Šta je novo?

Windows (phone) 10

Pa vidiš na šta je spao WP?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da a nekada je imao ogromnu bazu korisnika, haaa aj da se ne lazemo...
Jos od win ce, to je sve bilo u jako malim procentima, gotovo neprimetno onda od strane Nokije a sada od Samsunga i Apple...

Sent from Dead OS ☹

Poštovane dame i gospodo, vidim da ova prepiska datira od pre par godina, kada je w10 još bila u povoju. Ja sam, evo danas rešio da se poigram sa w10, a sve iz razloga što vidim da se neke aplikacije učestalo gase za w8.1 Sad mi tel neprestano resetuje, nema ni jedne tastature i ko zna šta još, obzirom da izdangubih u bezbroj pokušaja da downloadujem i instaliram neki update 10.0.14393.1066 koji trokira...je l da probam još nešto sam, ili da poranim u servis zorom?

Iskreno ljudi imam L930 i pre nekoliko dana sam uzeo HTC M8. Na 930ki sam povukao CU i telefon je poceo da se raspada. Aj manje-vise to, nije podrzan pa muca i gubi se... Ok. Ali i na poslednjem biuldu pre njega bilo je za*ebancija tipa da mi edge prebacuje u desktop mod pri prvoj pretrazi i da posle toga moram da ga zatvorim, otvorim, pogasim tabove i ponovo da kucam da bi radio, whatsapp cesto stojao na resuming kada ga vracam u multitaskingu, here da nemaju nas jezik zbog regiona itd. Iskreno bilo mi je ok, sto kaze po koji bag pa sta sad. Ali sada kad sam usporedio samo Microsoft aplikacije kako su odradili za droid i kako rade na w10m... Jednostavno ne verujem da su toliki likovi. One drive mi na M8 pali bukvalno za pola sekunde, ucitava instant i da ne nabrajam dalje. Nije 10ka vise mlad sistem pa da ocekujem da ce ga srediti, makar sto se tice fluidnosti. Verujem da nece, jer od toliko bildova i update-a, skoro da nista nisam dobio sem razlicite potrosnje baterije na svakom bildu. Nisam pisao ovo da pocnem polemiku nego da prenesem svoja iskustva jer posle toliko vremena na 10ci pravo mi je osvezenje ovaj HTC, ako izuzmem svo to sarenilo androida. Krivo mi je sto nisu uradili vise sa W10M a mogli su.

Pa ko god je realan zna da je wm 10 za svjetlosnu godinu iza androida, supruga ima p9lite godinu dana i niti jednom nije zabagovao usporio ili je trebalo da se ugasi/upali tel kao sto se spominjalo par puta ovdje, dok je moja lumia u zadnjih mjesec 10tak puta gasena jer zablokira. WA sinoc resuming loading resuming, viberu treba po nekad par sekundi gledam u chat prozor da izbaci poruku koju sam dobio, a o fb i messengeru tek da ne govorim. Neko ce reci da nije do sistema vec aplikacija, ali kada meni kao prosjecnom korisniku ne rade kako treba te osnovne app sta je onda sa zahtjevnijim korisnicima. Stvarno je steta jer mi se dosta svidja kako sve ovo vizuelno izgleda ali ne vjerujem da ce sljedeci moj telefon biti wm
P.s. Navigacija isto nije mi radila kako treba bas u momentu kada mi je bilo bitno dakle totalno nepouzdan i nepredvidin os ili aplikacije su kod lumia. Ima tu jos masu stvari koje ne funkcionisu kako treba

Sent from mTalk

Poštovane dame i gospodo, vidim da ova prepiska datira od pre par godina, kada je w10 još bila u povoju. Ja sam, evo danas rešio da se poigram sa w10, a sve iz razloga što vidim da se neke aplikacije učestalo gase za w8.1 Sad mi tel neprestano resetuje, nema ni jedne tastature i ko zna šta još, obzirom da izdangubih u bezbroj pokušaja da downloadujem i instaliram neki update 10.0.14393.1066 koji trokira...je l da probam još nešto sam, ili da poranim u servis zorom?
Uradi hard reset i ne vracaj backup sa 8.1

Послато са SM-N7505 уз помоћ Тапатока

Ok je W10 (nisam prešao na CU apdejt na zvaničnom sam) i dalje mi telefon radi tako da ne razmišljam o drugom modelu nego strpljivo čekam šta će se dalje dešavati kod MS... ovaj što ima problem nakon prelaska sa 8.1 nek pročita kako se to radi i zašto ima te probleme pa kada se upozna sa načinom prelaska i uradi kako treba tada će i telefon da radi kako treba. O naprednim korisnicima i tom pričom smo se smrali bogami do sada već po ko zna koji put glupo je ponovo vrteti istu priču, svako ko pređe ili uzme drugi telefon (OS) želim svu sreću i nema potrebe da ostale guši ili smara pričom o neophodnosti prelaska na drugi telefon ili OS dovoljno su ljudi pametni da sami zaključe šta im je činiti, a takva diskusija guši i smara.

@Yoyo ti baš ono ne gotiviš windows, i kad nešto ne voliš ti baš to ne voliš onako do kraja :D . Meni je ružan 6p pa nikog ne ubeđujem u to da i njemu bude ružan. Telefon mora da mi se pre svega svidi ako me ne privuče izgledom džaba sve jer ja se javljam na taj telefon i ne bih da povratim svaki put kad treba da se javim. Možda mi je izgled važniji nego Os koji ima, a nekom je nešto drugo na pr kamera i šta ja znam ali o ukusima ne vredi raspravljati. Svakako windows nije odustao od mobilnih i to je dobra vest kako za koga ... kod tebe verovatno izaziva mučninu :)

Zadnja verzija OS za one koji nisu prešli na CU apdejt je 1198?

Poslednja izmena od urednika:
Zanemari sve, ali kada skonta covek da njihove aplikacije bolje rade na drugom OSu, e to je ta linija gde ih pocnem smatrati šabanima. Iskreno verujem da nisu odustali od mobilnog OSa, ali ne u ovom obliku. Samim tim mislim da ni ovi telefoni sada sto postoje nece moci da se nose sa nekim drugacijim sistemom, nego ce izbaciti nove. A tada cemo videti da nli se vredi vracati na njihov OS.

WM10 kad je izašao trebao je da bude otprilike ovakav kakav je sad i da nastave sa usavršavanjem sistema.

A zamislite da npr u F1 , Zauber sa ferarijevim motorima pobeđuje a sam Ferari gubi bitke. Tako otprilike sa MSom i njihovim aplikacijama..

Sent from mTalk

kako mozete da kazete da je windows 10 (for mobile) mlad sistem? pa imali su windows mobile pre koliko godina, 10? nisam tada to pratio i da ne trazim sve podatke ali shvaticete poentu. kasnije su imali koju verziju windowsa na telefonima i drugim mobilnim uredjajima? pa windows phone 7, 7.5, 7.9.... windows phone 8, 8.1... i sad desetka. to sto stalno menjaju pravac i naziv sistema, ne cini ih mladim na trzistu. sutra ce da izbace windows Super for surface phone, i onda cete da kazete, pa cekajte, to je nov sistem, ne moze biti sve savrseno (dosta aplikacija, relativno stabilan) kao sto je android koji postoji vec (koliko?) 10 godina...

meni je ok ovo sto sada rade na windows 10, ali za sada na drugom telefonu koji manje koristim.

ipak mi cesto zatrebaju funkcije i aplikacije koje bolje rade na androidu.

zanimljivo mi je da pratim razvoj desetke i po neka stvar je i bolja nego na androidu ali ipak su te stvari koje su bolje, i dalje u manjini u odnosu na one losije.

zadnji i predzadnji update su mi doneli po neki novi bug, i desava mi se da telefon (lumia 830) po nekad zatrokira u nekim aplikacijama i da jedino restart pomaze. juce sam i bateriju morao da vadim. do skoro mi se to nije desavalo i radilo je sve relativno ok. sad su opet nesto pobrljavili....

Послато са SM-N7505 уз помоћ Тапатока

Da li radi viber na windows mobile 10?
Citao sam negde da je windows mobile izgubio podrsku.

Radi! Viber je zaustavio dalji razvoj app za W10 i W10M.

U kom smislu zaustavio?
Ja se spremam da ženi instaliram w10 na telefon baš zbog Viber aplikacije :(

Pauzirao bolje reci, znaci odrzavanje aplikacije takva kakva jeste, to ne znaci da nece raditi :)

Verovatno od novih funkcija necemo videti nista , bar za sada.

Telegram je odlican , WA isto, cak i Viber lepo radi tako da za sada nema problema :)

Nema na cemu [emoji6]

Ubacili sivilo u Store-u [emoji24]

LOWXK4q.jpg

Sent from Dead OS ☹

Treba mi brz savet... Vratio sam L930 na 8.1 i ponovo digao sa savetnikom na 10. Sad kad treba da povucem 14.393.1066 koji mi nudi, dodje do nekog dela skidanja ili instaliranja i prijavljuje razlicite greske (0x0800xxxxxxx). Probao sam i HR i svasta, i ostao bez opcija. Neki savet ko je prethodno to resio?

Jel si prvo update na Denm 8.1, pa onda dizao na 10?

Sent from mTalk

Nisam ni gledao. WDRT je vratio na neku svoju verziju. Da li to utice na dalji update?

Da, utiče.
WDRT te vrati na Cyan, moraš update Store pa te digne na Denim. pa onda tražiš update 10. Moraćeš i jedan HR posle Tresh 1511 kad te digne na AU xxx393.1066.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
I ako si bio na insideru, isključi se sa njega kroz aplikaciju, nisam siguran, jer nisi napisao tačnu oznaku greške...

Bio sam, ali iskljucio sam. I resetovao telefon, pa ni aplikacija Insider nije ostala. Hvala na savetima. Pokusacu tako.

Koristite sigurno Word na telefonu. Imam par docx fajlova, otvaram ih preko te app a fajlovi su smesteni na One Drive i lokalno kesirani na telefonu.

Svaki put kada otvorim dokument ja mesto na Mobile view uvek vidim onaj desktop rezim.... uzasno me nervira, svaki put vracam na mobile, kako da ostane na mobile ? :mad:

Ima neka fora da se odradi pro verzija ovog Office mobile paketa, kolko kosta ?!
Edit , videh , *** dobro full jje paket ali mnogo 10 dolara svaki mesec, MRS :D sta generalno na w10m dobijamo tom pro verzijom, ima neko?

Jos jedan edit :D sve lepo pise , hvala :D

Poslednja izmena:
[***** mode on]
Dakle, kod instalacije W10 M posle apdejta .297 uraditi HR ?

....shit has hit the fan...

Od sinocnjeg updatea aplikacija definitivno zeza proximity senzor. Nakon završeka razgovora neće da upali ekran. Upali se tek kad sagovornik prekine vezu. To je .297 Fast insider Lumia 532ds. A ne bih da resetujem, taman se zalauf'o[emoji851]
0QuCzrc.png

Sent from almost dumb phone

Desava se meni to poslednjih mesec dana mozda i malo vise, moram da kliknem par puta na lock button. Mada primetio sam da ako ja zovem onda radi bez problema.

Sent from mTalk

Vrh Dno