Šta je novo?

Windows 8

Pa trazio sam po njoj jedno pola sata kad sam je uzeo, i nisam nasao taj slot da ubodem :)
Ako ti je ploča iz potpisa, maš CD_iIN konektor na ploči, odmah pored SPDIF_IN i CODEC chipa. Taj kablić je standaran za analogni input za CD rom.

Poslednja izmena od urednika:
Sad sam bas izvadio front audio kabl (za prednji audio ulaz na kucistu koji mi ne treba) i stavio od TV kartice na ova donja tri pina sa desne na levu stranu, tamo gde fali jedan, i nemam zvuka.. Sad ne znam kako tacno da ubodem.

plocak.jpg

Poslednja izmena:
ma dal je moguce... nigde ga nema. nista, ja bi rasparcao taj kablic na pojedinacne pinove i povezao prema semi koju sam ti gore dao. problem je sto ne mozes da ga ubodes tako kako stoji jer su pinovi za front audio rasporedjeni u g.

Ih, nema sanse to da radim i sumnjam da bi mi uspelo :) Hvala vam obojici u svakom slucaju, bar imam zvuk preko dshowa, ne verujem da su se ustekali za 20 centi koliko to verovatno kosta.

poštujem. zato je ms trebao da ostavi izbor. ovako je samo odbio ljude. mnogo nije prešlo na win8 jer je mnogo različit.

btw postoji određeni procenat koji ne bi prešao na win8 sve i da je isti jer bi u nekom tamo podmeniju podmenija neke funkcije podfunkcije našao neku razliku. uvek ima takvih. kao moj drug koji nije mogao pod win7 da nađe kako da obriše program jer je po xp-om bio add/remove programs, a u w7 je bio programs and features. nikad nije prešao na w7 zbog toga čini mi se. a svejedno je doduše jer je oba platio čačkalicama.

Ja na w7 nisam presao zbog unakazenog start menija. Srecom postoji classic shell koji vraca funkcionalnosti koje meni trebaju.
Na w7 sam presao tek pre 2 meseca kada sam uzeo novi laptop pa odradio upgrade sa w8 na w7. Xp na starom laptopu je 6 godina star i radi besprekorno.
Pogresno je sto microsoft pravi takve drasticne promene. Zbog monopola koji imaju misle da treba da pojedes svako g**no koje izbace. Mislim da grese.

Ja na w7 nisam presao zbog unakazenog start menija. Srecom postoji classic shell koji vraca funkcionalnosti koje meni trebaju.
Na w7 sam presao tek pre 2 meseca kada sam uzeo novi laptop pa odradio upgrade sa w8 na w7. Xp na starom laptopu je 6 godina star i radi besprekorno.
Pogresno je sto microsoft pravi takve drasticne promene. Zbog monopola koji imaju misle da treba da pojedes svako g**no koje izbace. Mislim da grese.

Uradio si upgrade sa W8 na W7 ? Svidja mi se ova dubokoumna recenica.
Lako je tebi , kao moderatoru, da iznosis negativne komentare na Win 8.
Meni su tvoji drugari, a posebno jedan, koji ima neke licne negativne aspiracije prema meni, par puta brisao post.

Zasto mislis da Microsoft ima monopol ?
Svako od nas ima alternativu po pitanju operativnog sistema. Izbor je na nama, zar ne?

Probah pre neki dan windows 8.1 (early-blue) i vidim da cu jos dugo biti na Win 7 pro.
Ne mogu da verujem da ne zele da omoguce promenu sistemskog fonta.

Jeste da zvuci cudno, ali w7 je daleko upotrebljiviji od w8. Nisu samo font zakucali, vec je onemogucena promena boja neaktivnih prozora.
Sto se mene tice svako moze da kaze sta hoce sve dok je argumentovano.

Jel izasao neki build koji ima boot to desktop?

Strpi se do 26og Juna, tada predstavljaju 8.1 iliti Blue. Ako imaju 3 grama mozga namestiće taj prokleti "Boot to Desktop", 99% to uzimaju kao ogromnu manu a to nema veze sa životom.

Nisma mnogo u toku sa 8 (držim se podalje) ali opcija o kojoj govorite je zapravo "preskakanje" metroa i omogućavanje "normalnog" desktop okruženja?

Nisma mnogo u toku sa 8 (držim se podalje) ali opcija o kojoj govorite je zapravo "preskakanje" metroa i omogućavanje "normalnog" desktop okruženja?
Normalno desktop okruženje je uvek tu samo pri bootovanju ide prvo na start screen ako Win nije namešten da radi u "Local Account" modu (ekvivalentno Login screenu na 7mici). Kada se uloguješ onda ide prvo na Metro pa kad klikneš na Desktop Tile tek onda stižeš na "pravi" desktop (minus Start dugme) i taj drugi deo nervira najviše korisnika.
Znači kada nije postavljena šifra na windows onda bootuje pravo na Metro.

Hvala ti za pojašnjenje

Zakopali su opciju za local log-in na početku instalacije, maleckim slovima napisali tu opciju pa se mnogi prevare i idu sa Microsoftovim ili hotmail log-in om pa onda pri svakom bootovanju mora to da se upisuje čak i kada nije šifra upisana. Tako da uzme bar još 2 koraka više do desktopa. Od Metroa do destopa i nazad je samo jedan klik ili win dugme na tastaturi. Ovako kako je namešteno kod mene (No GUI Boot u msconfig) i kada upalim komputer posle jedno 10 sekundi se samo pojavi Metro, bez ičega između. Odmah može da se pređe na desktop i windows su potpuno upotrebljivi čak i dok se učitavaju autorun programi. Puno servisa imaju deleyed start tako da ima vrlo malo usporenja na početku.

Mora da se podesava da bi radio po zelji korisnika. Cak mi je bio na laptopu jedno mesec dana, ali me je izludjivalo to sto se ne razlikuje boja okvira pozadinskog prozora od boje dugmica. Vratio sam w7 i obzirom da nikad ne gasim laptop, vec ga samo poklopim, budjenje i w7 i w8 je uglavnom za 2-3 sekunde.

Strpi se do 26og Juna, tada predstavljaju 8.1 iliti Blue. Ako imaju 3 grama mozga namestiće taj prokleti "Boot to Desktop", 99% to uzimaju kao ogromnu manu a to nema veze sa životom.

To je jedan od glavnih najavljenih "featur-a" :)

Ja sam 8 instalirao na desktop koji veoma veoma malo koristim od kada sam uzeo laptop pre godinu dana; ja sam se vise manje vrlo brzo navikao, nista posebno, jedina stvar koja me uzasno nervira je to sto preko Windows Stora mogu samo "Metro" aplikacije da se skinu. To mi je van svake pameti

Nisam ni ja, a verovatno ni hiljade drugih nikad zadovoljan sa bilo kojim OSom. Baš nijedam OS mi nije bio po volji, onako "iz kutije". Prčkao, čačkao, menjao i hackovao svaki, onoliko koliko sam znao samo da bude bliže onome što sam smatrao da meni treba. Tako da ni 8mica nije nikakav izuzetak. Posle izlaska "pravog" PCa i upotrebe svega i svačega od Sinclaira, Ataria, CoCo-a itd. prvo je bila bitka između tadašneg PcDosa i PCMa pa kada je počeo MS Dos pa Windows i OS2 sve sam ih probao i na svima radio, stvarno više nemogu da kažem koji mi se potpuno svideo i uvek mogao da nađem više mana nego dobrih a kamoli perfektnih stvari. Tako je sa skoro svim drugim stvarima koje sam imao, od radija, TVa, kola, oružja,alata itd. Uvek ima nešto što čovek ako može, uradi nešto da približi stvari svojim potrebema ili ukusu. Kada bih čekao da neko tamo ko i nezna da ja postojim, da oni meni specijalno naprave nešto što bi mene potpuno zadovoljilo, baš bih se načekao. Ovako uzmem stvari u svoje ruke, pa dokle signem, stignem, a obično se za to vreme pojavi nešto drugo i "bolje" pa opet jovo nanovo. Da nije tako život bi mi bio dosadan. Ni običan toaster ne izbaci parče hleba ispečeno perfektno za svakoga, kako onda očekivati da nešto toliko komplikovano kao kompjuteri i uopšte tehnika bude perfektna za svakoga.
Znači, ni W8 nije, niti može zadovoljiti sve ukuse a to neznači ni da je dobra ni loša, samo je ono što je i što neko može da izvuče iz nje.

Ma ne traži niko da bude savršen sistem, ali mislim da je normalno očekivati da ne bude toliki drastičan downgrade u funkcionalnosti tokom svakodnevne upotrebe u odnosu na prethodnu verziju.

Pročitaš malo,par postova iznad i vidiš..reče čovek..

Da je "downgrade", nije ali nije ni neki baš veliki Upgrade. U stvari, bar po mom mišljenju da nije Metroa, slobodno bi mogao da se nazove Windows 7 SE ili tako nešto. Što više kopam po 8mici sve više liči na 7micu sa dodatcima. Još malo da se sačeka da baza drajvera, koja je i sada prilična postane bolja pa će sve biti još bolje na tom polju. Kad se samo setim kopanja za drajvere za Vistu, ovo je raj.
Pokušah danas da napravim "Windows to GO" iz Enterprise Edition na USB memoriju, kad ono neće, kaže nemože na removable drive, hmmm, kako onda da bude na "GO" baš me zanima. Moraću malo tim da se pozabavim da ne moram da vučem 2 Linuxa sa sobom. Ako bi kako oni kažu tako mogao da se sa instaliranim programima priključe na bilo koji drugi kompjuter, to bi bila baš dobra stvar.

Yuck, nema mog JetFlash-a, verovatno je to problem. Još odozgo svi su USB3 i naravno skupi ko đavo. Oh what a mistake-a to make-a.

Nazad
Vrh Dno