Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Kada hoću preko asistenta da nadogradim na 11, dobjem ovo:

1633414169050.png
Inače PC je proveren da može da radi sa novi OS-om

1633414251509.png

Edit: krenulo je:
1633414520422.png

Woohoo! Eto i mene na 11-ici! :) Za sad nisam primetio da nešto ne radi kako treba.

win11.png

Ma može na sve da se instalira, ja koristim već nedelju dana bez ikakvih problema Win11, nemam TPM, procesor AMD A8.
Može da se instalira ali uz shift + f10 pa regedit i LabConfig inače nije moguće na nepodržan hardver. Barem je trenutno tako na aktuelnoj verziji.

Jel ima neki nacin da se predje sa Beta kanala na stable ili mora clean install?

I nakon svih gluposti, najbitnija stvar zbog koje ne podržava starije procesore, HVCI, nije obavezan??? Nego može da se isključi i uključi kao na Win 10...
Neverovatno. Plus što je nedorađeno, nema drag and drop, iz taskbar ne može u task manager. Na Win 10 sam prešao čim je izašao, i doduše patio što start meni ne radi nasumično, dok ga nisu prebacili u zaseban proces. Ali 11, pa ne bih trenutno.

Moze li da se izbaci language bar i da se smanji taskbar?
Sta se brise u win za nepodrzani hardver?

Da, ima nekih stvari koje fale, kao sto je drag & drop...i dalje ima prozora koji se vuku vec 20 godina, kao sto su run, task manager, disk management, itd, itd...plus sto svi ti stari prozori nemaju dark mode, pa bas deluje bezveze kada izleti beli prozor na mracnoj temi...kada bi resili taj drag & drop, kada bi update-ovali sve na noviji dizajn, i kada bi ubacili jos neke sitnice, to bi bilo odlicno... :)
Takodje, nadam se da ce developeri ostalih programa uraditi redizajn, tako da konacno dobijemo programe koji izgledaju moderno. :)
I nadam se da ce moci da urade dark mode kao na androidu, tj, da sistem sam prebaci neke aplikacije u mracnu temu, iako ta aplikacija ne podrzava... :)
Ja sam neko ko koristi svetlu temu, ali ako bi tako sredili tamnu temu, mozda bih i presao... :)
I naravno, kada bi mogli da jos bolje da optimizuju sve, mislim da bi Win 11 mogao da bude jedan od boljih Win sistema... :)

Nisam u toku, jel moze win 11 na nepodrzan hardver? Prvo, da li se vredi truditi i buziti nesto, ako ce se vuci kao mrcina. Recimo za poredjenje win 10 mi radi sasvim solidno. Sad koliko je win 11 "tezi" od desetke i da li je uopste ili su ove zahteve stavili samo kako bi nas naterali da menjamo racunare. Elem, koja je procedura ako zelim win 11 na nepodrzan hardver, clean install, preko flesa. Da li ce proci ili mora nesto da se budzi?

Nisam u toku, jel moze win 11 na nepodrzan hardver? Prvo, da li se vredi truditi i buziti nesto, ako ce se vuci kao mrcina. Recimo za poredjenje win 10 mi radi sasvim solidno. Sad koliko je win 11 "tezi" od desetke i da li je uopste ili su ove zahteve stavili samo kako bi nas naterali da menjamo racunare. Elem, koja je procedura ako zelim win 11 na nepodrzan hardver, clean install, preko flesa. Da li ce proci ili mora nesto da se budzi?
Nijeništa "teži" ali možeš imati problema sa nepodržanim hardverom. Nepoznato je šta i koliko će insistirati na tome.

Pozdrav,skinuo sam jutros win 11 sa zvaničnog sajta i instaliao sa usb-a, prošlo je glatko iako mi je procesor na listi nepodržanih,jedino što mora biti uključen secure boot i tpm security.
Nakon par sati korištenja ne primjećuje se razlika u odnosu na win 10,nije uopšte trom,iako mi je na laptopu običan HDD,takođe prihvata sve drajvere koje sam instalirao i na desetki

Jel neko primetio tipa kad udjete u explorer pa u folder gde imate vise foldera i fajlova, kad misem hocete da selektujete sve dodje do malog seckanja lagova?
To je zbog takozvanog "Mica" efekta za prozore.

Jel neko primetio tipa kad udjete u explorer pa u folder gde imate vise foldera i fajlova, kad misem hocete da selektujete sve dodje do malog seckanja lagova?
Verovatno ne bih ni primetio da nisi javio, ali vrlo minimalno se vidi seckanje pri početku selektovanja.

Windows 11 nije zavrsen. Kao sto su neki clanovi rekli, to moze da se ocekuje tek sledeceg oktobra(2022). Do tada mora da se budzi.(StartAllBack, Classic Shell, Start 11), kome ne odgovara u ovom stanju. Naravno niko nikoga ne tera da predje na ovu verziju windowsa. Ova verzija sluzi da bi Intel pokrenuo prodaju svojih Alder Lake procesora, a takodje i Microsoft da bi pospesio prodaju racunara za praznike. Ukoliko ne zavrse ovo do sledece godine, preti im naravno novi Win Xp momenat(kako to MS naziva), stim da je u ovom slucaju (taj Xp) Windows 10.

Može da se instalira ali uz shift + f10 pa regedit i LabConfig inače nije moguće na nepodržan hardver. Barem je trenutno tako na aktuelnoj verziji.
Kad moze Win7 da se instalira na nepodrzan hardwer i plus radi kako treba, sto nebi mogo i win11....

Jel može clean install sa USB-a na i5-4440, 16GB RAM, GTX 1050, UEFI, Securure Boot uključen, bez TPM-a?

Windows 11 nije zavrsen. Kao sto su neki clanovi rekli, to moze da se ocekuje tek sledeceg oktobra(2022). Do tada mora da se budzi.(StartAllBack, Classic Shell, Start 11), kome ne odgovara u ovom stanju. Naravno niko nikoga ne tera da predje na ovu verziju windowsa. Ova verzija sluzi da bi Intel pokrenuo prodaju svojih Alder Lake procesora, a takodje i Microsoft da bi pospesio prodaju racunara za praznike. Ukoliko ne zavrse ovo do sledece godine, preti im naravno novi Win Xp momenat(kako to MS naziva), stim da je u ovom slucaju (taj Xp) Windows 10.

W10 21H2 takođe dobija scheduler i podršku za Alder Lake isto kao i 11.

Predpostavljam "ograniceno" kao i direct storage kako su to iz MS naglasili.
Sumnjam da će biti ograničeno jer to nije trenutno u Intelovom interesu mada me ne može iznenaditi i taj scenario.

Jeste u interesu, jer je poslednji w10 kompajliran pre dve godine.

Tj. w10 koji se sada koristi je onaj od pre dve godine. Ajde, skoro dve godine.

Hoće neko otvoriti novu temu za finalnu verziju? Da se upišem, ovaj put i ja pratim trendove, apdejtovao mašinu, nadam se da se nisam zeznuo.

Ma nisi, radi sve okej...ima po koji bug, ali imao je i win10... :)

Nazad
Vrh Dno