Šta je novo?

Windows (phone) 10

Da li outlook hoće da vam sinhronizuje sve foldere na gmailu? Meni neće sent i drafts. Gnjavi, gnjavi i javi nešto tipa 'no items to be displayed'.
Sve više mi cela ova moja epizoda sa windowsom je na živce.

Da, ovo na 8.1 je super, stoji đ posebno sa strane, a za ž i č ima ona kvacica.

Uzgred, nakon sto mi se zavrsi instalacija Windowsa 10 da li preporucujete da odmah uradim hard reset, pa da onda restartujem backup koji sam malopre napravio, ili da uradim samo hard reset i da rucno vratim podesavanja i sve? Pretpostavljam da ce mi kalendar svakako biti tu sa svim podsetnicima, valjda se on svakako sinhronizuje. Malo ce mi biti bezveze ako nema vajbera na Windows 10... To je neko pominjao sad...

Kako nema viber na win 10? Ja imam na1320...
Ja sam odmah odradio hr,i sve rucno podesio.

Poslednja izmena:
Onda super! :D Neko je nesto pomenuo u ovoj temi, ali verovatno su mislili na to da nisu radili novu aplikaciju bas za windows 10, ili nesto tako - vezano za brzinu aplikacije...
Vazi, i ja cu tako onda. Jeste, moralo bi biti tako sigurnije. :)

Meni se pojavio neki bag nakon instalacije 10ke,nisam mogao da otkljucam telefon,pa sam hteo-nehteo morao hr. A verujem i da bi sve bilo zbrkano sa 8.1 beckapom

Poslednja izmena:
Kod mene se pre hard reseta dosta gubio... Nisam imao ni tastaturu, tj. nije se pojavljivala kad treba, nesto se restartovao, iz nekih aplikacija je samo izlazio cim bi u nju usao... Posle hard reseta super radi - koliko sad vidim, s tim da jos treba da mu postepeno vratim i ostatak aplikacija koje je imao. Jos treba da se pokaze u radi, a inace za sad jedino ja treba da se naviknem na novu tastaturu, izgleda da je malko manja, pa nesto promasujem, il nem' pojma sta. :D

Viber odlično radi na W10
Ne može da se meri sa onim paklom na 8.1

i meni se čini da je manja tastatura

Da li outlook hoće da vam sinhronizuje sve foldere na gmailu? Meni neće sent i drafts. Gnjavi, gnjavi i javi nešto tipa 'no items to be displayed'.
Sve više mi cela ova moja epizoda sa windowsom je na živce.

Ides u "Sent mail", na "Sent items" nista ne prikazuje..

Kod mene se pre hard reseta dosta gubio... Nisam imao ni tastaturu, tj. nije se pojavljivala kad treba, nesto se restartovao, iz nekih aplikacija je samo izlazio cim bi u nju usao... Posle hard reseta super radi - koliko sad vidim, s tim da jos treba da mu postepeno vratim i ostatak aplikacija koje je imao. Jos treba da se pokaze u radi, a inace za sad jedino ja treba da se naviknem na novu tastaturu, izgleda da je malko manja, pa nesto promasujem, il nem' pojma sta. :D

Ja sam imao tastaturu,al bez brojeva na njoj :-D. Čak sam pokušao onako na nevidjeno da ukucam pin-nije uspelo :p

@boris lozac
Hvala, u međuvremenu je proradilo. Ništa mi nije pokazivalo ni na sent mail, ni samo na sent (nema sent items da se izabere) ni drafts.
Slično bilo i sa onom mail.ru aplikacijom. Instalirao i kao neku gmail i na njoj je htelo ali je puna reklama a i šugava i bez njih.

Nemam pojma, neke stvari rade ok, ali zbog tako nekih ludim. Još ću da treniram živce Windowsom pa možda se i zadržim. Ali kad su aplikacije u pitanju uvek će biti 'ćelav'.

Inace, sta bi sa Data Sense? Jel negde dostupan on i dalje, ili su ga sklonili u Windows 10? To je bas zgodna stvar...

Inace, sta bi sa Data Sense? Jel negde dostupan on i dalje, ili su ga sklonili u Windows 10? To je bas zgodna stvar...

Na engleskom: Settings-->>Network & wireless-->>Data usage ;)

wp_ss_20151211_0002.pngwp_ss_20151211_0001.png

Konacno update za facebook, ocaj im je bila aplikacija. Alarm je i mene poceo da zeza, al stigao update. :D
Sta znace one kockice kad se udje u gestures and touch u donjem desnom uglu?

Poslednja izmena:
Na engleskom: Settings-->>Network & wireless-->>Data usage ;)
Hvala, nasao ga. :) Trebace mi malo vremena da se naviknem, razne stvari su na drugacijim mestima, al ugl. zato sto ima vise mogusnosti nego na windows 8.1. :)

Pa da, sad su dali update za alarm kad sam ja odradio hard reset :D sad me više ne budi u 7, kevu li mu poljubim.

Је ли то само мени стигла обнова 10586.29 на л535? Кажу да су радили на побољшању у раду са апликацијама које су рађене на старијим верзијама windowsa, побољшање на dual sim телефонима.

Pitam jer kad sam kliknuo na kockice, sakrije se nav-bar, al ranije je bila samo plava. :D
Bem ti live tile za Facebook, ranije mi je pokazivao cover sliku, sad samo njihov logo. Pokusao sam i da unpinujem, i da restartujem aplikaciju, ne pomaze... Smejurija :D

Pitam jer kad sam kliknuo na kockice, sakrije se nav-bar, al ranije je bila samo plava. :D
Bem ti live tile za Facebook, ranije mi je pokazivao cover sliku, sad samo njihov logo. Pokusao sam i da unpinujem, i da restartujem aplikaciju, ne pomaze... Smejurija :D

Ja sam od uvek zeleo logo jer koja god da mi je slika cover uvek joj je ruzan live tile i ne uklapa se sa drugima.

Uvek mi pokazuje cover, osim ako nemam neku notifikaciju. Nego ne verujem da su izbacili 'time since last charge', hteo sam da se pohvalim baterijom da je lagano izgurala dva dana, al pazi kad vise nisam siguran jel dan ili dva. I double tap to wake mi treba ko leba.. bas bi im usao u prostorije i pitao "kako", kako je moguce da izbacite telefone na trziste bez toga.. Ej i 950 nema. Jel ima uopste ijedan Win 10 telefon double tap? Ali nisu zaboravili double tap to turn of...

Poslednja izmena:
Ja bas jutros uzeo na Lumia 730 da stavim w10. Sve ok islo, dok nije dosao do Migrating your data, step 18/22 i stoji na 62% vec 45 minuta, mozda i duze.. Jel se desilo to nekome? Ne znam da li da ga ostavim i cekam ili ima neka druga solucija?

Uvek mi pokazuje cover, osim ako nemam neku notifikaciju. Nego ne verujem da su izbacili 'time since last charge', hteo sam da se pohvalim baterijom da je lagano izgurala dva dana, al pazi kad vise nisam siguran jel dan ili dva. I double tap to wake mi treba ko leba.. bas bi im usao u prostorije i pitao "kako", kako je moguce da izbacite telefone na trziste bez toga.. Ej i 950 nema. Jel ima uopste ijedan Win 10 telefon double tap? Ali nisu zaboravili double tap to turn of...

ima double tap, uđi u settings i u search baru kucaj touch
ili uđi u extras, na dnu te liste je

Poslednja izmena:
Ima ali za stare telefone , verovatno 950 I 550 nemaju sređen firmer skroz pa nisu hteli da ubacuju ako je bagovito .

Sa da ti kazem :p

Verovatno ce sam od sebe da se popravi, to mi se desilo samo kad sam menjao cover photo, i onda mu je trebalo sigurno sat, dva da skapira promenu..

Inace, ja kako sam instalirao Windows 10 samo sam zadovoljan, od hard reseta lepo radi, nije se nista nezgodno desavalo... Rekao bi da je dosta pouzdan sad.

Ima nekih sitnica koje su mi super radile na wp 8.1, a koje ne rade na windows 10 mobile, kao recimo u mejlu kad hocu da posaljem nesto nekome iz kontakta. Ranije sam mogao da krenem da kucam prva slova necijeg mejla i da mi se mejl te osobe ponudi, sada mogu jedino da idem na taj odredjeni kontakt, pa "posalji mejl", ili da kopiram njegov/njen mejl, i zalepim ga medju primaoce.

Uzgred, primetio sam i da ne mogu dva (primljena) mejla da otvorim istovremeno, ili da gledam dve primljene poruke istovremeno, odnosno kad dugo pritisnem strelicu unazad nikad mi se izgleda ni jedna aplikacija ne bi pojavila vise puta. Da li mogu da promenim ovo? Mozda je nekog smaralo da mu to tako ostaje, al je sa druge strane zgodno kad hocu da gledam vise stvari istovremeno...

Pored ovoga mi ne pada na pamet jos neki "nedostatak", mozda ima jos nesto, ali prilicno sam zadovoljan, svidja mi se windows 10 na telefonu - nekako na istom tom ekranu vidim vise, a bez da je nesto previse usitnjeno. Svidja mi se i sto sada mozemo da pinujemo i nesto iz samih podesavanja kao sto sam sad bas uradio sa Data usage...

Uzgred, jel zna neko da li postoji nacin da onu quick actions dugmad preuredim? Znam da mogu da biram sta ce mi biti u ona glavna cetiri koja se uvek vide, ali da li mogu da radim nesto sa onima ostalima koja su gore i koja se vide tek kad prosirim taj deo sa brizim akcijama (il kako da ih nazovem vec)? :)

Nazad
Vrh Dno