Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Ma, jednostavno je glupo da se ne može staviti gore ili sa strane. Zašto da ne? Ne postoji dovoljno dobar razlog za to...

Ne postoji. Mada sećam se da sam isprobao pre jedno 15 godina da menjam položaj, i shvatio da je najbolje da stoji dole, pa me ne pogađa što nema.

Treba mi pomoć oko instalacije Win11 na novi laptop, kupljen je bez sistema i sad htedoh da pomognem oko instalacije, napravih Win11 bootabilni USB preko Media Creation Tool-a, međutim kad se pokrene instalacija, ne nudi uopšte da se izabere drive na koji će se instalirati sistem.

Kaže da nisu pronađeni drajveri, koliko videh konkretno na netu nedostaju očigledno Storage Driveri za Intel Rapid Storage Technology. Međutim, meni sad tu nije jasno gde ja da spakujem taj driver, da li da ga ubacim na neki drugi USB koji ću da ubacim na drugi port ili da ga napakujem na ovaj bootabilni (mada mi deluje kao da to nije moguće, jer je on već zapakovan za instalaciju)?

Jel bi ovo pomoglo? Iako se ovo odnosi na Asus, pretpostavljam da je isti postupak i za Lenovo:

Treba mi pomoć oko instalacije Win11 na novi laptop, kupljen je bez sistema i sad htedoh da pomognem oko instalacije, napravih Win11 bootabilni USB preko Media Creation Tool-a, međutim kad se pokrene instalacija, ne nudi uopšte da se izabere drive na koji će se instalirati sistem.

Kaže da nisu pronađeni drajveri, koliko videh konkretno na netu nedostaju očigledno Storage Driveri za Intel Rapid Storage Technology. Međutim, meni sad tu nije jasno gde ja da spakujem taj driver, da li da ga ubacim na neki drugi USB koji ću da ubacim na drugi port ili da ga napakujem na ovaj bootabilni (mada mi deluje kao da to nije moguće, jer je on već zapakovan za instalaciju)?

Jel bi ovo pomoglo? Iako se ovo odnosi na Asus, pretpostavljam da je isti postupak i za Lenovo:

Možeš drajver otpakovati na Win instalacioni fleš samo pazi da ne pregaziš postojeće fajlove.

Imao sam
Jedared tajmproblem krvi mi se napio. Ali to samo ako u biosu vidi ssd

Imao sam
Jedared tajmproblem krvi mi se napio. Ali to samo ako u biosu vidi ssd
Ista priča i kod mene, toliko puta sam dizao sistem, ali još nisam naišao na sličnu stvar, možda zato što je NO OS laptop.

Čak nisam siguran ni da li prepoznaje u biosu SSD. Moraću sutra da pogledam i to, pošto laptop nije kod mene.

Kako si ti uspeo da ga rešiš?

Pa driver ubacio na usb… ako ga ne vidi bios dzabe se cimas ne radi mu ssd ili sam port m2 sata sta god

Meni je bio hp u pitanju, te sam skinu driver sa sajta i ubacio ga na usb

Otidji u bios i iskljuci Intel VMD Controller i snimi podesavanja i pokreni ponovo instalaciju windows-a.

Kako da namestim files kao default za otvaranje foldera?

Objasni to malo bolje. Misliš na File Explorer /ThisPC ?

win ima normalan explorer, a ima i tu files aplikaciju koju je stock okačio iznad da je ažurirana.
Ne umem da promenim da ona buda glavni files explorer. Recimo, imam folder na desktopu, kada ga otvorim, stalno se otvara windows explorer.
Da bih koristio files app, moram da otvorim files i dobijem home page pa tek onda da idem na neki folder koji me zanima.

To nije nativna applikacija i nema opciju da zameni.

Hvala, ja sve tražim po windowsu, nije mi palo na pamet unutar same aplikacije :ROFLMAO:

Irfan View ne otvar jpg u windows 11,neko resenje ili alternativni softver?

Probao njega,xnview,glas image.Izgleda da je windows 11 i dalje sugav za normalnog korisnika.
Cak i u podesavanju ne nalazim .jpg da mu odredim softver.
Kakav krs od sistema.
Cak i dva blutut adaptera ne rade na njemu,dok na windows 10 ne postoji apsolutno nikakav problem.

Probaj nomacs, mozda ti legne:
https://github.com/nomacs/nomacs

Super sto su napokon ubacili nativno prepoznavanje zip, rar, 7zip, tar i ostalih formata, samo sto to uzasno sporo radi. Nisu sposobni nista da naprave da valja. Pitam se kakva li im deca im pisu softver. Vracam se na stari dobri 7zip.

Probao,kataklizma,7zip je za njihov spejs satl,sto se tice slika,ne pomaze nista.
Stvarno ne znam kako misle da im zazivi ovaj win11,verovatno kao win8.

Probao njega,xnview,glas image.Izgleda da je windows 11 i dalje sugav za normalnog korisnika.
Cak i u podesavanju ne nalazim .jpg da mu odredim softver.
Kakav krs od sistema.
Cak i dva blutut adaptera ne rade na njemu,dok na windows 10 ne postoji apsolutno nikakav problem.
Ako te shavatam, hoces da sa jpg otvara u odredjenom softveru? Da li si propao properties na JPG file i da tako postavis program koji zelis?

Jesam nema,nudi samo open once.Rastacemo se izgleda,nek putuje iguman,ko ga ****,tu je windows 10.

dajte neki provereni software update checker.
koristio sam do sada SUMo ali je od novembra ugasen a najbolje je radio, tj. pronalazio je najvise programa.

Koristio sam start10 na 10ki, ali sada sam presao na startallback. cak sam i kupio jer je jeftino, 5$.
start10 je nasminkaniji, ali startallback ima vise funkcija, pogotovo bitno za one van samog starta.
Ima i alternativnih resenja, ali mi ovaj sve nudi na jednom mestu i jednostavno se podesava

Nazad
Vrh Dno