Kako ja 8.1 RTM da aktiviram. Pokusavao na dva nacina i nece. Skidao aktivatore. Rename pravio tamo u sistem32. Da li moram ponovo win8.1 da ubacujem pa da probam ponovo sa aktivacijom? POzdrav
Jel imao neko problem sa drajverima za stariju ATI video kartu na 8.1 ? ove koje koristim na 8mici i perfektno rade su "amd_catalyst_12.6_legacy_win8" ali kad sam instalirao 8.1 preko Store ostao sam na kraju sa crnom ekranom i samo cursorom. Ctrl-Alt-Del mi je dao dauđem u Task Manager - Device Manager i odatle sam deinstalirao drajver i namestio sledeći Boot na Safe Mode. Odatle sam uspeo da očistim ostatke drajvera sa DriverSweeper-om i posle reboota instalirali se standardni M$ drajveri ali opet ostadoh bez desktopa i Metroa, samo crn ekran sa cursorom kao i pre. Posle toga sam uradio clean install sa 8.1 i tu su radili bazični M$ drajveri ali nije hteo da instalira nijedan drugi drajver namenjen 8mici. Naravno da M$ drajveri nisu nizašta pa sam morao da vratim 8micu pomoću Macriuma.
Mora da su nešto promenili u radu drajvera, ko zna šta još neće hteti da radi.
Btw. video karta je Asus HD3850 Top, system je iz potpisa i na 8mici radi odlično. Baš sam bio zadovoljan kako 8mica lepo nalazi drajvere, kad ono, cvrc, uništiše na 8.1. Damn you M$.
Jel imao neko problem sa drajverima za stariju ATI video kartu na 8.1 ? ove koje koristim na 8mici i perfektno rade su "amd_catalyst_12.6_legacy_win8" ali kad sam instalirao 8.1 preko Store ostao sam na kraju sa crnom ekranom i samo cursorom. Ctrl-Alt-Del mi je dao dauđem u Task Manager - Device Manager i odatle sam deinstalirao drajver i namestio sledeći Boot na Safe Mode. Odatle sam uspeo da očistim ostatke drajvera sa DriverSweeper-om i posle reboota instalirali se standardni M$ drajveri ali opet ostadoh bez desktopa i Metroa, samo crn ekran sa cursorom kao i pre. Posle toga sam uradio clean install sa 8.1 i tu su radili bazični M$ drajveri ali nije hteo da instalira nijedan drugi drajver namenjen 8mici. Naravno da M$ drajveri nisu nizašta pa sam morao da vratim 8micu pomoću Macriuma.
Mora da su nešto promenili u radu drajvera, ko zna šta još neće hteti da radi.
Btw. video karta je Asus HD3850 Top, system je iz potpisa i na 8mici radi odlično. Baš sam bio zadovoljan kako 8mica lepo nalazi drajvere, kad ono, cvrc, uništiše na 8.1. Damn you M$.
POTREBAN SAVET, tj, POMOĆ!
Može li mi neko pomoći da kreiram butabilni UEFI USB sa WIN8.1 Pro instalacijom koja je navodno untouched.
Probao sam Rufus, pa Universal USB Installer i ništa.
Nijedan neće da mi napravi butabilni a kamo li UEFI butabili USB...
Kako???
thx
Moras fat32 za rufus i gpt partition scheme for UEFI computer!
Pogledajte prilog 126810
Mora UEFI biti ukljucen u biosu a ne Legacy , takodje particije ne smeju biti MBR ili ce prijaviti gresku windows cannot be installed on this partition , i da je jedna mbr a druga gpt opet ce izbaciti gresku , obe moraju gpt da budu!
Kada kreiras UEFI particije preko setup-a osmice napravice ti particije 300mb (recovery partition) i 100mb particiju (EFI System partition) to ne diraj i ne brisi!
Da upravo tako,ja sam tako oradio bez i jednog problema.
Onda je greška u mom BIOSu.
On ima samo Legacy podršku tj. za moju ploču ne postoji EFI BIOS.
Međutim, u samom BIOSu postoji opcija Boot from UEFI Device koju i kada uključim, ne dešava se ništa, tj. komp zaglavi kada treba da butuje sa prethodno pripremljene fleške.
Flešku sam pripremio baš kao što si napisao...
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari