Šta je novo?

Windows 8

ništa te ja ne razumem? kakav format usb-a hp alatom? kod mene je problem bio, i to sam napisao, što sam pravio butabilni usb win8 x64 pomoću win7 x86 koji imam. i zato nije hteo, lepo i na sajtu piše da zeza tako. i ovaj rearm i media boot, šta ti je to i kakve to veze ima sa tim što microsoft ne zna da napravi usb install tool za njihov rođeni sistem? :d

Ma nije problem u Windows 7 USB/DVD download toolom, nego u formatiranju tvog fleš drajva. Zašto se dešava - ne pitaj me :D. Microsoftov alat nažalost ne radi format uređaja - verovatno da ne bi obrisao drajv nekom ko baš i nije siguran šta radi. Inače, HP Flash Utility je odličan za te svari. Probaj - formatiraj (nemoj quick format za svaki slučaj) drajv u FAT32 i posle toga uradi Microsoft alat. Radiće... Video sam da ljudi preporučuju i Rufus.

Jel to zvanicno od Microsofta?

Nije i za sada naravno da nema ništa zvanično - Microsoft se posebno pobrinuo da ne možeš da koristiš start dugme u RTM verziji. Inače, program je open source, za razliku od ostalih zamena i radi dobro. U poslednjoj verziji je čak poboljšano preskakanje Metro start ekrana, tako da ga neće ni videti, ako ne želiš.

Poslednja izmena:
Bogami dok nema zvanicnog start dugmeta ja ostajem na sedmici. Ne pada mi na pamet osmica.

Ma nije problem u Windows 7 USB/DVD download toolom, nego u formatiranju tvog fleš drajva. Zašto se dešava - ne pitaj me :D. Microsoftov alat nažalost ne radi format uređaja - verovatno da ne bi obrisao drajv nekom ko baš i nije siguran šta radi. Inače, HP Flash Utility je odličan za te svari. Probaj - formatiraj (nemoj quick format za svaki slučaj) drajv u FAT32 i posle toga uradi Microsoft alat. Radiće... Video sam da ljudi preporučuju i Rufus.

Nije i za sada naravno da nema ništa zvanično - Microsoft se posebno pobrinuo da ne možeš da koristiš start dugme u RTM verziji. Inače, program je open source, za razliku od ostalih zamena i radi dobro. U poslednjoj verziji je čak poboljšano preskakanje Metro start ekrana, tako da ga neće ni videti, ako ne želiš.
brate jel ti stvarno ne čitaš baš uopšte ništa nigde ili se samo praviš da nisi pročitao. i ja sam napisao gore, i na microsoft sajtu gde se skida taj usb tool piše sledeće
This may happen if you're trying to create a 64-bit bootable USB device from a 32-bit version of Windows
taj alat je izvršio formatiranje drajva na moje oči, o čemu ti pričaš? jel ti microsoft tetka, pa ne sme da se uvredi? sve što oni naprave mora da radi, a moj usb flash nije bio formatiran. ALOOOO!!!!

edit: nit čitaš šta ja pišem, nit čitaš šta microsoft piše, a soliš mi pamet. microsoft je dobar program napravio, tvoj usb ne valja, idi ga formatiraj nekim hp programom il ga baci kroz prozor... zemljo indijo!

Poslednja izmena:
Gore-pomenuti wintobotic nema problema sa formatiranjem i boot-om a i brzi je od ostalih (probao sam 5-6 razlicitih)

Gore-pomenuti wintobotic nema problema sa formatiranjem i boot-om a i brzi je od ostalih (probao sam 5-6 razlicitih)
sad sam baš ušao da skinem taj sa tvog linka, pošto mi onaj koji sam ja koristio izgleda nije nešto uradio kako treba, kad butujem sa usb-a, samo stoje 4 plave kockice i ništa se ne dešava... čekao sam par minuta pa digao ruke...

edit: mnogo lep i jednostavan program hvala za preporuku... uskoro ću i videti da li radi :)

edit2: evo i sad stoje plave kockice vec neko vreme, ali kad sam bacio pogled na usb drajv vidim da trepka, tako da rado nesto, necu da ga prekidam, mozda mu samo treba dosta vremena da pokrene instalaciju, a ja idi*t nisam hteo da cekam.... eh dok sam ovo kucao, evo ga pojavi se prvi prozor za instalaciju :)

Poslednja izmena:
imam pitanje aktivirao sam enterprise verziju, rtm, sa msdn skinutu, ali i dalje mi je stajao dole watermark, skinem neki tool, uklonim ga i sad mi se gore pojavio watermark Windows licence valid 90 days. zna li neko da me uputi sta i kako? i isto cs 1.6 nece da radi jel moze ili ne moze da radi na 8ici.. hvala

sad sam baš ušao da skinem taj sa tvog linka, pošto mi onaj koji sam ja koristio izgleda nije nešto uradio kako treba, kad butujem sa usb-a, samo stoje 4 plave kockice i ništa se ne dešava... čekao sam par minuta pa digao ruke...

edit: mnogo lep i jednostavan program hvala za preporuku... uskoro ću i videti da li radi :)

edit2: evo i sad stoje plave kockice vec neko vreme, ali kad sam bacio pogled na usb drajv vidim da trepka, tako da rado nesto, necu da ga prekidam, mozda mu samo treba dosta vremena da pokrene instalaciju, a ja idi*t nisam hteo da cekam.... eh dok sam ovo kucao, evo ga pojavi se prvi prozor za instalaciju :)

Win 7 tool ima problem sa UEFI biosom, nisam znao da pravi problem ako pravis img 64-bit sistema.

Sto se tice cekanja da uopste krene install, tako je bilo i kod mene pa me je pri kraju zezao tj. kada prebaci sve podatke i treba da se ucita sa diska nije hteo tj. hard disk se pravio lud kao da nema win fajlova na njemu.

Posle malo gimnastike u biosu, igranja sa boot orderom uspeo sam da resim i jedan i drugi problem. Nije bilo cekanja na bilo koji od koraka u instalaciji a normalno se podigao kada se restartovao prvi put.

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru! Treba mi za legalizaciju u firmi pa zato :) da li se na mejl dobije neki kljuc ili se loguje na ms sajt?

Cek bre, zar ne mora Win da bude kupljen kod naseg distributera da bi ga inspekcija uvazila kao legalnog? To bi trebalo da vazi i za Adobe/Autodesk pakete.

brate jel ti stvarno ne čitaš baš uopšte ništa nigde ili se samo praviš da nisi pročitao. i ja sam napisao gore, i na microsoft sajtu gde se skida taj usb tool piše sledeće
This may happen if you're trying to create a 64-bit bootable USB device from a 32-bit version of Windows
taj alat je izvršio formatiranje drajva na moje oči, o čemu ti pričaš? jel ti microsoft tetka, pa ne sme da se uvredi? sve što oni naprave mora da radi, a moj usb flash nije bio formatiran. ALOOOO!!!!

edit: nit čitaš šta ja pišem, nit čitaš šta microsoft piše, a soliš mi pamet. microsoft je dobar program napravio, tvoj usb ne valja, idi ga formatiraj nekim hp programom il ga baci kroz prozor... zemljo indijo!

Nisam hteo da ti solim pamet - hteo sam samo da ti dam moguće rešenje. Uglavnom ti problemi sa USB drajvovima nastaju zbog problema s geometrijom drajva i rešavaju se punim formatom... Treutno mi solidno radi YUMI, koji pravi multiboot - gde na drajvu pored Ubuntu liveboota + instalacije imam opciju da instaliram i Windows 7 i Windows 8. Rešenja ima još puno - UNetBootin, pomenuti Rufus...
Imaš i uputstvo kako da to odradiš iz prompta, gde možeš u stvari videti šta većina alata radi. Formatiraju particiju, naprave je butabilnom i dalje bukvalno raspakuju ISO na USB. I to je uglavnom to...

Poslednja izmena:
Viva Start Menu

screenshot.gif

http://www.vivastartmenu.com/

da da, to iz dosa je bio nacin nekad, nisu imali ovaj tool... ne znam, mozda i jeste problem do tog formatiranja, ali ja sam mislio da nije jer lepo na sajtu njihovom pise sta pravi problem odradio mi je posao ovaj program koji sam pominjao gore wintobootic ili kako vec. uglavnom, evo ga sveze instaliran win8 zahvaljujuci ljubaznosti clana foruma preko kog sam dobio licencu... prethodni moj susret je bio samo preko virtuelne masine, ovo sad je nebo i zemlja :) windows mi ne trazi nikakve drajvere. ajd za plocu da instaliram ne moram, radi mi mreza i vrv ce zvuk (nisam stigao da probam), ali za graficku moram da instaliram... jednom su mi igre pravile problem na win7 jer nisam instalirao drajvere za zvuk, iako je zvuk radio... moram sada da vidim da nadjem drajvere za ovaj moj realtek za win8. inace su proizvodjaci hardvera jako traljavi kad je drajverska podrska za novi sistem u pitanju, tako je bilo i za sedmicu, trebalo im je mesec dana da izbace drajvere.

edit: vidim ja da ce ova tema da se pretvori u: "windows 8 start button"

Poslednja izmena:
Realtek ima drajvere za osmicu - evo stranice. Mislim da ClassicShell radi posao za one kojima fali start button - a tu sam i ja. Još uvek treba instalirati DX9 redist iz Juna 2010... Meni su skener i kamera proradili sa drajverima za 64bitnu Vistu.

Poslednja izmena:
jel taj dx9 od juna 2010 je najsveziji?

hvala za link ka realtekovim drajverima, nadam se da ce da mi proradi. jel su ti njihovi drajveri univerzalni za sve ploce, ili moram da nadjem neki koji ce raditi kod mene?

Šta ??? Pa zar je moguće da se još uvek mora ručno instalirati DX9 redist iz Juna 2010 ? Koja je to glupost, svašta.

A šta ako se ne instalira, ne mogu beše da rade igre, jel tako ?

Pored DX11 više ne vidim potrebe za tim, jel ima neko objašnjenje koje bih razumeo ?

ima li drajvera za razer? ne mogu nigde da nadjem a bas mi trebaju...
Win 8 Pro x64.

našao drajvere za ati karticu i realtek uz pomoć članova sa foruma. još mi samo fali za tastaturu. moram da ih instaliram jer ima integrisanu zvučnu...

meni drajver za zvucnu puca.
lepo radi pa onda sledeci put kad pustim nesto ne cuje se nista i samo pomogne reinstall...

aj pomagajte, sta da radim sa razerima?!

za razer čekaš da izbace driver isto ko ja za tastaturu...

nego... maps... app is not available in ur region. vidim imali su ljudi taj problem. ja sam izabrao us prilikom instalacije makumu, koji mu je?

smor, ne mogu nista da podesavam na tastaturi i mishu... sta cekaju?!?
ja sam isto us i nisam pravio microsoft acc... i isto mi ne radi :d

videcu da instaliram synapse...

Poslednja izmena:
ovi nesposobnjakovići iz amd-a su ponudili samo jedan link za download win8 drivera, nema odvojeno za x64 i x86. ja sam to instalirao, i sve je prošlo ok, pa sad šta mu bog da... jel mogu uopšte bezbedno da se instaliraju x86 driveri na x64 sistem?

meni drajver za zvucnu puca.
lepo radi pa onda sledeci put kad pustim nesto ne cuje se nista i samo pomogne reinstall...

To se meni krenulo dešavati kad sam disable-ovao hibernaciju. Da bi neki driveri radili kako treba hibernacija mora biti enabled, makar je ne koristio.

Sad sam je ukljucio pa cu videti kako se ponasa. Hvala.

odjednom su mi live tiles postali mrtvi :) ni mail ni weather više nisu živi... aj za mail vidim ima neki update, to da skinem pa da vidim dal će da proradi, ali weather pojma nemam kako da ga nateram da oživi... jel neko uspeo da podesi weather za neki grad u srbiji i da ima live tile?

Da li si odradio update preko Win Update-a? Meni je posle toga proradilo sve što je pravilo probleme.
Sada radi sve osim mapa.

ista situacija :) uradio update, ali ne preno win updatea nego preko onog njihovog storea. i sad je proradilo sve ok, ali mape i dalje neće. iako sam pri instalaciji stavio us, i u mapama stoji lokacija us. mamu im provalili me :D šta da radim da te mape prorade?

Obavezno odradi update preko Windows Update-a.
Onaj u Store-u instalira samo novije verzije programa u "start" meniju.
Sam po sebi, Store update, nije dovoljan za rešenje svih problema.
Sistemska podešavanja se sređuju preko Windows Update-a.

Dodatak: Meni je do sada instalirao ovo:

Poslednja izmena:
ma instalirao sam ja prvo te sistemske updateove, ali to mi nije resilo probleme sa metro aplikacijama, tek kad sam updateovao iz ovog kvazi marketa proradilo je....

Imao sam problem sa PDF Readerom - otvorio ga je neko ko je samo želeo da odštampa fajl... I Reader to naravno ne može. Mislim da su neke stvari ipak ishitrene.

xD vidi mu ime xD zove se reader :) ne printer, nego reader :) hihi

uvek možeš da instaliraš normalnu desktop pdf aplikaciju koju bi inače morao da instaliraš na win7 recimo...

edit:

na koju foru su oni ponudili onu besplatnu muziku preko ove metro music aplikacije? msm brate, preko itunesa ne možeš ni da prdneš a da ne platiš a ove baje dadoše sve besplatno da se sluša? koji đavo? da im nije to samo neka promocija? da nam ne ukinu oni ovo?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno