Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Потребно је да онемогућим аутоматско логовање у акаунт који није заштићен шифром. На компјутеру је инсталиран Виндовс 11 и иам два акаунта: један је заштићен шифром док други није. Након што угасим или рестартујем компјутер после рада на другом налогу (није заштићен шифром) када поново упалим комп Виндовс се аутоматски логује на тај незаштићени акаунт. Дакле не пита ме који хоћу да користим.

Јел се може нешто урадити ме Виндовс 11 пита који акаунт хоћу да користим без обзира што је други откључан?

Потребно је да онемогућим аутоматско логовање у акаунт који није заштићен шифром. На компјутеру је инсталиран Виндовс 11 и иам два акаунта: један је заштићен шифром док други није. Након што угасим или рестартујем компјутер после рада на другом налогу (није заштићен шифром) када поново упалим комп Виндовс се аутоматски логује на тај незаштићени акаунт. Дакле не пита ме који хоћу да користим.

Јел се може нешто урадити ме Виндовс 11 пита који акаунт хоћу да користим без обзира што је други откључан?
Probaj fast user switching
Tutorial za gasenje je

Možeš ovo da probaš kod toga koji ide automatski logovanje da ti da neku ideju. Mislim da ide ovako ko na slici valja pručiti tekst koji tamo piše kada dođe
2025-02-16 16_14_52-How to disable auto login in Windows 11_ - Super User - Brave.png
2025-02-16 16_16_13-Sign-in and lock last interactive user automatically after a restart.png
Medjutim može se desiti jedan problem ovde je taj što Vindovs 11 pamti poslednjeg prijavljenog korisnika i automatski će preći na taj nalog nakon pokretanja (i prijaviće se ako lozinka nije postavljena). Pa se mora napraviti .bat fajl koji će to da spreči. U notepadu kopiraš ovo i staviš ekstenziju .bat i pokreneš kao administrator uvek kada gasiš ili restartuješ taj Win koji nema pasword. To su mojih 2 centa. Dakle, trebalo bi pronaći način da pokrenete takvu skriptu nakon što se korisnik bez lozinke odjavi, i pre nego što se mašina isključi: Prilikom sledećeg pokretanja, Windouz će obezbediti ekran sa kojeg će izabrati korisnika za prijavu.
Kod:
reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI /v LastLoggedOnUser /f
reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI /v LastLoggedOnUserSID /f
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI /v LastLoggedOnUser
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI /v LastLoggedOnUserSID
echo last logged on user has been cleared
pause
exit

Poslednja izmena:
Je l' može link do posta gde je objašnjeno kako smanjiti visinu task bara u windows-u 11?

Na slusalicama mi je slabiji zvuk nego na zvucnicima,jel to zavisi od slusalica ili ima neka fora na Win11?

Da, trebao sam detaljnije, mislio sam da kao većina threadova postoji neki kao sticky post sa najčešćim pitanjima i trikovima za customizaciju...

OK, fale neke prilicno bitne stvari u toj besplatnoj verziji. Radije bih koristio google sheets nego ovo.

Da li za LTSC verziju za aktivaciju treba i enterpise kljuc?
Znam za massgrave, nego pitam za poslovno okruzenje.

Poslednja izmena:
Ceo Office 2016 sam dobio za 950 dinara.
Za poslovno okruženje moraš sve super legalno sa računima i plaćenim porezom.

Ceo Office 2016 sam dobio za 950 dinara.
Za poslovno okruženje moraš sve super legalno sa računima i plaćenim porezom.
Znam znam, nego me zanima da li se može aktivirati pro licencom ili mora ent. Nigde ni ne vidim da neko prodaje enterprise licencu, svuda samo home ili pro

Znam znam, nego me zanima da li se može aktivirati pro licencom ili mora ent. Nigde ni ne vidim da neko prodaje enterprise licencu, svuda samo home ili pro

Ne možeš pro licencom, a za enterprise mora firma i ugovor sa Microsoftom ili njihovim ovlaštenim distributerom.

I posle x godina finog rada, instaliram 24H2 update i krece jedan od onih sitnih a iritantnih bagova:

• Monitor ode u sleep, krece zvuk ubadanja i vadjenja fleske (dakle USB connected / disconnected) u odredjenim intervalima sve dok se monitor ne probudi iz sleep-a.
  • Odradim neki kumulativni opcioni update iza ovog 24H2 i preliminarno se bag ne desava sve dok ne probudim monitor iz sleep-a i tad se to cuje jednom, kao da je monitor fleska koja se ubada u komp

Vidim da je tokom godina ovaj problem sarenoliko prisutan na raznim verzijama 11ice i da ga uglavnom imaju oni sa DP vezom izmedju monitora i grafike (i u mom slucaju je DP), odnosno kompa.

Kabl jos nisam vadio i vracao nazad jer mi nekako ne deluje da ima poente ali probacu kasnije i to ako se nastavi ova iritacija :)

Videcemo da li ce to da se nastavi, za sada mi to ne smeta toliko ako se cuje samo jednom kada se monitor budi iz sna.

Taj sleep problem prati Windows skoro od uvek, nema to mnogo veze sa updejtovima. Neki, posebno veći, vrate postavke na default kojine prija svakoj kombinaciji a to su postavke u BIOS-u i drajveri za chipset i grafičku.
Ps. Ne budi se monitor iz sna nego grafička. U tom zecu leži grm.

Imam problem, od pre nekoliko minuta se više ne prikazuje Speakers:

B54P4bK.png

Kompjuter je povezan na pojačalo. Više ne mogu da slušam preko zvučnika pošto nema Speakers.
Šta da uradim kako bih mogao da slušam preko pojačala?

Некако се конектор кабла извукао из порта а да ја то нисам знао.

February 25, 2025—KB5052093 (OS Build 26100.3323) Preview​

Trebalo bi da izađe sledećeg meseca na "Patch Tuesday", Za sada je za Preview channel ali su neki dobili za Current Channel tj. non-insiders.
Ima puno dobrih stvari. Inače mora da se čeka do 11.3.2025
Može da se nađe ovde:
Screenshot 2025-03-04 223045.png

Puštaju malo po malo po nekom. Trebalo je da izađe 11. Marta na Update Tueseday (svaki drugi utorak u mesecu). Možda je neko tamo u MS-u zabrljao pa pustio ranije, inače je namenjen za Insider Release preview. Meni nije bio ponuđen pa sam skinuo i instalirao KB5052093 sa MS sajta i nema problema.

Mislim da su zbog skracenog februrara pustili u prvi mesto u drugi utorak update

Dobio danas taj KB5052093. Piše da ima nekih novina za Windows Spotlight ali to kod mene ne radi na Lock screenu.

Sačekaj malo, nisu sve opcije aktivirane svima u isto vreme.

Vrh Dno