Šta je novo?

Windows 8

Stim da start button otvara metro :D

A sta drugo da otvara kad je metro start? ;)

+1 za potpis :))

Bar su krenuli i pravom smeru, ostalo ce da doradi zajednica :)

Ja i dalje ne vidim zbog čega bih prešao sa Win7 na ovo...

Zbog radi da budes moderan! hehe :)

Da li vi sa 8-icom u Event Viewer-u imate "User Profile Service" warning (Event ID 1530)? Desava se pri svakom gasenju kompa, greska je:
"Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards.
30+ user registry handles leaked from \Registry\User\ ..."

Nema reci o desktop novinama...

[YOUTUBE]VQb5caeSo00[/YOUTUBE]

Lol... "...mogu da stavim dve, tri ili čak četiri aplikacije na ekran!"
A ne, čekaj... to je moglo i na Win95 :D
Izmislili ljudi ponovo multitasking :p

Šta se čudiš to je bio naprdni Windows ima oznaku 95 a ovaj je tek na 8:d

au momci sad sam tek instalirao windows 8, koliko je bolji od sedmice auuuu znaci sve je tecnije,
btw stavio sam onaj start8 button jel neko zna kako moze da se disabluje onaj meni koji iskoci sa desne strane kad pridjem misem da me ubaci u onaj klasicni win8 desktop?

Brzi je jer je sveza instalacija, javi se za tri meseca kakva je situacija. Po tom pitanju sedmica je kod mene davala najbolje rezultate, a osmica malo pokazuje usporavanje (i pored odrzavanja) kao sto je bio slucaj sa XPom.

Meni se evo preko 6 meseci nista nije usporilo radi ko zmaj.

pa dobro svi sistemi vremenom degradiraju, videcemo, za sad mi se svidja jako i bas sam glup sto sam bio skeptican i nisam instalirao ranije :d

Meni se evo preko 6 meseci nista nije usporilo radi ko zmaj.

Ni meni takođe, koristim je od kada je izašla i dalje leti, definitivno ispred sedmice što se toga tiče, barem po mom iskustvu. Ovo je prvi MS-ov os da mi nije zadao ni jednu glavobolju do sada, radi kao sat, mada ima još vremena da nešto pođe po zlu. :)

Poslednja izmena:
Meni bas suprotno. Sa sedmicom nisam imao bas nijedan problem, dok me ovaj mori svake nedelje barem jednom sa nekom gluposcu. Nemam luksuz da mogu da ga reinstaliram, niti imam Win7 licencu vise tako da sam osudjen bar dok ne stigne Blue i mozda popravi neke stvari.

Dok je 8 bila u probnom izdanju svaki dan je nešto "falilo" i svaki dan po neki problem koji sma morao d arešavam. Nisam je probao kao final pa ne znam koliko su ove informacije relevantne

Meni bas suprotno. Sa sedmicom nisam imao bas nijedan problem, dok me ovaj mori svake nedelje barem jednom sa nekom gluposcu. Nemam luksuz da mogu da ga reinstaliram, niti imam Win7 licencu vise tako da sam osudjen bar dok ne stigne Blue i mozda popravi neke stvari.

Nazovi ms srbija i pitaj ih za downgrade, ne bi trebalo da ti prave problem.

Moze jedno noob pitanje, kako da namestim Win8 da sve aplikacije pokrece kao Admin, ulogovan sam kao jedini korisnik koji je administrator, stavio sam UAC na never notify i opet me pita svaki put kada npr hocu nesto da kopiram u program files, a da ne pricam sto koristim programe koji nece da rade bez admin prava pa moram svaki bozji put desni klik pa run as admin :( Kako da se to podrazumeva ??

To je da se za neki program namesti da se uvek pokrece ko admin, sto je OK, namesticu to. Ali ja bi da bilo koji program uvek tako pokrecem kao sto sam u Win 7 radio, mislim kako sam Admin ako moram to da potvrdjujem sto puta samo da bi kopirao nesto u program files lol

To je da se za neki program namesti da se uvek pokrece ko admin, sto je OK, namesticu to. Ali ja bi da bilo koji program uvek tako pokrecem kao sto sam u Win 7 radio, mislim kako sam Admin ako moram to da potvrdjujem sto puta samo da bi kopirao nesto u program files lol

Ovako nešto?

Nisi admin, ako ce ti tako biti lakse. Pisao sam ja o tome ranije. Jedno resenje je Take Ownership skripta ali i to je musicavo u Win 8 (pogotovo nad Program Data folderu). Gasenje UAC ne pomaze, ni u registry ako menjas manuelno vrednosti.

Moras da shvatis da nisi admin niti mozes biti ako si sihronizovan sa njihovom bazom. To je MS uradio da nas zastiti od nas samih i jos jedan dobar razlog da Win 8 proglasim krsh operativnim sistemom.

Nazovi ms srbija i pitaj ih za downgrade, ne bi trebalo da ti prave problem.

1) Nemam uslova, zelje, vremena da se bakcem da downgrade.
2) Moj kljuc je piratski pretvoren u licencu preko onog fazona sa Medija Centrom. Cisto sumnjam da bi neki domaci borac za prava Microsofta i borbu protiv piraterije moj kljuc zadrzao medju nako bi provalio o cemu se radi.

Cekam Blue i trpim, nema drugog resenja. Mnogo toga je zavisno od ove masine, nemam ni jedan dan za sve podesim od nule a kamoli vise vremena (a treba mi jedan dan minimum da bi podesio sistem i aplikacije).

Carski, nema sta. To je ono kao kad trazis resenje kako da pojacas zvuk na tjubu posto zvucnici ne mogu vise da izvuku, pa ti google izbaci oficijelno resenje a to je da u donjem levom cosku potrazis volume kontrol i maknes ga na maksimum...

Vrh Dno