Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
nadam se da neko moze da ti sredi to ;--;

Pozrav braco da li jos ko ima ovaj bag ?

pisao sam ali niko nista nije odgvorio

nenam jer i na intelovim procesorim isti bag ili je samo na ryzen procesorima ovaj bag

kako sam trazio citao da ovaj bag je i na win 11,10 isto

Da li neko jos ima ovaj bag u pred zadnjem updateu win 11 u defenderu
То ти неки од драјвера прави проблем, код мене је рецимо био случај са драјверима за веб камеру, обрисао пар фајлова од драјвера за њу и све је прорадило како треба, а камера ми и даље ради. Пробај да пронађеш клип на YouTube-у где је објашњено шта се конкретно брише и како, ја сам тако. Куцај у претрази youtube-а поруку коју ти избацује core isolation, па то примени у device manageru. Надам се да сам ти помогао.

Pozrav braco da li jos ko ima ovaj bag ?

pisao sam ali niko nista nije odgvorio

nenam jer i na intelovim procesorim isti bag ili je samo na ryzen procesorima ovaj bag

kako sam trazio citao da ovaj bag je i na win 11,10 isto

Da li neko jos ima ovaj bag u pred zadnjem updateu win 11 u defenderu
Samo iskljuci. To je nova opcija, i ima bag.
Presao sam upravo na win 11, tj nadogradio win 10, ali mi ne uspeva po svim zivim tutorijalima (registry editor) da postavim taskbar on top. Ima li neko neko jednostavnije resenje?
Ta opcija ne postoji vise, navikni se ili instaliraj StartAllBack.
nadam se da neko moze da ti sredi to ;--;
Taj neko treba da bude MS, jer je to njihova obaveza.

Samo iskljuci. To je nova opcija, i ima bag.
i second this. ne treba ti core isolation.
nama obicnima ta nova ****** radi bezbednosti ne treba toliko. naravno, bezbednosti nikad na odmet ali ako se neko namerio da upadne u tvoj sistem, upasce ma kakvu bezbednost ti imao, tako da slobodno iskljuci

Core isolation provides added protection against malware and other attacks by isolating computer processes from your operating system and device.
TLDR: sumljiv sadrzaj (sumljiv za windows) ce biti pokrenut u nekom tipu sandboxa. ako ti ovako nesto treba, skoro svaki discrete antivirus ima slicnu opciju. mada windows defender ti je verovatno dovoljan ako ne ides na sumljive stranice, iykwim

ne ne neidem na sumnjive sajtove samo gameing wot igram ali cekacu dok to ms zakrpi nezz sta je sad u ovom updateu zakrpili gledao nista spec

Sta vi radite s tim kompovima samo da je znati, imam 3 kompa, nikakav bag nemam
chekuj ovo i trazi na google samo taj problem pa ces vidis koliko ih ima

Meni se PUBG rusi, dok se na win 10 nije rusio... tako da cekamo zakrpe.
Meni PUBG radi normalno.
Poz, interesuje me jedna stvar. Da li vi koji ste na win 11 imate ispadanje iz igara random, nema pravila kad i gde. Moze igra da radi par sati a moze 5 min i da pukne? Vec sam zbog ovog problema rusio sistem i stavljao sve od nule ali problem je idalje prisutan, da ne bude da je do graficke isto mi se desavalo sa 1070ti i sada sa 6600xt.

Evo sada igram resident evil vilage i radila je sve ok i samo se igra smrzla i izasla na destop. Ovaj problem me mnogo nervira i razmisljam da se vratim na win 10.
Kod mene normalno radi 6600XT, je li original igra ili? I drajveri/bios up to date? Nisi neki custom ISO stavljao i sl?

Original imam ali bez dlc a ovo sto sada igram je narodnjak sa rose dlc... ali evo danas igram na win 10 i sve radi ok, osim sto hoce u nekim scenama kada su animacije da se smrzne slika ali zvuk ide idalje u pozadini i odvija se sta se odvija. Doduse samo rezident i igram jer hocu da ga zavrsim, ali ovaj put kompletnog.

Sto se tice drajvera svi zadnji stavljeni, isto tako i za bios, mozda nije poslednji ako je neki izasao ili je beta ali nije ni neki na ploci od pre 3 godine.

Malo pre sam klonirao Windows 11 na obican HDD da probam, i svi ce misleti da sam lud, ali mnogo bolje radi na njemu, nego na SSD-u kojeg imam, kao da sam uzeo NVme bukvalno... da li je to sto SSD ima 80 % helta, nemam pojma. Ali lepo radi sa HDD bas, ne koci ne sece, pali se fino... ja ne znam. Bolje nego win 10 se snalazi sa HDD-om i to mnogoooooo. A primetio sam inace da igre koje su mi bile na ovom HDD-u bolje su radile nego na SSD-u.

Poslednja izmena:
Koliko prostora na ssd zauzima Windows 11? Imam ssd od 120 GB. Da li je to dovoljno za instalaciju sistema i četiri, pet aplikacija?

Meni je uzeo 39GB sam par pogramcica, tipa browser, steam, MSi afterburner i tako.

Malo pre sam klonirao Windows 11 na obican HDD da probam, i svi ce misleti da sam lud, ali mnogo bolje radi na njemu, nego na SSD-u kojeg imam, kao da sam uzeo NVme bukvalno... da li je to sto SSD ima 80 % helta, nemam pojma. Ali lepo radi sa HDD bas, ne koci ne sece, pali se fino... ja ne znam. Bolje nego win 10 se snalazi sa HDD-om i to mnogoooooo. A primetio sam inace da igre koje su mi bile na ovom HDD-u bolje su radile nego na SSD-u.
Obavezno probaj sa micro sd, još bolje radi nego na hdd.

Koliko prostora na ssd zauzima Windows 11? Imam ssd od 120 GB. Da li je to dovoljno za instalaciju sistema i četiri, pet aplikacija?
17 do 21GB samo za klot windows na C: particiji. Kada je čista instalacija po defaultu može da napravi još nekoliko particija koje se normalno ne vide. Mnogo zavisi od tipa PC-a
16MB "boot" partic9ja, 100MB UEFI a posle C: i Restore particija 549GB.
Razlike na C: particiji mogu da naprave drajveri (neki su poveći) i "pagefile,sys" čija veličina zavisi og količine RAM-a a i dalje je promenjljiva vrednost pa kasnije može i da se udvostruči ili više. Posle instalacije mogće je zauzimanje dodatnnog prostora zbog raznih update-a
Sve us vemu računaj na nekih 30ak GB za normanlnu upotrebu bez 3rd party programa.

Poslednja izmena od urednika:
17 do 21GB samo za klot windows na C: particiji. Kada je čista instalacija po defaultu može da napravi još nekoliko particija koje se normalno ne vide. Mnogo zavisi od tipa PC-a
16MB "boot" partic9ja, 100MB UEFI a posle C: i Restore particija 549GB.
Razlike na C: particiji mogu da naprave drajveri (neki su poveći) i "pagefile,sys" čija veličina zavisi og količine RAM-a a i dalje je promenjljiva vrednost pa kasnije može i da se udvostruči ili više. Posle instalacije mogće je zauzimanje dodatnnog prostora zbog raznih update-a
Sve us vemu računaj na nekih 30ak GB za normanlnu upotrebu bez 3rd party programa.
Moram da izdvojim jedan računar, da na njega instaliram Windows. Služiće samo za rad na portalu eAgrar i eUprava. Chrome, za odlazak na ova dva sajta. Čelik aplikacija za očitavanje biometrijske lične karte. U dogledno vreme nabavka štampača i instalacija drajver za štampač, i ništa više. Windows 10 može bez problema na SSD od 120 GB, a za Windows 11 nisam bio siguran. Hvala na informacijama, @CountMike i @TajmBanditBouns.

Poslednja izmena:
Nećeš imati probleme sa tim. Ja sam do skora furao W11 insider + gomila testova i full Office 2013 na 120GB i nikada nije stigao preko 70GB,

It is the first bootable Windows 11 live DVD designed to run entirely on RAM and fit on a 4GB virtual hard drive (VHD).
live11 works like any other Windows live CD (or DVD/USB). You can burn the ISO to a USB or optical drive and boot the OS without installing it on your HDD or SSD.

Meni se u poslednjih 20-ak dana (nakon nekog apdejta, verovatno) dešava da mi se aplikacije (konkretno browser-i) random minimizuju, kada uradim nešto u samoj aplikaciji, neki klik mišem, neko kucanje brojeva u neko polje, nisam uspeo da provalim šta sve utiče na ovu pojavu. Vrlo iritantno, i prosto nedopustivo. U igrama (mada igram samo FIFU22) se to ne dešava. Isključio Snap Windows, ali problem je tu ...

Ja sam zadnjih nedelja dok sam bio na win 11 primetio da mi se desavalo da ako mi je file explorer ukljucen ali spusten dole u taskbaru i da gledam film da se sam od sebe se podigne na glavni ekran, ili da ako sam u edge i na nestu sam gledam fejs ili slusam muziku na youtube da mi se slika zabeli na par sekundi, isto sam primetio da se cuje zvuk kao kada se ubaci usb pa detektuje novi hardver ali sve to mi nije smetalo toliko koliko rusenje igara samo od sebe.

Evo danas sam zavrsio Residet Evil Village na win 10 i imao sam 2-3 smrzavanja slike dok je zvuk isao uredno, posle sam pogledao na netu resenje i prosto igra se pokrene sa administrativnom dozvolom i vise mi se taj problem nije pojavljivao.

Za sada ostajem na win 10, jeste da mi je win 11 daleko lepis na oko za koriscenje, da sam se navikao na taj dizajn, da su ubacili puno stvari koje mi sada vidim da mi fale ali nista bez cega ne mogu.

nikada ali nikada ne koristi custom iso koji je neko drugi napravio. build your own. kada skines iso sa nekog random sajta nikad ne znas sta je unutra. ako hoces tiny11 nadji njihov tiny11builder, nikako ne downloaduj tiny11 koji su drugi ljudi buildali. jer u taj iso moze da se ubaci bilo sta. i posto ce malware biti u ring 0, pa ga AV nece naci.

mozda je "dobar" za slabe kompove, ali treba izbegavati

Hvala na savetu, skinuću (neću) onda tiny11 od istog čoveka :D

Dakle SSD ti je neispravan.

Vrh Dno