Šta je novo?

Windows 8

Nista uzeo sam prabim Boot usb i instaliram samo koliko traje ovo posto cenim da je limitiran kao RC win7 mice na nekih 9 10 mes?

Slucajno kliknuh na create boot partition na USB sada nemam sanse da vratim tih 3gb na svoje mesto nevidljivi su a ostalih 12gb vidljivo WTF :-D

Jel izashao drajver za nvidiu, probao sam drajver od sedmice i ne radi. :D

Jel izashao drajver za nvidiu, probao sam drajver od sedmice i ne radi. :D

Nije još, ali sudeći po tome koliko je AMD bio brz, verujem da će veoma brzo i Nvidia izbaciti specijalni beta drajver za Windows 8.

Snimio na hard, radi dobro 32bit, 64bit je posle instalacije prijavio gresku.

Nego, interesuje me dal je moguce skroz ukloniti nalog koji sam napravio da bude za logovanje? Stavio sam yahoo mail, i sad sam se zeznuo jer imam hotmail nalog koji bih koristio za to, a ovaj yahoo bih u potpunosti da uklonim.

Mene neće da instalira na netbook-u. Ne mogu ni da počnem instalaciju "The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks." . Obrisao sam uredno preko EasyBCD prethodni Windows 8 Developer iz boot menija, i formatirao tu particiju na kojoj je bio. Sve je po propisu, ne znam zašto mi prikazuje ovu poruku i sa čime ona ima veze, ta particija je prazna.

Pokušavam da instaliram 64bitnu verziju preko USB-a inače, a napravio sam butabilni usb sa FlashBoot-om. Nigde tu ne bi trebalo da bude problema. Jel ima neko ideju šta može da bude? Kakav EFI sistem, jel može neko da objasni čemu ta poruka. Pomoć bi mi bila dobrodošla, probao sam da googlam tu poruku, nisam naštao ništa konkretno.

za usb instalaciju koristi windows 7 usb tool.
Ja instalirah danas,i nisam zadovoljan,kako perfomansama,tako i celokupnim sistemom.

Par stvari koje su "bolje" nego na sedmici su:

1. Brze instaliranje,nepunih 10 min,za instalaciju os-a
2. Brze paljenje/gasenje/sleep/hibernacija itd
3. Refresh i reset sistema na defaults

mane

1. 3-4 steam igre sam probao nisu radile
2. messages aplikacija,koja sluzi za chat sa msn/fb prijateljima. gui je uzas,nepregledna,fali mnogo sto sta ,recimo notifikacije kao na os x 10.8
3.Metro,koji smara,i komplikuje rad,kada ste u desktopu,a stigne vam poruka,2 dana vam treba da je nadjete.
4. ribbon ui
i jos mnogo toga

verujem da ce final biti jos optimizovaniji, i to je ok.
Ali sam izgled je neprihvatljiv,ceo koncept je nekako glup i nezavrsen.
Nema nigde transparencije,modern ikonica,i fade in/out efekata i ostalih "gluposti" koje bi mozda impresionirale vecinu korisnika.

za usb instalaciju koristi windows 7 usb tool.
Ja instalirah danas,i nisam zadovoljan,kako perfomansama,tako i celokupnim sistemom.

Par stvari koje su "bolje" nego na sedmici su:

1. Brze instaliranje,nepunih 10 min,za instalaciju os-a
2. Brze paljenje/gasenje/sleep/hibernacija itd
3. Refresh i reset sistema na defaults

mane

1. 3-4 steam igre sam probao nisu radile
2. messages aplikacija,koja sluzi za chat sa msn/fb prijateljima. gui je uzas,nepregledna,fali mnogo sto sta ,recimo notifikacije kao na os x 10.8
3.Metro,koji smara,i komplikuje rad,kada ste u desktopu,a stigne vam poruka,2 dana vam treba da je nadjete.
4. ribbon ui
i jos mnogo toga

verujem da ce final biti jos optimizovaniji, i to je ok.
Ali sam izgled je neprihvatljiv,ceo koncept je nekako glup i nezavrsen.
Nema nigde transparencije,modern ikonica,i fade in/out efekata i ostalih "gluposti" koje bi mozda impresionirale vecinu korisnika.

ok sad sumnjam da si ikad video Windows 8 xD (jk)

kako bre nema animacija? pa skoro sve sto kliknes se animira :D, ikonice jos nisu zavrsene, to se jasno vidi...

sto se tice steam igara, verovatno nisi instalirao drajver za graficku :p

ribbon ui(valjda mislis na explorer) je sakriven, kako to moze da te smara ? nikad necu saznati zasto -.-

Mogu li nekako da uchitam moje standarne particije da ih koristim preko vmware?
Idi u settings za win 8 virtual masinu i izaberi karticu options. sa leve strane ces da vidis shared folders i tu mozes da dodas. Dodati folderi/particije se nalaze u My computer pa network pa izaberi vmware-host. Potrebno je samo da su vmware tools instalirene

Poslednja izmena:
@RazbojNick
Kako ne mogu da se instaliraju? Ja instalirao najnormalnije.
Instalira neki prvi drajver uspešno, a kod drugog, kad kliknem na "yes", zacrni ekran i mogu samo da restartujem.
Nema opcije za classic start meni u developer preview.
Koristim Consumer Preview.

Postavke u VirtualBox koje koristim:
CPU - 1 jezgro, uključen PAE, Nested Paging i Virtualizacija,
RAM - 1536 MB,
VRAM - 256 MB,
Čipset - PIIX3, IO APIC, HW Clock, (ne radi sa ICH9)
HDD - IDE (PIIX4), Host I/O Cache, (SATA ne radi)
Zvuk - DirectSound, IntelHD, (ne radi ništa drugo)
Mreža - Bridged, Intel PRO 1000 desktop, Promiscuous mode - allow all,
USB 2.0 enabled.
VirtualBox Guest tools ne mogu da instaliram, probao 3x, uvek zapne na istom mestu.

Miš blago secka, ali ništa strašno. Radi HTML5 u Operi na YT glatko, ali zauzme procesor 110% i ne trpi bilo koju drugu akciju na kompu.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da ručno instaliram VB drajvere, slika i sistem rade puno bolje i brže, ali nema DirectX podrške, probano sa Pinball FX 2 (neće da se učita, samo izbaci na pločice). Cut the rope radi i to baš brže.

Ovo sa gašenjem aplikacija je baš *****ska varijanta, stalno mora alt+f4

Poslednja izmena:
novi task manager je kewl :D

možda će intel da se smiluje sad i napravi štedljiv x86 procesor, pa da konačno dobijemo x86 tablete... (da na njih instaliramo ubuntuuuuu :D :D :D)

Uspeo sam da ručno instaliram VB drajvere, slika i sistem rade puno bolje i brže, ali nema DirectX podrške, probano sa Pinball FX 2 (neće da se učita, samo izbaci na pločice). Cut the rope radi i to baš brže.

Ovo sa gašenjem aplikacija je baš *****ska varijanta, stalno mora alt+f4

ne moras alt + f4, odes na vrh ekrana, kliknes i drzis i prevuces na dole...i tako se zatvara, prevues levo ili desno, i uradi onaj snap

Poslednja izmena:
Meni izbaca ovo kad god probam da load virtual dvd. Zna li neko sto u vezi toga?

Prilozi

• VirtualBox.png
    VirtualBox.png
    22.2 KB · Pregleda: 95
Mislim da na uvodnom delu pitaju za previse licnih podataka, mnogooo je dosadan onaj METRO jako je tesko da se snadjes bez standardnog start menija, ali prilicno lepo izgleda samo sto ce uhodavanje da traje prilicno....

Total Commander 7.56 (odnosno TCUP 5.6) ne može da briše foldere/fajlove, izbacuje grešku.

Imaš koliko hoćeš alatki za proveru SHA-1 checksum. Total Commander: označiš .iso, file->create checksum file, izabereš SHA1, sačekaš 10 sekundi, otvoriš .sha fajl i pogledaš checksum.

Vrh Dno