Šta je novo?

Windows (phone) 10

.257? Meni pise .297, ko je lud? :D

Kod mene 297

Potrebna pomoć
Brat ima L650, fabrički Win10. Kao i drugima, kad utakne slušalice, Groove prijavi grešku 0x8007045d, a YouTube (kroz browser) prijavi "Can't decode". Ako restartuje telefon (sa uključenim slušalicama) radi normalno neko vreme, pa opet. Nekima je navodno proradilo posle reseta (iz About menija), a kažu i da radi sa BT slušalicama (koje brat nema i ne bi da ih kupuje). Zanima me da li neko već ima rešenje za problem bez kupovine i bez reinstalacije svega (ako bi uopšte i to pomoglo) i da li se nekome ko je imao taj problem isti rešio nekom insider verzijom? Da li se uopšte zna pravi uzrok problema?

Verovatno mora factory reset. Je li telefon na CU?

Kako vam radi ovaj zadnji apdejt? Meni vecina aplikacija zablokira, otvorim aplikaciju i ne reaguje ekran na dodir moram da zakljucam paotkljucam da bi ponovo uspio doci do pocetnog ekrana

Sent from mTalk

Meni radi katastrofa ,ceo telefon baguje ,kad gledam video u landscape ceo ekran pocne da treperi ,pa moram da vratim pa ponovo da okrenem tel da bi se smirio ,kad pokusam da otkljucam prvo mi je svetlo skroz smanjeno pa moram ponovi da priitisnem dugme ,moracu hard reset .

Sent from mTalk

kod mene, tj na zeninoj L1520 juce valjda sam odradio, i onda u 11 uvece, taman me san uhvatio, telefon se oglasio da bi obavestio da ce da restartuje nakon update-a ... a u airplane modu ali zbog alarma nije skroz smanjen volume ... uglavnom probudilo me djubre, djubre nevidjeno sad sam siguran kad sam gledao da taj update trajno iskljucim ali izgleda da nije moguce ... telefon inace normalno radi nakon update-a

Kod mene sve radi normalno i glatko, za bateriju je još rano

Sent from mTalk, Lumia 950

Meni je dan dva malo divljao i sad radi sve OK.
Evo sad skida
1q9lHkK.jpg

Sent from mTalk

Ostavicu ga i ja jos koji dan ako bude problema probacu sa HR. Inace maloprije mi nije reagovao nikako, nisam uspio da ga otkljucam i morao sam bateriju da vaim, sa ponovnim paljenjem dobio sam neku obavijest da sada postoji "messaging +" a gledam u porukama sve isto nista nema novo.

Sent from mTalk

Popravila se bubica da muzika ne nastavlja nakon zavrsenog razgovora...
Kontrole alarma su sad sa desne strane zaista ne vidi razlog tog premestanja...
Generalno govoreci prethodna nadogradnja je bila cudna ono radilo je sve kako treba ali mi je bio nekako cudan...
Ova poslednja stvarno lici na valjanu pricu...

Jedino me nervira sto ne mogu da usitnim slova tako da su sada malo veca tj. 100% mi je prekrupno zato sto sam se navikao na sitnija...

Verovatno mora factory reset. Je li telefon na CU?

Mislim da nje rađeno nikakvo ažuriranje od kupovine telefona prošle godine.
Neverovatno mi je da to i dalje nije rešeno, a da izgleda mnogi nisu ni primetili. Imao sam utisak da većina koristi telefon za slušanje muzike.
No, šta je tu je.

Ja sam sa ova dva poslednja creators update-a na L640 DS po prvi put od prelaska na WP10 morao da uradim hard reset i opet telefon baguje...

Sent from mTalk

Ne ide mi se na insajder da bih instalirao CU apdejt obzirom da imam Nokiu L735 i da nije zvanično podržan telefon za CU pa prema tome ostaću na poslednjoj verziji 10ke koja mi radi OK. Možda se predomisle ovi iz MS pa puste zvaničnu nadogradnju i za ostale modele koji bi mogli da guraju taj novi apdejt zvani CU :).

Trenutna verzija OS mi je 1607 tj. 10.0.14393.1198

Poslednja izmena:
Eto, morao sam na fast da bi dobio CU, a posle toga da se dva puta vraćam na RP da dobijem nadogradnju. Sad sam na .297 i Fast ins. A l532ds isto nije podržana.

klaTm morf tneS

Ja sam sa ova dva poslednja creators update-a na L640 DS po prvi put od prelaska na WP10 morao da uradim hard reset i opet telefon baguje...

Sent from mTalk

Sta je za tebe hard reset, vadjenje baterije ili vracanje u fabricko stanje tj. samo OS i programi koji dolaze preinstalirani uz OS?

Ako je samo restart telefona to je nista... ono drugo bi me nerviralo iz sve snage zato sto do sada nisam to radio od kad sam ga kupio pre skoro tri godine a sto sam na prethodnom HTC-u radio na svakih par meseci...

Vađenje baterije je soft, a "reset phone" je hard reset kad se vraća na fabrička podešavanja prvobitne verzije softvera. A wdrt je kao iz fabrike.

klaTm morf tneS

Vađenje baterije je soft, a "reset phone" je hard reset kad se vraća na fabrička podešavanja prvobitne verzije softvera. A wdrt je kao iz fabrike.

klaTm morf tneS

WDRT vraca na prvi official build za neki telefon...
******stina, mesto da lepo vraca na poslednji zvanicni build tipa CU.

Sent from Dead OS ☹

Možda je bolje reći ovako...
Soft reset = volume down + power
Hard reset = brisanje svih podataka i vraćanje na početne vrednosti postojećeg os-a u telefonu
WDRT = Flešovanje telefona, gde se ubacuje os, koji je starije verzije od one koja je ponuđena preko OTA.
Vađenje baterije ima efekat "soft reseta", samo ukoliko je telefon blokirao i ukoliko je upaljen. Samo nije isto što i gore, na vrhu, navedeni soft reset.
Sa volume down + power, držeći pritisnuto dok telefon ne zavibrira, poništavate neke stavke, koje nećete poništili "nasilnim" vađenjem baterije.
Na primer, ako vam vreme i tatum nisu podešeni na auto. Ovim desetom poništićete iste. Dok sa vađenjem baterije nećete.

Da ali wdrt ujedno uz software instalira i firmware...

Sent from Dead OS ☹

Službena Lumia 640 XL, sa ovim CU apdejtom je ceo telefon počeo da radi primetno lošije i sporije.
Ne odaziva se uvek na "tap", najgore je bagovanje Edge browser-a: ako je otvoren samo jedan tab, naizgled radi normalno ali ako su otvorena 2 tab-a - odmah se primeti da u oba sve radi sa zadrškom i štucanjem. Zbog vida (mator ***.) moram da zumiram u Edge-u i tu operaciju posle ovog update-a jedva radi (ne izvršava je nekoliko sekundi, pa kad uveća - zaglavi se na nekoliko sekundi, i tako ... izuva iz cipela).

Prethodni update je radio kao bombona ... sve je išlo tako mekano i promptno, da nisam mogao da verujem. Da se slikovito izrazim: sada su od Golfa napravili Yugo (i to izraubovani Yugo). Stvarno su kriminalni.

Poslednja izmena:
Ista stvar i kod mene ,sad je pocela i tastatura po nekad da mi baguje .

Sent from mTalk

Lumia 730DS, Edge/IE (koji god je na W10) uzasno radi, svaki drugi i treci put (dakle 66% vremena) nece da reaguje na kontrole na ekranu same stranice (reaguje na donje komande, moze se uci u settings, ali ne radi ni zoom, ni pomeranje).
Sad me bas keva pita da li treba ovaj telefon gore da radi od S3 :)

Je li ima neko slican problem sa gmail accountom? Ovo je uredno radilo kad sam tek kupio telefon. Odjednom je prestalo da radi, nema notifikacija ali se gmail synca uredno. Nisam radio hard reset ima 6-7 buildova, maloprije sam snimio ovaj zadnji. Sve radi savrseno, nikad nijedan restart, da kucnem u drvo. Samo mi ovo smeta sto ne cujem za gmail kad stigne mail...
sjTGi43.jpg

Sent from my Lumia 950XL

Poslednja izmena:
Ista stvar i kod mene ,sad je pocela i tastatura po nekad da mi baguje .

Sent from mTalk
Ovo se i meni dešava. I ne samo tastatura već i action centar ne reaguje.

Btw, stigli su mi noćas 3 mejla od MS sa verifikacionim kodovima za moj MS account jer je neko pokušao da upadne. Jel oni nešto opet brljave ili da brinem? Jel stiglo još nekome to?

Sent from mTalk

Ovo se i meni dešava. I ne samo tastatura već i action centar ne reaguje.

Btw, stigli su mi noćas 3 mejla od MS sa verifikacionim kodovima za moj MS account jer je neko pokušao da upadne. Jel oni nešto opet brljave ili da brinem? Jel stiglo još nekome to?

Sent from mTalk

Ja na svaka 3 meseca menjam sifre, mada i to nije neka zastita al opet bolje menjati nego drzati jednu 100godina.

Prijavite se za insider i lepo fast , sada peglaju kao ludi mobile buildove. Koliko sam video samo bug fixes znaci puni su rupa AU i CU buildovi za mobile...

Inace ako si koristio mnogo Edge , evo zaista jako tuzne vesti...

https://www.brokenbrowser.com/sop-bypass-uxss-stealing-credentials-pretty-fast/

Sent from Dead OS ☹

Vrh Dno