Šta je novo?

Windows 8

jel ovaj win konacno zvanicno podrzava instalaciju sa usb-a bez upotrebe 3rd party programa? jel ima neki oficijelni microsoftov tool za kreiranje butabilnog usb-a? dovoljan je usb od 8gb za to?

Da.
Meni je tražio USB koji ima minimalno 3GB. Tako da može i 4GB USB umesto 8GB koliko je trebalo sedmici.

Update: Upravo sam proverio USB sa kojeg sam instaliro Win8 i zauzeto je 2,7GB.

Poslednja izmena:
Najlakse se radi sa ovim sto sam ja okacio. Znam jer sam prosle nedelje instalirao pomocu njega Win8.

Moze 4 giga, ne mora 8.

Poslednja izmena:
Hmmm, problem i kod mene i kod devojke identican.. Naime.. Instalirao sam na iste nacine.. Dual boot sa win7, aktivirao sam win8 i kad udjem u win7 imam problem da mi je istekla ``licenca`` tj trazi mi aktivaciju.. Pokusao sam sa 2,3 aktivatora ali nece, neka neko pusti neki na pm ako zna da funkcionise sigurno ili neka neko ponudi resenje ovde.. :) hvala!

Da se citiram na novoj strani da vidite.. :D HEEEEELPPP.. :D

ma daj, mene neko ovde zeza... odem na game.amd.com da skinem driver i samo za seriju 7000, 6000 i 5000, za moju 3000 seriju ima samo za win7. i šta mi nindže sad da radimo?

šta je uopšte potrebno instalirati od drivera na win8? šta je dostupno preko update-a? jel ima ati drajvera na tom njihovom updateu ili da skinem neke druge

ma daj, mene neko ovde zeza... odem na game.amd.com da skinem driver i samo za seriju 7000, 6000 i 5000, za moju 3000 seriju ima samo za win7. i šta mi nindže sad da radimo?

šta je uopšte potrebno instalirati od drivera na win8? šta je dostupno preko update-a? jel ima ati drajvera na tom njihovom updateu ili da skinem neke druge

yup, vec imas dobar driver u windows 8, vise od toga ti ne treba

hvala za ovo... videću da sutra kad instaliram win8 da lepo idem na onaj njihov sajt pa da mi automatski detektuje...

edit: ovaj win 7 usb tool prijavljuje kako je prekopirao fajlove na usb, ali nije mogao da pokrene bootsect, i da napravi usb butabilnim. ma da li je moguće da je microsoft ovako slepačka firma?
edit2: ovo je problem: This may happen if you're trying to create a 64-bit bootable USB device from a 32-bit version of Windows

koji slepci, kako ne mogu da ga naprave da jednostavno radi, nego moraju m*da da mi oteknu svaki put kad treba da reinstaliram win

i šta da radim sad sa ovim?

edit3: instaliraću 32bit win8 pro, ionako imam 3gb rama. ali i dalje ne verujem koji slepci... ne mogu jedan usb creation tool da naprave...

Poslednja izmena:
Question: ako imam "narodni" win7 da li mogu apgrejdom na osmicu, kupovinom legalnog preko upgrade assistanta, ono za $39? Stigao sam do koraka gde trazi podatke za billing, pa kontam da nece biti problema, da li je neko pokusavao to, sa narodne sedmice apgrejd na 8?

Barem deset članova je to uradilo bez problema, za sada.

Radi i sa narodnom i sa trial verzijom bez problema.

Hvala na brzom odgovoru! Treba mi za legalizaciju u firmi pa zato :) da li se na mejl dobije neki kljuc ili se loguje na ms sajt?

Poslednja izmena:
Dobiješ elektronski račun sa kodom, na mail koji navedeš u registraciji.

video sam to, ali svi se oni zovu win usb makeri :D otkud znam da je to taj... al izgleda da jeste, tako da ću koristiti njega, hvala svima!

sva tri opisuju kako se instalira preko ovog microsoftovog drljavog programa koji meni ne radi :)

elem, ovo programče je obavilo posao, videćemo kako će proći instalacija, ja se nadam dobro :D

sva tri opisuju kako se instalira preko ovog microsoftovog drljavog programa koji meni ne radi :)

elem, ovo programče je obavilo posao, videćemo kako će proći instalacija, ja se nadam dobro :D
Microsoftov alat radi - verovatno je trebalo formatirati USB, recimo HP alatom. Inače, preko MSDN instalacije, Vindows 8 je odmah aktiviran bez potrebe za rearmom i MediaBootInstall procedurom. Ako nekom fali Start - Classic Shell 3.6.2 je izbačen pre par dana sa podrškom za jump liste i pretragu po Metro aplikacijama, tako da možete imati Win 7 okruženje.

Poslednja izmena:
ništa te ja ne razumem? kakav format usb-a hp alatom? kod mene je problem bio, i to sam napisao, što sam pravio butabilni usb win8 x64 pomoću win7 x86 koji imam. i zato nije hteo, lepo i na sajtu piše da zeza tako. i ovaj rearm i media boot, šta ti je to i kakve to veze ima sa tim što microsoft ne zna da napravi usb install tool za njihov rođeni sistem? :d

Poslednja izmena:
Win 8 dolazi sa MSE, samo je prekršten u Windows defender.

Windows Defender i Microsoft Security Essentials su dva odvojena programa koja nisu kompatibilna i MSE po defaultu isključuje prvi. Inače za MSE je potrebna i provera validnost

Da, o tome pričam. Došlo je do radikalnog zaokreta, tako da Win 8 dolazi sa integrisanim punokrvnim antivirusom.

Nazad
Vrh Dno