Šta je novo?

Windows (phone) 10

Dejo na koji insider da probam, slow preview? Ovo mi je jefini mob pa ne bi da bas mnogo eksperimentisem :)

Sent from mTalk

Ovo se i meni dešava. I ne samo tastatura već i action centar ne reaguje.

Btw, stigli su mi noćas 3 mejla od MS sa verifikacionim kodovima za moj MS account jer je neko pokušao da upadne. Jel oni nešto opet brljave ili da brinem? Jel stiglo još nekome to?

Sent from mTalk

Biće da neko pokušava da uđe.

Ja na svaka 3 meseca menjam sifre, mada i to nije neka zastita al opet bolje menjati nego drzati jednu 100godina.

Prijavite se za insider i lepo fast , sada peglaju kao ludi mobile buildove. Koliko sam video samo bug fixes znaci puni su rupa AU i CU buildovi za mobile...

Inace ako si koristio mnogo Edge , evo zaista jako tuzne vesti...

https://www.brokenbrowser.com/sop-bypass-uxss-stealing-credentials-pretty-fast/

Sent from Dead OS ☹

Bolja je jedna jaka šifra nego češće menjanje.

Glasam za jednu kompleksnu :)

LjuDi sta je ovo, ukljucena je enkripcija telefona ali ne i sd kartice odjednom mi ovo pokazao kada sam ga stavio na power bank ... [emoji33]

M9aPBX1.jpg

Telefon vidi sve fajlove sa sd kartice ali upis podataka je nemoguc...

Sta sam pogresio..ima resenje ili da backupujem fajlove i format sd kartice odradim??

Sent from Dead OS ☹

Moguće da je otkazala kartica.

Ove micro sd kartice su mnogo nepouzdane, vrlo lako "riknu" tako da slike treba svako malo prebacivati na komp, dvd i sl.
Maloprije sam dobio neku poruku u igri Blitz Brigade: RIVALS da sam dobio 1$ na msn racun :D
Pretrgli se :D

Sent from mTalk

LjuDi sta je ovo, ukljucena je enkripcija telefona ali ne i sd kartice odjednom mi ovo pokazao kada sam ga stavio na power bank ... [emoji33]

M9aPBX1.jpg

Telefon vidi sve fajlove sa sd kartice ali upis podataka je nemoguc...

Sta sam pogresio..ima resenje ili da backupujem fajlove i format sd kartice odradim??

Sent from Dead OS ☹

Moguće da otkazuje kao što reče ZorMi.

P.S. Ne znam baš zašto enkriptuješ telefon, a ostavljaš karticu čitljivom.

Full Windows 10 na telefonu. Napokon!

https://www.youtube.com/watch?v=co7muVtAo3Q
Na ovom linku momak demonstrira kako W10 desktop dobro skalira na manje dijagonale... Zanimljivo definitivno, do kraja godine mozda bude svasta. Bar ovaj novi dizajn interfejsa da dobijem na L950XL, ja bih bio zadovoljan...

Sent from my Lumia 950XL

Ako može pomoć.
Prijatelj ima L640 i na njemu w8.1 i trebaće mu u narednih mesec dva viber. Na 8.1 mu nikako ne radi naime pozivi mu se uopšte ne registruju. Tek kasnije dobije poruku o propuštenom pozivu.
Meni sve radi ok na W10.
E ono što mene zanima koji je postupak apgrejda sa w8.1 na w10?
Da se skine Upgrade Advisor i potera apgrejd?

....shit has hit the fan...

Ako može pomoć.
Prijatelj ima L640 i na njemu w8.1 i trebaće mu u narednih mesec dva viber. Na 8.1 mu nikako ne radi naime pozivi mu se uopšte ne registruju. Tek kasnije dobije poruku o propuštenom pozivu.
Meni sve radi ok na W10.
E ono što mene zanima koji je postupak apgrejda sa w8.1 na w10?
Da se skine Upgrade Advisor i potera apgrejd?

....shit has hit the fan...

Skine, odradi prvi apgrejd, zatim sve do .297 verzije, odradi HR i ne povlaci bekap, vec sve odradi rucno...

Sent from mTalk

Moguće da otkazuje kao što reče ZorMi.

P.S. Ne znam baš zašto enkriptuješ telefon, a ostavljaš karticu čitljivom.

Jednom sam izgubio podatke sa sd kartice tako ... dovoljan je bug u w10m da sve poremeti i onda goodbay podatcima sa micro sd...

Bedak ako je riknula kartica , *** ni 2 godine nema kako sam je uzeo, videcu da je formatiram u linuxu.

Skine, odradi prvi apgrejd, zatim sve do .297 verzije, odradi HR i ne povlaci bekap, vec sve odradi rucno...

Sent from mTalk

Ako može pojašnjenje, ovo za bekap, on pita da li da vučem?
I šta će biti sa , recimo sa mejl nalozima? Moraće sve to ponovo da se formira?

System mi je pojeo 500 mb ,na poslu sam uvek na 3g i bas tada je pokazivao onaj update localization for serbia ,kao da namestim da ne skida update preko cellular ?

Sent from mTalk

@veljo...
Onaj nalog, mail, koji koristiš, njega upišeš i pass, kao prvi put kada pališ nov telefon... Kada dođeš do toga da te pita za vraćanje podataka, odaberi da "na vraćaj".
Podaci vezani za taj nalog, imenik, mail... Oni će biti u telefonu... To nema veze sa backup-om.
@south
Ja sam pokušao skinuti preko sim konekcije, nije mi dao... "Obavestiće" kad budem na wifi!

System mi je pojeo 500 mb ,na poslu sam uvek na 3g i bas tada je pokazivao onaj update localization for serbia ,kao da namestim da ne skida update preko cellular ?

Sent from mTalk
jel samo pokazao da je dostupno ili je čekao na restart ?

Sent from mTalk

Sent from mTalk

Ovo stavi na never...

kjKRuYS.jpg

Sent from Dead OS ☹

@rotkod,pa sto mi pise da mi je system maznuo 500 mb.
WWluQYk.jpg

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam, meni na tre (3) stoji 14MB, na wifi preko 13GB...
Samo meni je to za 30 dana... Otprilike isto je na L950, posle CU sam uradio HR.
Mape spadaju u sistem!
Meni na wifi stoji 29MB, a na 3 8MB (mape app), a skinuo sam skoro celu Evropu...

Ja odjednom sa 3000 mb koliko imam u paketu u prvih deset dana u mesecu padnem na 700 mb.

Sent from mTalk

Evo na L950...

Prilozi

• wp_ss_20170514_0002.png
    wp_ss_20170514_0002.png
    198.3 KB · Pregleda: 91
  • wp_ss_20170514_0001.png
    wp_ss_20170514_0001.png
    170 KB · Pregleda: 84
Treba da ga otpuste, a ne da ga vracaju na posao.

Zato što je vodio WP očigledno loše, a možda i nije njegova odgovornost, možda je Balmer sprečavao da uradi nešto pametnije.

Naravno da je Blamer kriv .

Sent from Dead OS ☹

Vrh Dno