Brza je ako Egde radi u pozadini,ako ga ugasis katastrofa. Zdere poprilicno resurse za jednu email aplikaciju. Isto i njihova aplikacija za prognozu.Nije nista vise od webpage wrapper-a.
Dosta je losa ova njihova tranzicija na cloud os koji oni potenciraju. Uwp su dugo razvijali, a desilo se to da ga polako penzionisu, iako je zreo po pitanju performasi od pocetka. Funkcionalnost UWP necu ni da komentarisem.
Ako im je ovo tranzicija, Google može odmah da otvori šampanjac
Ionako će sve na webapp, neće nam ni trebati OS. Izem ti napredak
UWP je propao čim je došao Nadela i odustao od mobilnog sveta... Ja mislim da je to velika šteta, jer je potencijal bio tu, ali ja realno pojma nemam, tako da to baš i nije mnogo bitno
U čemu je razlika između novog Outlooka i Outlooka iz Microsoft 365 ? Koristim ovaj iz Microsoft 365. Treba li mi uopšte ovo novo ?
Ja sam očekivao da će prelaz na 23H2 biti zapravo reinstalacija sa pomeranjem prethodne verzije u Windows.old. Kod mene je to prošlo brzo kao i svaki drugi običan update ?
Mislio sam da će reinstalacija srediti problem sa Windows Spotlight. Vidim da ništa nije popravljeno, kod mene Windows Spotlight radi na desktopu, ali ne na lock screenu. Isto kao i u prethodnoj verziji. I gde su te nove opcije za Windows Spotlight ? Da se pročita o slikama i sl.
Novi Outlook je esencijalno PWA, tj. web outlook upakovan u "kao" windows aplikaciju. Ne treba nikom, osim Microsoft-u, kako se meni čini... Kratak pregled razlika:
https://www.icaew.com/technical/tec...e-new-outlook-and-the-classic-desktop-outlook
Prosto, donosi novitete koje je donela web verzija Outlook-a u vidu Windows aplikacije, ali pošto nije zaista Windows aplikacija nego PWA, dosta toga gubi u odnosu na klasičan Outlook. Za obične korisnike, ništa bitno, ali svako ko je bio iole "napredniji" korisnik Outlook-a ovu verziju će zaobići u širokom luku.
Meni su lično i jedan i drugi na pola puta, ni tamo ni vamo - kao i svaki email klijent bez "Unified Inbox" opcije u 2023 godini i bez pouzdanih notifikacija...
Spotlight nema veze sa 23H2 - to valjda ažuriraju sa onim "feature update"-ovima... Kod mene radi, ali radilo je i pre 23H2. Jedno vreme nije radilo, onda je proradilo posle nekog ažuriranja. I ceo 23H2 je zapravo meni stigao u delovima, tako da je instalacija prošla prilično neprimetno... Što je promena na bolje, konačno.
Odustao sam od novog Outlook-a, pa sam pokusao da se povezem sa Outlook 365 koji dolazi uz Office 365 paket. Isti problem. Ono sto je ranije se podesavalo u 2 koraka, vise ne radi, nego me salje da rucno podesavam IMAP, SMTP i na kraju opet ne radi. Ono sto mi je 20 godina radilo bez problema, sad odjednom ne radi. Kakvi retardi...
Koju verziju novog Outlook-a imaš? Meni kaže sledeće:
You have Microsoft Outlook Version
1.2023.1108.200 (Production).
Client Version is
20231103003.19 .
I dodavanje Gmail-a radi kako treba. Dodavanje Gmail-a na punokrvni Outlook je problematično, jer malo malo pa se izbaguje - ali to mi se dešava i na Mailspring-u koga koristim na drugom računaru i čini mi se da je više do Googla koji rukama i nogama štiti svoje čedo i tera sve na webapp / mobilnu aplikaciju po svaku cenu.