Šta je novo?

Windows 8

Probaj u VirtualBox, meni radi sasvim pristojno, naročito što guest additions ne mogu da se instaliraju. Ne moraš da ponovo instaliraš, VB koristi VMware virtuelne diskove.

@RazbojNick
Kako ne mogu da se instaliraju? Ja instalirao najnormalnije.

Meni nakon instalacije i restarta dosla kockica i tri kruzica :)

Vm Box...2.5 GB RAM-a dodijeljeno, 30 GB virtuelni disk, 2 jezgra...

Sta dalje?

EDIT:
Sve radi, zaboravio da de-mauntujem instalacioni iso :)

Poslednja izmena:
koje kockice i kružići :D

ja sam sad skapirao da postoje neki vmware tools koji se instaliraju... sad sam uzeo to da instaliram i još uvek mi je crn ekran :D videćemo na šta će to da izađe...

I kakvi su utisci??

Osim sto se razlikuje vizuelno da li je isti djavo kao i sedmica ili je ipak brzi/bolji ovaj win?

ma ne može se videti neko ubrzanje preterano…. evo za ovih par sati koliko koristim mogu da kažem da mi se sviđa ovaj metro...

inače ko instalira u VMware neka instalira VMware tools obavezno, meni sada radi ok u virtuelnoj mašini kada sam instalirao VMware tools... mada ne znam da li je dobro instalirano pošto sam u toku instalacije dobio crni ekran i to je tako stajalo i stajalo… pa sam udario restart ručni, jer nije prihvatalo ni ctrl alt del... ali kada se podigao system ponovo sve brže radi, a mogu čak i cut the rope da igram :D

što, pa imaš dobar komp.....

Ma nije do kompa virutal box mi izbacuje gresku jos od one prve verzije win8 ja reko do njih je pocepam podesavanja ma max sve mu stavim da vuce 50% moje masine NECE ibacuje mi prvo audio gresku potom zakuca postavicu shot

Edit evo shot-a

Prilozi

• Win8.jpg
    Win8.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Tip za VMWare ako neko ima problem: Nikako ne koristite Easy Install.

I meni dosta sporo radi mis, kao da je namerno odziv drugaciji jer je tablet-centric vise...

Kako se gasi ovo cudo??????? Bez da palim command prompt i kucam "shutdown /s"

gasi se tako sto se prevuce mis u donji desni ugao, pa se pojavi dugme za settings, pa tu ima dugme za gasenje... sto se tice kasnjenja misa u vmware napisao sam da instalacija onog vmware toolsa resava problem sa performansama...

igore88, uzmi vmware 8, tu radi provereno...

Ma nije do kompa virutal box mi izbacuje gresku jos od one prve verzije win8 ja reko do njih je pocepam podesavanja ma max sve mu stavim da vuce 50% moje masine NECE ibacuje mi prvo audio gresku potom zakuca postavicu shot

Edit evo shot-a

Jel uopste moguce sa tim procesorom? Ja nesto sumnjam. I ja i drugi smo instalirali u VB.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Core-2-Duo-E7200-CPU-Review/564
http://www.sevenforums.com/virtualization/150428-does-my-pc-support-virtualization.html

Poslednja izmena:
Onda bi trebalo da apdejtujes "moju masinu".

Da li ti je ispravan iso fajl? Da li si ukljucio enable io apic?

Poslednja izmena:
Onda bi trebalo da apdejtujes "moju masinu".

Da li ti je ispravan iso fajl? Da li si ukljucio enable io apic?

Gde se to podesava :-D Ps da fabriscki je podeseno to i ovo skroz dole: Enable absolute pointing device

Edit: Kada bih update-ovao moju masinu ne bi ih stalo :-D trenutno stanje 2 desk-a i 2 LT-a :-D

Poslednja izmena:
Dokle će da guraju 32bitne verzije Windowsa...mislio sam da su rekli da će 8ica biti 64bit only :p

Meni je slichan probem pisao kad sam hteo da instaliram 64bita preko vmware i skinuo sam 32bita i evo sad shljaka, trenutno instalira vmware.

Edit evo shot-a

I meni se pojavilo ovo prilikom prve instalacije, posle reinstalirao iz vm box-a i sve proslo glatko.

ma ovo s*anjce treba da radi na tabletima, kakvih 128 bita bre...

hocemo li konacno videti tablete sa x86 procesorom i mogucnoscu instalacije bilo kog sistema, kao kod danasnjih desktop kompjutera...

ma ovo s*anjce treba da radi na tabletima, kakvih 128 bita bre...

hocemo li konacno videti tablete sa x86 procesorom i mogucnoscu instalacije bilo kog sistema, kao kod danasnjih desktop kompjutera...

Tada se jos nije znalo da ce biti za tablete :-D jos se nerviram zbog WMBOX-a znaci bolje mi radi VIRTUALMACHINE 2007 :-DDDD

Skinuo sam obe verzije za mnogo kratko vreme, imam 64 megabita internet pa mi se 3.5 GB skinulo za oko 20 minuta ili malo vise.

Ne znam da li da instaliram to, kakva su iskustva, ovde na ovoj mašini imam instaliran Windows XP SP3 originalni, pretpostavljam da bi sve zabrljavio kad bih stavio da bude dual boot... da li je neko probao ovako ?

Kaže Microsoft da se može napraviti butabilan USB flash disk i na njega staviti kompletna instalacija Windows 8 Consumer Preview, da li je neko to probao i kako to radi ? Ne mislim pritom na instalaciju, nego na INSTALIRAN Windows 8 Consumer Preview na USB flash.

Tako je najlakše da se proba to čudo, po mom mišljenju, a da nam ne zezne nešto u sistemu i particijama. Dakle nešto vrlo vrlo slično kao Live CD, što Linux ima poodavno.

:-D

windows-8-prediction.jpg

Mogu li nekako da uchitam moje standarne particije da ih koristim preko vmware?

Jel zna neko možda kako da mi radi snap? Potrebno je 1366px, a to nemam. Sad tražim na netu, nema nigde. I još nešto - onaj ružni watermark u ćošku da se makne..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno