Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Sačekaj malo, nisu sve opcije aktivirane svima u isto vreme.
Koliko sam ja pročitao to su neke dodatne informacije o slikama koje Spotlight prikazuje. Neće to kod mene raditi prosto zato što sam Spotlight ne radi na Lock Screenu i stalno imam default plavi ekran sa log in opcijama. Nekada je radio ali je prestalo da radi samo od sebe. Radi međutim na desktopu, ali to mi ne treba da mi menja slike radnog okruženja na koje sam navikao. Prepun je internet žalbi ljudi kojima to ne radi i MS baš briga da to popravi. Nadao sam se da će 24H2 koji je ustvari bio instalacija over the top to da reši, ali nije. Interesantno da i na laptopu sa Win 10 koji isto ima Spotlight na lock screenu isto ne radi ?
Sve u svemu bio je lep feature, ali može se živeti bez toga kad se pomisli šta sve drugo važnije može da pravi probleme.

Više ljudi sa žale na "bloat" a taj Spotlight je defenicija bloat-a, tj više nego nepotrebnog ali ako nešto ne mogu ili neće da naprave da radi kako treba, onda brate neka ga ugase ili daju nekom drugom priliku da zaradi. Tu prave najveću grešlu. Većinu tih applet-a i ne rade u MS-u nego plaćaju royalties drugim za upotrebu. Tu su i oni bazični appleti kao Piant, Beležnica i kalkulator.

Koliko sam ja pročitao to su neke dodatne informacije o slikama koje Spotlight prikazuje. Neće to kod mene raditi prosto zato što sam Spotlight ne radi na Lock Screenu i stalno imam default plavi ekran sa log in opcijama. Nekada je radio ali je prestalo da radi samo od sebe. Radi međutim na desktopu, ali to mi ne treba da mi menja slike radnog okruženja na koje sam navikao. Prepun je internet žalbi ljudi kojima to ne radi i MS baš briga da to popravi. Nadao sam se da će 24H2 koji je ustvari bio instalacija over the top to da reši, ali nije. Interesantno da i na laptopu sa Win 10 koji isto ima Spotlight na lock screenu isto ne radi ?
Sve u svemu bio je lep feature, ali može se živeti bez toga kad se pomisli šta sve drugo važnije može da pravi probleme.
Izgleda da je vezano za lokaciju. Kada sam na VPN-u onda menja slike na lock screenu, bez njega nece.

Spotlight i ostale džidžabidže na lock screenu treba ugasiti kao i sam lockscreen ako ste osuđeni na Windows 11. Samo bezveze troše CPU cikluse i bateriju na laptopu. BTW, lock screen nije isto što i sign-in screen (ono sa sa listom naloga i poljem za unos lozinke).

Prilozi

• 1741269156043.png
    1741269156043.png
    125 KB · Pregleda: 117
  • 1741269445825.png
    1741269445825.png
    112.5 KB · Pregleda: 70
Instalirao sam danas greskom 22621.4317 , jel mogu da ažuiram na Win11 24H2 bez nove instalacije?

To je 22H2 trebalo bi da može kroz WU a i poželjno je jer je out of service još od oktobra. Ako neće, wkineš poslednji 24H2 pa uradiš in place upgrade.

Nece da azuira stalno pise "your version of windows 11 has reached the end of service"

Onda skini 24H2 pa uradi In place upgrade-Skineš ISO, moutuješ ga u postojeći system kao Virtual disk, aktiviraš setup.exe i izabereš da sačuva programe, lične fajlove i settings.

Stigao KB5053598

Da li neko ima problem da nakon ukljucivanja monitora,nakon sto se uspava,da isti ne konta da je u sistemu ukljucen najt mod,nego kad odem u setings,displej on skonta i smanji osvetljenje?

Ne znam koji je monitor, na mom Dell 325E po uključenju kliknem jedanput dugmence za osvetljaj i on "shvati" gde treba da bude, inače šljašti.
Dakle, nije do računara ni Windowsa.

Kakvo klikanje,trebalo bi po budjenju tj mrdanju misa da se upali kako je podeseno?
Monitor je Philips 243V7.

Trebalo bi.

Dao bi još jednu šansu win 11 najviše zbog oled i hdr ali ne znam gde nestade opcija iz win 10 update na 11? Jel su to namerno isključili i kako da vratim ako je moguće?

Dao bi još jednu šansu win 11 najviše zbog oled i hdr ali ne znam gde nestade opcija iz win 10 update na 11? Jel su to namerno isključili i kako da vratim ako je moguće?

HDR opcija je u System - Display sekciji ako na to misliš.

Znam to nego hvale hdr na win 11 pa bi da probam. Zato i pitam kako najlakše da predjem na 11 a da ne moram da dižem sve iz početka. Bila je opcija u win 10 ranije da se upgrade na win 11 ali više nema, ne znam što nestade

Znam to nego hvale hdr na win 11 pa bi da probam. Zato i pitam kako najlakše da predjem na 11 a da ne moram da dižem sve iz početka. Bila je opcija u win 10 ranije da se upgrade na win 11 ali više nema, ne znam što nestade
Potrazi u benchmark vestima, bila je vest kako da se upgradeujes na win 11 ako imas nepodrzani racunar sa win 10. Verovatno ima i na netu da se nadje.

Pojavi se povremeno opcija, pa probaj par puta da klikneš na Check for updates. Meni se pojavi nakon tri-četiri update-a.

Windows 11 Installation Assistant
Uspeo sam hvala. Proslo je koliko vidim bez ikakvih problema , jedino sto sam morao opet da ugasim drajver win bt i instaliram moje za tp link. Sto se tice ui ok je skroz, lako cu se navici. Radi bez greske (za sad :D)

a7fc6PRkCLf9CUnMTEVJxC-970-80.jpg.webp

Da li se iko susreo sa ovom gluposcu?

Windows ne da da se instalira Chrome na kojem nikad nije bio instaliran. Tako da nema chrome folder koji da brišem što sam nalazio na forumima i redditu.

Sveža instalacija.

Prilozi

• IMG_1623.jpeg
    IMG_1623.jpeg
    518.5 KB · Pregleda: 71
  • IMG_1624.jpeg
    IMG_1624.jpeg
    682.7 KB · Pregleda: 70
Radi...

E fora što mene sad nervira sto neće da radi onako kako bi svako instalirao. Koji će još programi tako reagovati... Da imam malo više vremena da istrazujem. Garant neki Microsoft feature pack update zeznuo.

Ima gomila gluposti, i ja sam ga skoro instalirao. Jedva uključio Language bar u taskbar-u... zasivljena mi opcija. Izbačena opcija za male ikonice u taskbar-u, skroz. Izmenjali Settings totalno besmisleno, morao da guglam kako da ubacim fking ćirilicu, a opet bez Control Panela ne može. Što je najgore, za puno sitnica moraš preko regedit-a da setuješ.

Novi WinME...

Nazad
Vrh Dno