Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Ma ok je to ali ne znam da li na microsoft sajtu moze resume ako ima problema sa konekcijom a na torrentu moze koliko hoces puta. Imao sam ranije situacije da mi pukne pred kraj downloada iso fajla i moram se otpocetka

Skinuo preko qBittorrent Windows 11 srpski , ima samo 2 seedera , skidao 2-3 sata:
NIKAKO ALI NIKAKO WINDOWS PREKO TORRENTA, ko zna sta je sve ubaceno u taj iso fajl.
pre smo morali preko torrenta jer si "morao" da platis, sada lepo skines sa zvanicnog sajta, sem onog u uglu "please activate" sistem radi kao full verzija.

Poslednja izmena:
Procesor je 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-1260P.
Microsoft je, koliko videh, napisao da ima dosta prijavljenih slu;ajeva da je hw podržan, a da nakon restarta opcija ostaje neaktivirana

Prilozi

• turn on.png
    turn on.png
    175.7 KB · Pregleda: 40
Klikni update, i pokreni opet Defender, jer LSA i kernel enforced stack protection nije isto.

I dalje nije lepo optimizovan za gaming.
I dalje sporo pali CSGO, nakon vise od godinu dana otkako su mnogi prijavili taj problem.
Cini mi se da win10 fluidnije radi na mom PCu od 11, iako je istaknuto, kobajagi, kako w11 sljaka bolje.
10ka jos neko vreme, pa cemo videti.

13600k i kod mene ne moze. u core isolation imam memory integirty i to je ukljuceno, ali se kernel ne vidi uopste. kada kucam kroz pretragu iskoci mi poruka no supported features.

Moguće da je bagovito, pa će da reše u narednom periodu.

I dalje sporo pali CSGO, nakon vise od godinu dana otkako su mnogi prijavili taj problem.
Cini mi se da win10 fluidnije radi na mom PCu od 11, iako je istaknuto, kobajagi, kako w11 sljaka bolje.
Koliko sporo se pali? Imaš SSD ili hard disk? Ja kod mene nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na Win 10.

SSD, i nikako da se to resi, to mi je bilo prosto fascinantno. Citah i po reditu, desava se ljudima koji imaju N puta bolji hardver, sto opet ukazuje da je neka sistemska greska u pitanju. Sa 10kom nikakvih problema nem,am.

Kod mene uzme naj duže u BIOS-u, 15 sekundi pri paljenju a 10ak pri restartu. Kada prođe POST windows su upotrebljivi za 5 sekundi. Tek taj drugi deo je do windowsa a tu zavisi od aktiviranja drajvera i startup programa.

SSD, i nikako da se to resi, to mi je bilo prosto fascinantno. Citah i po reditu, desava se ljudima koji imaju N puta bolji hardver, sto opet ukazuje da je neka sistemska greska u pitanju. Sa 10kom nikakvih problema nem,am.
Redovno igram CSGO i nisam primetio. Ne znam do čega je. Koliko u principu traje?

Bez 30-45s nije, na win 10 pali za 5 bukv... Nisam merio, subjektivni osecaj otrpilike...

... a to je bitno zbog?

Regresije. Čovek očekuje da nova verzija Windowsa radi isto ili bolje, a ne gore od prethodne. Mada je ovde očigledno da se radi o manjem broju slučajeva, ali njemu je bitno samo ponašanje tog jednog PC-a i ne zanima ga kako radi na milijardu drugih

Pitanje je kakav je hardver i aplikativni softver bio instaliran, kako i kada su rađene instalacije i slično. Možda može da radi kako treba i kod njega

Sve je sredueno po pi esu, od sistemskih podesavanja preko grafickih do direktno u igrici, cak je stavljen i neki launch option koji bi "potpomogli" boljem radu igre. Isto je uradjeno i na 10 i na 11, i prosto je nemoguce da razlika bude toliko velika.
Ni zbog cega nije bitno, cs vise i ne igram, bilo mi je bitno sbog fejsita da mi brzo ucita igru da bih se u prostojno vreme konektovao. Uostalom, win10 je i danas standard iako sam uvek za novine i napredak. Da je upeglaniji, presao bih na 11 i ne bih trepnuo...

Da ne otvaram novu temu, imam jedan "problem" pa verujem da ce neko od vas znati resenje za isti. Naime, nedavno sam sastavio konfiguraciju iz "My Gear" i sve radi kako treba osim sto prilikom iskljucivanja kompa na "Shut down", kad se isti iskljuci, ukoliko pomerim misa komp se ukljucuje, kao da sam isao na "Sleep" a ne "Shut down". U BIOS-u sam opciju "USB power delivery in Soft Off state" disable-ovao, u Device Manager-u sam u Power Management opcijama za misa opciju "Allow this device to wake the computer" iskljucio, ali pomeranje misa posle Shut down-a i dalje startuje komp. Ali ukoliko prodje malo vise vremena (tipa 2-3 min.) od iskljucivanja PC-a, pomeranje misa ga vise ne ukljucuje.

Primetio sam i da kad se komp ukljuci pomeranjem misa posle Shut down-a, free space na C: particiji mi bude 126GB, umesto 144GB koliko je realno stanje. Onda komp prebacim u Sleep mod i potom ga wake-ujem i onda pise 144GB free space-a koliko i treba da bude. Inace mis je wireless, stari Logitech MX620, Windows 11 Pro (verzija 22H2).

Ne cini ti. 10-ka radi fluidnije. 11-ica je za nove generacije racunara.

Da ne otvaram novu temu, imam jedan "problem" pa verujem da ce neko od vas znati resenje za isti. Naime, nedavno sam sastavio konfiguraciju iz "My Gear" i sve radi kako treba osim sto prilikom iskljucivanja kompa na "Shut down", kad se isti iskljuci, ukoliko pomerim misa komp se ukljucuje, kao da sam isao na "Sleep" a ne "Shut down". U BIOS-u sam opciju "USB power delivery in Soft Off state" disable-ovao, u Device Manager-u sam u Power Management opcijama za misa opciju "Allow this device to wake the computer" iskljucio, ali pomeranje misa posle Shut down-a i dalje startuje komp. Ali ukoliko prodje malo vise vremena (tipa 2-3 min.) od iskljucivanja PC-a, pomeranje misa ga vise ne ukljucuje.

Primetio sam i da kad se komp ukljuci pomeranjem misa posle Shut down-a, free space na C: particiji mi bude 126GB, umesto 144GB koliko je realno stanje. Onda komp prebacim u Sleep mod i potom ga wake-ujem i onda pise 144GB free space-a koliko i treba da bude. Inace mis je wireless, stari Logitech MX620, Windows 11 Pro (verzija 22H2).
Liči na fast startup problem gde komp ide u hibernaciju, ne u gašenje. Izgasi ga (fast statup) iz power opcija. Restart kompa pa pokušaj gašenje i vidi šta se dešava.

Juce sam imao incident i nezeljenu situaciju sa win11 koji periodicno zahteva promenu passworda

Pass sam promenio na njegov zahtev ali ujutru nikako da ubodem kombinaciju koju sam uneo prethodnog dana...
Jedva sam se nakkako izvukao putem system restore i unosenjem stare lozinke, i ne zelim ponovo vise da dodjem u ovu situaciju i da gubim ovoliko vremena.

Kako da iskljucim trazenje lozinke?

a narocito kako da iskljucim trajno zahtev za periodicnpo menjanje lozinke?
Trazi zamenu kao da je banka inteza a ne moj licni racunar

cudno, meni nikad nije trazio da postavim pass, stavio sam pass pre jedno godinu dana, od tada mi nikada nije trazio da je menjam.

cudi me da bi to uradio, ali cisto da pitam, da li nije aktivirano password never expires u users and groups management?

Untitled.png

Ja sam imao isti problem kao kolega gore na desetki, stalno mi je tražio da promenim šifru kao da mi ističe šifra, a nisam je ni imao. Treba samo da se isključi ova gore spomenuta opcija, udje se u start ukuca se lusrmgr.msc i tamo u users sekciji udje se na profil i ugasi

Ja sam pre proslog apdejta iskljucio skroz trazenje sifre, i onda je bio neki veci apdejt, i sve je to izgleda vratio na default a ja linijom manjeg otpora unosio pass za svako logovanje.

E onda je poceo da opominje da password istice i da ga moram menjati.

Iskljucio sada ovo menjanje, ali gde da iskljucim pass za logovanje?

ne znam zasto windows prilikom instalacije ne pita da li je kucni racunar ili poslovni,
ovo je skroz nepotrebna opcija kucnom korisniku.

u sign in options, ides na change, uneses current pass, pa zatim samo potvrdis (ostavis prazna polja za novi pass)

Liči na fast startup problem gde komp ide u hibernaciju, ne u gašenje. Izgasi ga (fast statup) iz power opcija. Restart kompa pa pokušaj gašenje i vidi šta se dešava.
To je to, više se ne uključuje pomeranjem miša posle Shut down-a. Veliko ti hvala. :giggle:

Idu ka Adminless i selektivnom rewrite u Rust.

Vrh Dno