti se sada na njoj sve super ponasa, brzo reaguje, ne greje se, barerija traje slicno kao i na 8.1? Po mojoj lumiji 532 dual sim cini mi se da je windows 10 mobile sad pouzdan sistem, i da ljudi ipak mogu da ga instaliraju bez neke prevelike bojazni da bi ga nesto moglo izdati lako... Cini mi se i alarm lepo da radi posle hard reseta, ja zapravo s time nisam ni imao problem.

Jos bih zeleo da dodam - ranije sam prokomentarisao kako ne mozemo da na windows 10 mobile gledamo dve poruke odjednom, tj. da pritiskom na back dugme prelazim iz jedne u drugu poruku i gledam ih... Ipak, sada kad udjem u jednu poruku, pa i ako krenem nesto negde da kucam, imam sa strane inicijale osoba sa kojima se dopisujem i mogu da skacem tako iz poruke u poruku na jos jednostavniji nacin nego sto sam ja prethodno opisivao. Jos samo nisam video kako bih slicnu stvar radio prilikom kucanja mejlova.

Dobro ljudi, da li je IKADA IKOME radio Call&SMS filter, na bilo kom bildu W10?!?
Da li uspešno šerujete video fajlove sa OneDrive-a na e-mail? To ispade kvantna fizika.... Pa stvarno....dakle osnovne stvari nisu osposobili, a pompezno najavljuju Adblock za Edge, ko da je dirigovanje satelitima po orbiti brate mili...sramota

Poslednja izmena:
Da šeruje u smislu da video fajl bude att ili u smislu da ode link za OD?

Meni je radilo uvek... Nego je MS od skora zatvorio šerovanje sa OneDrive...

Dobro ljudi, da li je IKADA IKOME radio Call&SMS filter, na bilo kom bildu W10?!?
Da li uspešno šerujete video fajlove sa OneDrive-a na e-mail? To ispade kvantna fizika.... Pa stvarno....dakle osnovne stvari nisu osposobili, a pompezno najavljuju Adblock za Edge, ko da je dirigovanje satelitima po orbiti brate mili...sramota

Meni radi call&sms filter. Nadam se da mislis oko blokiranja sms poruka i poziva? Npr javio mi je da imam blokiranu poruku od Planeta sporta.

Dali I vama u gornjem delu, gornjoj treći ekrana, kad "mrdate" gore dole... Dođe do onog, kako bi rekao... kao da na ekranu ima nešto što ga malo podeli...
Inače... Meni je najjača fora, na W10, kad otvorite padajući meni I odaberete neku od prečica, držite dugo prst na njoj, wifi na primer... I on vas ubaci direkt u wifi podešavanja...

Haha. Hvala Rotkod! Nisam znao za tu foru za padajuci meni. Odlicno je!!!

Uzgred, da li je jos neko imao problem da mu se ne cuje nikakav zvuk kad stigne mejl? Podeseno mi je u notifications and actions da se cuje, al ne cuje se nista izgleda, samo primetim onu slicicu gore da imam nesto novo, pa vidim da je mejl.

Nazad
Vrh Dno