Danas sam podigao LTSB na kompu sa FX 4300, 4GB single channel i hard diskom na samrti, unapredjenje u odnosu na "obican" W10 je ogromno.
Drndao je update-ove duze vreme, ali kad je sve zavrsio, radi bas fino, ne bih nikad rekao da je u njemu hdd star 10 godina koji je na izdisaju.
Toliko je losa situacija da ranije kad udje u igru, pola stvari se ne vidi dok ne prodje neko vreme da se ucitaju. Sada nema toga, zauzece rama je manje, sistem primetno brze radi.
Krene nam partija Overwatch-a, on ima 10fps i pola stvari ne vidi prvi minut, jer ionako sakat HDD je dodatno opterecen raznoraznim glupostima u pozadini.
Na SSD-u takodje vidim razliku, ali je na HDD-u daleko, daleko vece poboljsanje.
Krajnje je vreme da se pusti W10 Lite, tj. LTSB za slabije uredjaje i ljude koji bi zeleli bloat free sistem, a njih je verovatno 1-2% od populacije koja koristi W10..
@toxicm
Hvala za preporuku za Bitdefender free, definitivno manje opterecuje sistem od Kaspersky Free, ne izbacuje razne gluposti svako malo kao 360 TS, za sada po meni najbolji AV koji sam koristio u skorije vreme, videcemo na dalje.