Šta je novo?

Windows 8

Previse su zakomplikovali sa ovim metro ******m covek nemoze ni da izadje iz programa ko covek a da neklikce ko mamlaz :D

za usb instalaciju koristi windows 7 usb tool.

Prvo sam pomislio da ovo nema veze sa mojim problemom i da FlashBoot radi potpuno istu stvar, ali rekoh ajde da pokušam. Napravio butabilni USB na ovaj način, i gle čuda, nema više "The selected disk has an MBR partition table" poruke i bez problema instalirao.

Iako sam imao Windows 8 Developer, opet ne znam gde se šta nalazi, sve je zatureno negde i istumbano. Nemam taj osećaj lagodnosti kao kod sedmice, mada kapiram da je zbog toga jer sam navikao na nju, i da je samo pitanje vremena navikavanja (nadam se). Apsolutno nemam taj happy feeling kao kad sam prelazio sa XP-a na sedmicu (Vistu sam preskočio iz očiglednih razloga). Šta znam, ja i dalje smatram da su se previše fokusirali na touch, a manje na korišćenje pomoću miša. Daću mu vremena.

Ur6jX.jpg

Prvo sam pomislio da ovo nema veze sa mojim problemom i da FlashBoot radi potpuno istu stvar, ali rekoh ajde da pokušam. Napravio butabilni USB na ovaj način, i gle čuda, nema više "The selected disk has an MBR partition table" poruke i bez problema instalirao.

Iako sam imao Windows 8 Developer, opet ne znam gde se šta nalazi, sve je zatureno negde i istumbano. Nemam taj osećaj lagodnosti kao kod sedmice, mada kapiram da je zbog toga jer sam navikao na nju, i da je samo pitanje vremena navikavanja (nadam se). Apsolutno nemam taj happy feeling kao kad sam prelazio sa XP-a na sedmicu (Vistu sam preskočio iz očiglednih razloga). Šta znam, ja i dalje smatram da su se previše fokusirali na touch, a manje na korišćenje pomoću miša. Daću mu vremena.

Skroz se slazem, cinimi se da sam se lakse adaptirao na ubuntu i OSX nego sto cu na ovo. Za ovaj dan cackanja sam stisnuo vise puta win dugme nego za godinu dana na win7...

Danas sam instalirao Visual Studio 11 koji "prati" metro dizajn. Meni ono lici kao veliki korak unazad - u doba Atari OS-a (ili prvog Windowsa) sa jednobojnim ikonama i elementima interfejsa. Ne znam zasto guraju Metro dizajn i unutar obicnih desktop aplikacija. Ako je metro aplikacija, neka izgleda tako unutar Tablet moda. Photoshop, VS i slicni programi treba da se orijentisu koriscenju uz pomoc misa.

Sutra cu da instaliram ovaj novi preview kao dual boot sa w7, e sad, da li smem da se ulogujem sa svojim Live accountom na osmici, posto imam., khm, narodnu verziju Windowsa 7 ? Ovaj prvi preview mi je, kada sam se ulogovao, izbacio na sedmici da je "not genuine".

Sutra cu da instaliram ovaj novi preview kao dual boot sa w7, e sad, da li smem da se ulogujem sa svojim Live accountom na osmici, posto imam., khm, narodnu verziju Windowsa 7 ? Ovaj prvi preview mi je, kada sam se ulogovao, izbacio na sedmici da je "not genuine".

To ti je izbacio jer su sa win8 instalacijom ukokao boot loader... samo posle win8 instalacije ponovo loaduj loader

Zaboravih par stvari da pomenem. Kada otvorim Weather pločicu, izbacuje mi "This app is not available in your market". Šta mogu da učinim povodom toga? Da li je IP bazirano ili kako? Druga stvar, instalacija osmice mi je pokarabasila aktivaciju sedmice na drugoj particiji, nemam pojma kako, samo znam da mi sedmica sad javlja da nije više Genuine :) . Verujem da nisam jedini kome se to desilo?

Aplikuj loader opet i sve će biti ok.

Zasto instalirate beta verzije OS-a na obican HDD kad moze sasvim lepo da radi unutar VM-ova, plus uz Snapshots mozete lakse da se vratite u pre-fakd-up state?:)

Zasto instalirate beta verzije OS-a na obican HDD kad moze sasvim lepo da radi unutar VM-ova, plus uz Snapshots mozete lakse da se vratite u pre-fakd-up state?:)

Ja npr imam problem sa virtual box-om. Ps iskreno ne dopadam mi se OS ne secka mi nista ali ne ovaj interface je previse gay totalno su se okrenuli ka tabletima Win7 Still RULEZ do kada videcemo :-D

Naišao sam na prvi bug, ako se može tako nazvati uopšte. Nestao je izbor iz donjeg levog ugla da se doda nalog iz mail aplikacije. Prosto ga nema više. Upravo ovaj problem http://answers.microsoft.com/en-us/...p/1c7507e9-0a3f-428c-82f5-7b39aefa2c1e?page=1 . Da nisam pročitao da može da se doda drugim načinom kada odeš na Settings pa onda Add account, ne bi ni izvalio nikad. Toliko je sve neintuitivno i zatureno da nije normalno.

Prilozi

• bug.jpg
    bug.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 102

Da bi se videlo kako radi na "realnom" HW-u.. da li na primer podrzava odredjenu tv kartu i slicno

Pa iskreno ne dopadam mi se OS ne secka mi nista ali ne ovaj interface je previse gay totalno su se okrenuli ka tabletima Win7 Still RULEZ do kada videcemo :-D

Apsolutno se slažem, previše je rano za forsiranje ovakvog interfejsa na desktop mašine, ajde da su rekli da može da se isključi, pa ko ga voli dobro a ko ne koristiće normalni interfejs sa Start dugmetom.

Ako se zaista Microsoft ne uzme u pamet i u Release Candidate verziji ne omogući Start dugme i kompletni stari interfejs onda se bojim da će Windows 8 biti jedan veliki promašaj za Microsoft i teško da će ikad dostići Windows 7 u broju prodatih kopija...

@kosta10 + 1 . Instalirao sam na laptop radi sve ok,ati drajveri za sedmicu rade sistem deluje živahnije od sedmice ali jedno veliko ALI. Start dugme iako ne koristim jednostavno nedostaje xD metro smara i morali su da povedu računa o ljudima koji žele da jednostavno isključe ove tablet opcije i da imaju normalan desktop.
Podešavanja su preorjentisana za tablete tako da ima dosta manje opcija nego u win 7, nadam se da će programeri ako ne MS napraviti programe za opcije koje nedostaju pre svega Start , normalno gašenje/stand by i sve ostale "fensi" gluposti koje su nakačili na činimi se dobro ispeglan i stabilan OS.

Mislim da je dovoljno samo ubaciti neko bazno start dugme, koliko sam video u principu je sve tu ispod haube samo je tesko dostupno zbog metro-a koji "davi"

Koga interesuje, izasao je Windows 8 Server Beta, pa ajde skidajte polako. Naravno treba imati hotmail email nalog da bi moglo da se skida. Koliko ja kapiram, izgleda da Windows 8 Server izgleda dosta klasičnije tj. ima Start dugme. Ako neko isproba ovo nek javi ovde da li je to tačno ili nije.

http://technet.microsoft.com/en-us/evalcenter/hh670538.aspx

Da li si uopšte pročitao taj tekst ili probao windows 8? Ko je rekao da ne postoji klasičan desktop?

Nisam u toku pa ako moze jedno pitanje upuceno onima koji su u toku :).

Sta kazu za laptopove? Da li ce sa ovim win-om baterija trajati duze tj da li ce biti bolji power management? Jer svima je poznato kako mac os manje trosi od win-a....

Da li si uopšte pročitao taj tekst ili probao windows 8? Ko je rekao da ne postoji klasičan desktop?

Izvini, nemoj da se ljutiš. Jesam pročitao, naravno, ali sam pod utiskom pojedinih članova koji su ovde kukali kad su probali Windows 8 očigledno poblesavio.

u extended modu sa dva monitora, na drugom mi je uvek aktiviran desktop, lakse se radi, jedino sto malo je teze pogoditi ove hiden dugmice sa desne strane u metro style zato sto lako mis ode na drugi monitor.

@Gizmo

Isti problem imam sa prognozom, nisam uspeo da nadjem neki settings ili nesto slicno, a region i keyboard sam ostavio US...

Instalirah i ja na vm. Ide tečno baš.
Kako se izlazi iz igre kompletno a da nije preko TM-a? Lol wtf?

Imam ovaj problem: http://www.eightforums.com/customiz...m-pc-settings-windows-8-consumer-preview.html
Jel moze neko sa 32bitnim Win8 da uploaduje PC Settings.lnk, Remote Desktop Connection.lnk i Store.lnk precice iz C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs foldera?
Ne mogu da otvorim PC Settings/More PC settings is Win charm-a. :D
Bump, smorio sam se, treba da promenim neka podesavanja a ne mogu, pls help. :)

Instalirah i ja na vm. Ide tečno baš.
Kako se izlazi iz igre kompletno a da nije preko TM-a? Lol wtf?
Ako mislis na metro app, mozes i tako sto pomeris mis na gornji deo ekrana, "uhvatis" app levim klikom i prevuces je skroz dole.

Zaboravih par stvari da pomenem. Kada otvorim Weather pločicu, izbacuje mi "This app is not available in your market". Šta mogu da učinim povodom toga? Da li je IP bazirano ili kako? Druga stvar, instalacija osmice mi je pokarabasila aktivaciju sedmice na drugoj particiji, nemam pojma kako, samo znam da mi sedmica sad javlja da nije više Genuine :) . Verujem da nisam jedini kome se to desilo?

Za weather gadget izaberes u regional and language US i proradice. Makar je na 7ici tako meni bilo.

Edit: zanemariti, tek sad vidjeh zlajin odgovor.

Poslednja izmena:
Skinite sa Store-a drugi program za weather..

Vrh Dno