Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prebaci koji procenat ovima sto fali :-D

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Pa kako da covek ne voli ovaj Microfost!? :d
Dok stigne do 300% bice de facto Windows 30, znaci neki insajderski sadomazo release again! :d

Sada vidim i da drugi imaju problem. Kod mene stoji 2 dana na 63% :smash:
Ima li pomoći/rešenja?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    1 MB · Pregleda: 158
^ Ukrao ti kolega procente.

Sada vidim i da drugi imaju problem. Kod mene stoji 2 dana na 63% :smash:
Ima li pomoći/rešenja?

Predji na Linux. Predji na Mac OS. Ili prosto restartuj masinu i pusti ga da skida iz pocetka.

Ma restortavan nekoliko puta. Nije valjda da nema rešenje? Mislio sam da zezate.

Reset VMa na prethodni snapshot meni radi posao.

Imam Win 10 LTSB kao daily driver na kompu. Za 10 dana koliko ga imam, skinuo je 13 update-a od kojih su neki zahtevali restart, s čime me gnjavio, a jednom "off active hours" i sam restartovao u toku rada (grrr!). Navodno samo security updates dolaze uz LTSB. Nigde nema opcija da potvrdim da li želim update, koji, kada da se instalira, a tek nema da izaberem da ne želim nikakav update (kao u Win 7 -- sve sam isključio i lepo živeo godinama bez problema).

a3EXbkq.png

Zatrpavaju me, kako to da isključim? Hvala! :)

Poslednja izmena:
@owim Pitanje je šta tačno hoćeš da isključiš? Da li bi da i dalje proverava update, ali da te sve pita, ne instalira i ne restartuje ili da ništa i ne proverava, skoro kao na W7? Za ovo drugo, već sam pominjao - kreiraš "dummy" korisnika za Windows, pa za Update servis postaviš da ne koristi sistemski nego taj novi nalog. Sa njim neće moći da radi, pa neće ništa ni proveravati. Problem je samo što će nastaviti da pokušava sa pokretanjem servisa, pa će puniti EventViewer greškama, a na ekranu će se na trenutke pojavljivati cmd prozor (bar je tako kod mene). Ako ti to ne smeta, eto rešenja. Onda možeš da se vratiš i na običan W10, nije ti potreban LTSB. Osim toga, verovatno postoji način i da se spreče ti pokušaji pokretanja (verovatno je neki tast u pitanju), ali me mrzelo toliko da se bakćem.

Da isključiš updejt treba ti alat ovako

Koristi WUMT, dovoljno ti je za LTSB. Podesi na notification.

Uostalom, imaš razna rešenja na prethodnih desetak-dvadesetak stranica, malo je bezvezno da se ponavljamo kao papagaji. :D

Control Panel--->Serivice---->Windows Update stavis na Disable OK to je to

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Ubacite u prvi post kao FAQ, neko.

@krale Nije dovoljno. Odnosno, bilo nekad. Sad Windows ipak aktivira update servis, iako je na disabled. I sa raznim alatima za isključivanje kad-tad se desi da fora koju su koristili više ne radi.

@krale Nije dovoljno. Odnosno, bilo nekad. Sad Windows ipak aktivira update servis, iako je na disabled. I sa raznim alatima za isključivanje kad-tad se desi da fora koju su koristili više ne radi.
Nisam znao, ja i onako ne gasim uvek imam up-to-date system ali mislio sam da ovo bar treba da zaustavi

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Control Panel--->Serivice---->Windows Update stavis na Disable OK to je to

Kao i obično, nisi u toku. Samo par stranica ranije:

Još jedna mogućnost kontrolisanja update-a:

Allow only manual updates on Windows 10

Nego, primetiste li naziva lepog:
Kod:
UpdateOrchestrator

Mi dirigujemo, a Vi svirate, znate već čemu.

One of the better solutions to regain controls over updates was to disable the Windows Update service, and enable it only when you wanted the system to find and install updates.

Microsoft changed that workaround in the Fall Creators Update version of Windows 10 however closing that loophole effectively.

Možete još probati i ovo:

Pokušaj ovo:

Windows 10 Update Disabler – disables Windows 10 Updates reliably

Drugačije od ostalih rešenja, trebalo bi da je efektnije, jer je na nivou servisa.

U akciji:

Samo WUMT koristiti za update.

Ne pomaze gasenje Windows update u services , pre neki dan mi je sam restartovao u sred kopanja(rudarenja) i instalirao zakpru , sreca pa mi je namesteno da mi pokrece precicu za kopanje u C:\Users\Tvoje korisnicko ime\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup pa mi je posle instaliranja zakrpe krenuo da kopa.

Posle nekog update Enterprise verzije nece da mi se konektuje internet ni rucno, ni wireless. Kao da nemam drajvere, nista nece. Pokusao sam vracanje drajvera na prethodnu verziju, ali bez uspeha. Posle 2 nedelje ubacivanja v1709 desio se ovaj problem, isto bi bilo reinstacijom. Taj "los" update bi se odradio kad-tad ubuduce.

Da li da se vratim na w7? Lap top je dell n5110. Net lepo radi na drugom lap topu, mobu, tabletu, samo na Dellu nece.

Jesi li probao da iskljucis ruter iz struje na 10-15 min?

Uglavnom kada se desi da kada na jednom uredjaju nema interneta, a na svim drugim ima, da je ruter pobrljavio.
Meni se vise puta desavalo.

Poslednja izmena:
Posle nekog update Enterprise verzije nece da mi se konektuje internet ni rucno, ni wireless. Kao da nemam drajvere, nista nece. Pokusao sam vracanje drajvera na prethodnu verziju, ali bez uspeha. Posle 2 nedelje ubacivanja v1709 desio se ovaj problem, isto bi bilo reinstacijom. Taj "los" update bi se odradio kad-tad ubuduce.

Da li da se vratim na w7? Lap top je dell n5110. Net lepo radi na drugom lap topu, mobu, tabletu, samo na Dellu nece.

Najverovatnije ti je ruter registrovao Win 10 kao DDOS napad jer "preplavljuje" sa konekcijama.
Identicnu situaciju su imali par njih ovde i reseno je privremenim gasenjem sec opcija rutera ili gasenjem servisa sa O&O

Ko koristi obican W10, O&O ShutUp10, Anti-Beacon i ima par skripta na netu koje brisu gluposti, bez toga se ne koristi.

Rucno skidati security update.

Jel jos nekome update 1703 ubio digitron? Pokrene se i odmah se zatvori, nikakvo "peglanje" nije pomoglo i na kraju sam ga deinstalirao i ubacio neki random.

Najverovatnije ti je ruter registrovao Win 10 kao DDOS napad jer "preplavljuje" sa konekcijama.
Identicnu situaciju su imali par njih ovde i reseno je privremenim gasenjem sec opcija rutera ili gasenjem servisa sa O&O
Šta su ove sec opcije rutera? Da probam, pošto imam isti problem. Voleo bih da imam update ali sam ga morao ubiti sa O&O.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ko koristi obican W10, O&O ShutUp10, Anti-Beacon i ima par skripta na netu koje brisu gluposti, bez toga se ne koristi.

Nije ni čudno što ljudi uspeju da zabaguju sistem ako odrade sve ove gluposti :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno