Šta je novo?

Windows 8

Tebi je možda smešno - ali kad za komp sedne neko ko je navikao na plain desktop i običan je user, mislim da nema istu percepciju. Inače, 8 ima ugrađen PDF printer, dobija se u desktop meniju desnim klikom na pdf dokument. Toliko o Win RT + desktop simbiozi.

deder ti meni odgovori za ovo xbox music, pusti sad pdfove.... nesto sam citao da to moze samo 10 sati mesecno 6 meseci... sta onda? gase ti servis?

Imao sam problem sa PDF Readerom - otvorio ga je neko ko je samo želeo da odštampa fajl... I Reader to naravno ne može. Mislim da su neke stvari ipak ishitrene.

Može samo ti ne znaš :p

Kada je otvoren Reader otvoriš onaj bar na desnoj strani ekrana (win+c ili mišem pređeš preko gornjeg desnog dela ekrana), odeš na devices izabereš printer. :)

Znam ja da se snađem, nije to problem. Problem je u običnom korisniku koji se sreće s metro interfejsom.
Da li su izbacili Ctrl + P ili moraš ideš u Charms bar? Izgleda da treba ići u Devices charm (Win + K) i onda na printer. Ali zašto nisu stavili osnovne funkcije u interfejs je van moje moći rasuđivanja...

Poslednja izmena:
piše ovo na oficijelnom sajtu: Free streaming limited to 10 hours/month after 6 months

mnogo je zbunjujuće... da li to znači da tek nakon 6 meseci si ograničen na 10 sati mesečno, ado tada nemaš ograničenja? tj. nikad ti ne ukidaju besplatan streaming, samo te ograniče na 10 sati mesečno? ja ni 10 sati ne slušam muzike mesečno, tako da mi apsolutno odgovara :)

i da... neki pričaju da se ovim ključem koji dobijaš za wmc može trajno aktivirati windows? da li je moguće da su toliki slepci da naprave takav propust? da li će da pogase te aktivacije posle? msm ovako SVAKO može da ima besplatan i legalan windows.

Poslednja izmena:
Moze da se aktivira trajno sa wmc kljucem. Ja sam probao u virtuelnoj masini i uspjelo je.

to tako piše da je trajno aktiviran. a šta ako microsoft reši da pogasi te licence? a šta ako hoćeš da reinstaliraš windows?

Sve mi se cini da ce ovaj windows 8 da proizvodi gubitke pa ce brze bolje da nastane windows 9. Posto je ovo najveci promasaj do sada. Ubedljivo.
Trebalo bi da se zove windows harakiri edition.

jes vala, verovatno se i ja vracam 7-ici...

meni je najs :D

nego, jel radi nekom tune in radio metro aplikacija?

i jel zna neko zašto imam crnu traku skroz gore u metro chrome-u?

edit:
stvarno, preporučite mi neku yt i internet radio metro app?

Poslednja izmena:
Sve mi se cini da ce ovaj windows 8 da proizvodi gubitke pa ce brze bolje da nastane windows 9. Posto je ovo najveci promasaj do sada. Ubedljivo.

Sigurno. I sve to zato sto je par vas fanaticki vezano za start dugme i ne zeli da se navikne na metro, lol. Ja sam se navikao za 2 dana, OS mi je zivahniji od Win 7 i pored XP-a smatram ga najboljim do sada.

Sigurno. I sve to zato sto je par vas fanaticki vezano za start dugme i ne zeli da se navikne na metro, lol. Ja sam se navikao za 2 dana, OS mi je zivahniji od Win 7 i pored XP-a smatram ga najboljim do sada.

Nije toliko stvar u Start dugmetu za mene - nego u samom načinu kako se RT i desktop Win preklapaju. Nešto mi jednostavno ne štima...

meni isto nije problem start dugme vec sto nista nije ispraceno odgovarajucim drajverima i sto sam generalno presao na goru stvar za sada...
ajde da uopste niko nije znao za izlazak 8-ice pa da razumem...

dajem sansu 8-ici jos malo pa ce vreme pokazati...

Šta fali sa drajverima?

Jedini ko kaska sa njima je Creative, ali to je kod njih slučaj još od izlaska XP-a da im treba godinu dana da naprave valjane drivere za novi os, ako ih uopšte naprave, jer nekada im je lakše da prozvod proglase EOL kao što su uradili sa Live 5.1 kada je izašla Vista...

nego, jel radi nekom tune in radio metro aplikacija?

Takođe ne radi tune in radio što je šteta. Malo sam guglao na tu temu i nisam naleto da ljudi uopšte imaju problem. Probao neke druge aplikacije i one koje liče na nešto ne rade, a rade one što ne liče ni na šta i imaju jako male baze, gde većina stanica ni ne radi. Npr mini radio player pušta b92 i to je jedino što sam našao da radi od naših stanica. Mala je još baza aplikacija za metro ui. Kontam da će se to popraviti tek kroz jedno godinu dana kad osmica stekne neku popularnost. Meni se iskreno sviđa. Start meni mi je ionako služio samo da pristupim my computeru ili control panelu i uopšte mi ne fali.

Poslednja izmena:

Ne, zovu se Millennium edition. Windows 8 je zapravo Windows Millennium 3. :D
i-Rrqf6Kz-X3.jpg

Šta fali sa drajverima?

Jedini ko kaska sa njima je Creative

Ne samo kreative nego i razer. Synapse mi je prepoznao misa ali nemam za tastaturu i nostromo. Najavili su drajvere za novembar pa cu sacekati.
Nemam nista protiv 8-ice jer volim da isprobam nove stvari i niko me nije terao da je instaliram nego mi nije jasno zasto ne naprave nesto da prokleto radi,
veciti problemi sa drajverima i stalno nesto fali.
Vec sam jednom prodao creative zvucnu zbog drajvera pa cu izgleda i ovu, a preko integruse ni u ludilu ne bih slusao...
Nisam jos probao 3D i neke igrice ali se nadam da rade...

Imam i ja problem sa mojom grafickom radeon HD7470M, jednostavno graficka no go... Ocu da umrem uz ovu integrusu, posto ovu nikako da aktiviram.. Stupid ATI!

Nego momci, jedno pitanje koje se namece uz WIN8... Da li kupovati touch screen monitor.. :) I gde u zemlji Srbiji?! :) Imam neki od 17 inch kod brata, ali nesto brljavi, pa bi uzeo kao neki DELL 21`` koji je bio pre u tehnomaniji za oko 20k rsd.. .

Pazi, ja sam na netbook-u instalirao windows 8. Na njemu je neki stari radeon 1200hd. Skinuo sam drajvere (za vistu x64 valjda) i radi ko podmazan....

za par dana uzimam konfu sa amd fx8120 procesorom i ati 7770 grafom, 8 gb ddr3...da li je bolje na tu mašinu da instaliram win7 x64 ultimate ili windows 8 x64 pro? na kom sistemu će brže raditi komp? da li i dalje zaje*ava sa aktivacijom osmica, ili je rešeno to? (mislim na narodnu verziju) :D hvala

edit: nemam ssd hard već "običan" sata2 samsung 103sj f3 od 1TB...

Poslednja izmena:
Imam i ja problem sa mojom grafickom radeon HD7470M, jednostavno graficka no go... Ocu da umrem uz ovu integrusu, posto ovu nikako da aktiviram.. Stupid ATI!

Nego momci, jedno pitanje koje se namece uz WIN8... Da li kupovati touch screen monitor.. :) I gde u zemlji Srbiji?! :) Imam neki od 17 inch kod brata, ali nesto brljavi, pa bi uzeo kao neki DELL 21`` koji je bio pre u tehnomaniji za oko 20k rsd.. .

Ja ne znam kakve probleme mozes imati sa hd 7000 serijom, kada sam ja na mom notebook-u otisao na amd.com izabrao hd 5000 (imam 5470) i win 8, skinuo driver instalirao i radi od prvog dana bez greske ikakve.

ne znam, meni sve lepo radi, pu pu... i sviđa mi se novi interfejs. i sviđa mi se dizajn, i sviđaju mi se programi za novi interfejs. ne sviđa mi se što nema drajvera za logitech, što nema oficijelne youtube aplikacije, što nema oficijelne google maps aplikacije, što ne radi tune in radio, što ne radi maps, što skajp ne može da šalje fajlove (msm suludo, skajp je njihova firma), što skajp ludi sa notifikacijama, i tako... ima mana, ima bugova, ali ako su i malo ozbiljni, a jesu, srediće to. inače win je čista osmica (da ne kažem desetka jer može bolje) :)

@ed_hunter
Skype sasvim normalno šalje i prima fajlove i ne ludi sa notifikacijama, mada ne znam koju ti verziju koristiš. Što se drajvera i aplikacija tiče, to ne zavisi od Microsofta već od proizvođača hardvera i softvera. Dobro, ima tu i stvari koje su vezane za Microsoft i njihovu glupavu regionalnu podelu.

Ja ne znam kakve probleme mozes imati sa hd 7000 serijom, kada sam ja na mom notebook-u otisao na amd.com izabrao hd 5000 (imam 5470) i win 8, skinuo driver instalirao i radi od prvog dana bez greske ikakve.

Vrv znas i sam da ti catalyst daje mogucnost da ukljucis samo diskretnu grafiku, e pa meni catalyst uopste ne radi to.. Meni je ona prepoznata, kad udjem u device manager, ali jednostavno catalyst ne radi svoj posao, kao da nemam graficku.. nzm da li kapiras sta hocu da kazem, nzm kako da objasnim bolje.. Jednostavno ne mogu da predjem sa integruse na ovu ATI, iako znam kako sve fukcionise nije mi prvi put...

ed_hunter - tune in radi i to sam bas odusevljen tom app, naravno ne rade sve stanice, ali one normalne i ``krstene`` rade.. e sad nikako da prezalim sto ne radi, radio, ``Donji Ljubis`` . . :D :p

Poslednja izmena:
čuj, ti verovatno koristiš desktop aplikaciju za skajp. ja sam instalirao metro app.

Pa da, ja koristim obe aplikacije...
Nego sta to imas od Logitec hardware-a? Posto ja imam mis i tastaturu i radi bez problema, cak i bez instalacije setpoint software-a su mi radili tasteri sa tastature i neki sa misa.

Vrv znas i sam da ti catalyst daje mogucnost da ukljucis samo diskretnu grafiku, e pa meni catalyst uopste ne radi to.. Meni je ona prepoznata, kad udjem u device manager, ali jednostavno catalyst ne radi svoj posao, kao da nemam graficku.. nzm da li kapiras sta hocu da kazem, nzm kako da objasnim bolje.. Jednostavno ne mogu da predjem sa integruse na ovu ATI, iako znam kako sve fukcionise nije mi prvi put...

ed_hunter - tune in radi i to sam bas odusevljen tom app, naravno ne rade sve stanice, ali one normalne i ``krstene`` rade.. e sad nikako da prezalim sto ne radi, radio, ``Donji Ljubis`` . .
Aaaa, u tom zecu lezi grm
Nemam ja diskretnu, samo 5470. Znam samo kod ortaka da to funkcionise sa GT525... ne znam da li ima veze sa chipsetom mozda, jesi li instalirao intel chipset?

Poslednja izmena:
Vrh Dno