Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislinm da je WD od 1709 verzije više nego pristojan antivirus. Preko group policy uključiš High+ ili Zero tolerance level, uključiš advanced MAPS, produžiš cloud timeout, proširiš Smart Screen na sve procese, uključiš ASR, uključiš skeniranje za PUA ( Potentially Unwanted Applications). Ako imaš Hyper V možeš uključiti i HVCI (hypervisor-protected code integrity). Dodaš na primer Kaspersky Anti Ransomware for Business (besplatan je) i mislim da si solidno zaštićen. WD ne možeš trajno isključiti, ali ako instaliraš drugi antivirus, on se sam isključuje i ne pravi nikakve probleme.

Zato što prebacuju sve iz EMET-a u OS i Defender. Što je odlično

Sam Defender je uglavnom dovoljan za oprezne korisnike u pogledu zaštite, međutim, i dalje je poprilično daleko od Bitdefender-a. S njim još nisam naleteo na nešto što bi mogao da propusti. Ima mana po pogledu izuzetaka i to ume nekad žešće da iznervira (kad neće nekad da te pusti, neće da te pusti šta god uradio: ), ali je po meni trenutno jedino rešenje koje staviš i ne misliš o zaštiti. Već par godina je na nekim vrlo rizičnim računarima (sa rizičnim korisnicima) i još nije bilo nikakvih problema. Bolji je i od Kaspersky Free u zaštiti, njega koristim trenutno na glavnom kompu za test, ali i zbog bolje rešenih izuzetaka. Po pogledu opterećenja računara je takođe najbolji od svih koje sam probao. Meni je to najveći problem sa Defender-om koji se konstantno oseća i sa SSD-om, kao da je računar radi njega upaljen, zbog toga mi je beskoristan. Kaspersky Free zna da optereti solidno procesor kada skenira veće fajlove, pogotovo arhive. Desi se da zabode komp i na minut kada pokreneš neku veću instalaciju, inače je OK.

Defender ugasim iz opcija (Settings) koliko god mogu, pogasim iz O&O ShutUp10 sve, pa onda stavim upotrebljiv AV.

Sve ovo sto je SlobaL nabrojao vec je podrazumevano ukljuceno u WD,mada moze dodatno ta se steluje po aplikaciji.

o8ihsh.jpg

U vezi mog problema, nista nije htelo da odradi jednostavno sve blokira, tastatura je reagovala,ali jednostavno posle par puta restartovanja nije htelo dalje od biosa samo zapuca crn ekran! I nakon treceg puta clear cmos na maticnoj(malo dugme iza kompa, valjda se tako zove) usao iz prve u windows... Svaki put posle update mene njaka komp!
Mozete mi reci posto sam ja prosecan korisnik i ne razumem se u win bas bas, da mi kazete o cemu vi pricate sa tim programima anti beacon ili kako vec :) Sta da skinem da mi win10 pogasi sva ***** sto mi ne trebaju?

Radi se o servisima telemetrije odn. servisima povratnih podataka (takozvanih "spijunskih"),koji su tu uglavnom da bi nadgledale rad sistema i rukovanje od strane korisnika.Tu se naravno ubraja sve sto je korisnik otkucao na tastaturi,kliknuo misem.Takodje se ubraja istorija pregleda sajtova preko brauzera,preuzetih podataka,jednom recju sve sto si radio na racunaru od kad si ga ukljucio sve se salje u Ms-oftovu bazu.
Posto ti servisi neprekidno salju informacije sa tvog racunara,umeju dosta da uspore racunar.

U vezi mog problema, nista nije htelo da odradi jednostavno sve blokira, tastatura je reagovala,ali jednostavno posle par puta restartovanja nije htelo dalje od biosa samo zapuca crn ekran! I nakon treceg puta clear cmos na maticnoj(malo dugme iza kompa, valjda se tako zove) usao iz prve u windows... Svaki put posle update mene njaka komp!
Mozete mi reci posto sam ja prosecan korisnik i ne razumem se u win bas bas, da mi kazete o cemu vi pricate sa tim programima anti beacon ili kako vec :) Sta da skinem da mi win10 pogasi sva ***** sto mi ne trebaju?

Pa ja ne bih išao u to da je za sve kriv Win 10, zakucao ti se BIOS, čim je Windows odmah proradio.

Dark, zadnje upozorenje

Za? Hoćeš da kažeš da je flejmovanje, skretanje pažnje da je problem sa BIOS-om? I da to ne znači automatski da je do OS? Slobodno me banuj.

Nema tu flejma vec MS botovanja i konstatnog izigravanja ms drvenog advokata sto se vise ne tolerise.
Kao sto vise nema trovaca u ostalim Win i non Win temama, nece ih ni ovde biti.
Na tebi je kako ce biti dalje

Da je kriv updejt windowsa onda bi i mi svi imali problema sa tim. Windows ti samo pokazuje da imaš neki problem sa hardverom. Meni da kucnem :smash: windows 10 1709 radi savršeno.

Aha, svi imamo iste računare i komponente u njima, iste drajvere i sve isto pa je zato problem u hardveru a ne u apdejtu koji je stabilan i istestiran.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Da je kriv updejt windowsa onda bi i mi svi imali problema sa tim. Windows ti samo pokazuje da imaš neki problem sa hardverom. Meni da kucnem :smash: windows 10 1709 radi savršeno.

OK, ako moze jedna kratka analiza sta od hardvera meni ne radi, pa mi kalkulator radi "force close" posle apdejta na 1709? Sve ostalo radi, da nije stradao neki kondenzator na ploci zaduzen za kalkulator?

Evo sada si me naterao da mobilnim telefonom malopre snimim ručno instaliranje najnovijeg updejta pošto sam windows prikazuje da nema updejta dok M$ sajt pokazuje da ima i ja ga skinuo ručno i pokrenuo instalirao restartovao i gotovo. Slika nije idealna ali se ono najvažnije vidi da nema nikakvih problema sa windows 10. Amen. A što se tiče tvog hardvera ne znam ja ga ne poznajem samo znam da nije do windowsa per se. Može i neki drajver mala nekompatibilnost ko zna. Moj je star 6 godina. Nadam se da ga YT pustio za prikazivanje...

Nasalio sam se s tobom i tvojom tvrdnjom, ali ocito da nisi ukapirao. Amen.

Nisi u toku pa da pojasnim i zbog ostalih neupucenih:

Izjava se odnosi na ljude koji setaju po temama i "botuju" tj koriste svaku priliku za odbranu ili napad odredjenog brenda sto uzrokuje bespotreban i besmislen flejm, rasprave i off i onda slede prijave, kazne itd itd a za posledicu imamo pad kvaliteta i odlazak normalnih ucesnika.
Nismo deca, jasni su uzroci i posledice i trebalo je puno remena da pocistimo glavne trovace u svim sferama a bogami bilo ih je dosta...
Kao sto ne dozvoljavam da neko troluje po Win 10 FAQ temi, tako necu ni ovde da je za sve kriv korisnik i hw, sto je uvek glavni argument i slozicemo se - glupost.
Mogao bih i ja pisati dogodovstine sa update-ima ali su vec ovde navedene pa nema potrebe.
Interesantno da se to javlja samo kod update-a a nikad u normalnom radu iako masine rade skoro 24/7.

Izjavu "kod mene update radi dobro, znaci sigurno nije do win-a" ne bih komentarisao

Poslednja izmena:
Radi se o tome da hejtujete windows bez veze. Ja o Linuxu mislim sve najgore pa ukupno u životu bilo gde nisam napisao 15 poruka vezano za njega i to uglavnom oko instalacije. Razumem ako neko kaže nešto konstruktivno tipa start meni im je do jaja trebalo je da zadrže stari ili ako je nešto od funkcija, liči im na tablet i sl. imam i ja zamerke ali tipa ovaj updejt ne valja pa neće ovo da se instalira, pa Windows mi je spalio matičnu to već nema smisla. Tako da vam neću više dosađivati.

Nisi u toku pa da pojasnim i zbog ostalih neupucenih:

Izjava se odnosi na ljude koji setaju po temama i "botuju" tj koriste svaku priliku za odbranu ili napad odredjenog brenda sto uzrokuje bespotreban i besmislen flejm, rasprave i off i onda slede prijave, kazne itd itd a za posledicu imamo pad kvaliteta i odlazak normalnih ucesnika.
Nismo deca, jasni su uzroci i posledice i trebalo je puno remena da pocistimo glavne trovace u svim sferama a bogami bilo ih je dosta...
Kao sto ne dozvoljavam da neko troluje po Win 10 FAQ temi, tako necu ni ovde da je za sve kriv korisnik i hw, sto je uvek glavni argument i slozicemo se - glupost.
Mogao bih i ja pisati dogodovstine sa update-ima ali su vec ovde navedene pa nema potrebe.
Interesantno da se to javlja samo kod update-a a nikad u normalnom radu iako masine rade skoro 24/7.

Izjavu "kod mene update radi dobro, znaci sigurno nije do win-a" ne bih komentarisao

Ako se ne želi pad kvaliteta, onda hejt tema ne treba ni da bude dozvoljena. Jer automatski lišava raspravu bilo kakvih činjenica.
Niti se sankcioniše pričanje napamet bez argumenata, svaki problem o Win 10 počinje sa ''Win 10 je sam od sebe''. To se nije tolerisalo, niti se toleriše ni za Win 7 ni za Win 8, a zašto ovo ima izuzetak?

Ne razumeš, Windows 10 zaista radi neke stvari sam od sebe ali zaista. Ostali windowsi to nisu radili. Zato i postoji ova tema. Evo, kad ih braniš objasni mi šta ja da radim. Asus T100HA, Windows 10 home, sve uključeno, ništa dirano, samo defender, kupljen office. Sve radi, generalno zadovoljan. I onda dodje windowsov update koji mi ubije drajvere za wifi. Ne pomaže instaliranje starijih drajvera, najnoviji su instalirani ali neće da se pokrenu, ne vidi nijednu mrežu, neće da se restartuje... Meni treba za posao. Deinstaliram taj update i sve proradi. I šta sam ja tu kriv? Broadcom 802.11 a bgn SDIO je adapter. I moram da isključim apdejt, ostanem na 1703 (poslednji cumulative update mi ubija wifi Kb4041676 ). Čista instalacija 1709 ne pomaže. Eto, reši mi problem i neću pisati više u ovoj temi.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znaš ti vrlo dobro, ali praviš se nevešt i botuješ od samog početka, nažalost. Šta bi tek bilo da te MS plaća, neću ni da mislim.

Zato što je w10 igračka sama po sebi, zbog jedne sumanute politike koja se zove WaaS.

Ona osoba koja je prinuđena na w10, jedini spas je piratizovanje LTSB-a. Ako je i to iole nekom rešenje.

Poslednja izmena:
Pola problema sa w10 bi prestalo kada bi korisnici prestali da koriste beskorisne antiviruse, firewalle i cleanere. A kada bi Microsoft bio manje agresivan sa updejtima i bolje testirao pre isporuke, rešili bi dobar drugi deo problema... Možda u nekom drugom univerzumu..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa, postoji razlika između nekog update-a i "novog" OS-a svakih šest meseci ili manje.

Ako se ne želi pad kvaliteta, onda hejt tema ne treba ni da bude dozvoljena. Jer automatski lišava raspravu bilo kakvih činjenica.
Niti se sankcioniše pričanje napamet bez argumenata, svaki problem o Win 10 počinje sa ''Win 10 je sam od sebe''. To se nije tolerisalo, niti se toleriše ni za Win 7 ni za Win 8, a zašto ovo ima izuzetak?

Bas zbog odrzanja kvaliteta je dozvoljena, kao i Insider tema sto je odvojena da ljudi u Win 10 temi ne bi citali prepucavanja ili radi mi ili ne taj i taj build tj da imaju ciste informacije.
Ne znam za tebe ali koristim Win koji sam instalirao sa floppy diska i ni jedan do win 10 mi nije radio update ako sam tako podesio niti mi se restartovao usred igranja sam od sebe zbog update-a koji nisam dozvolio ili da mi rastura hdd satima posle instalacije ili da sam morao da ceprkam po registry da bih blokirao funkciju koju ne zelim ili da su vlade tuzile ili pretile tuzbama zbog preterane telemetrije ili nasilno guranje nekih svojih drajvera koje ja ne zelim pa ih ipak instalira bez moje dozvole i to usred koriscenja racunara itd itd...

Zbog toga je izuzetak.

Jedini razlog zasto do sada nisi sankcionisan je sto si pomagao ljudima sa korisnim savetima u Win10 i ostalim temama, inteligentan si covek i ne treba ti nista objasnjavati i crtati, zato si upozoren pre ikakvog delovanja,citiram se iz druge teme:
"To znaci da se bilo kakva rigoroznija kazna, temp ili perma ban primenjuje samo uz saglasnost ostalih clanova administracije."
Odnosno ne delujem ovde samovoljno niti u drugim temama, da ne bude zabune.

Hajd' cleaneri, nemam ni ja ni jednog (sve sto treba da se brise, rucno se brise) ali av i fw nikako nisu beskorisni, da jesu, ne bi bili integrisani u Win. FW ne toliko iz razloga sigurnosti, koliko radi kontrole prometa, zabranjivanje pojedinih app i sl. O AV makar Defenderu da i ne govorim, dobro je integrisan u sam OS, korisna je i protekcija vitalnih foldera.

Ima win10 sve sto treba integrisano vec, ama bas nista dodatno ne treba instalirati, sto se tice kontrole i sigurnosti OSa.

Ja sam (pre)zadovoljan win10, nisam jos naisao na neki problem. Sta Vi radite sa OSom Boga pitaj...[emoji848]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk
Ok je da se ostavi defender I integrisani fw. Ostali AV i FW uglavnom prave probleme.

Meni je w10 više puta restartovao laptop u sred rada (jesam odlagao update, jer jtb. RADIM). Na kraju sam onemogućio automatski update is Local Policy Group. Sad povremeno iskoči obaveštenje da ima neki update. Generalno, skoro svaki dan stigne nešto... Ili defender update ili win 10 update.

Na drugoj mašini w10 instaliran pre nekoliko dana, ne rade notifikacije... Ne može da se otvori. Mrzi me da restartujem mašinu da vidim hoće li proraditi.

W7 na starom laptopu nisam mesecima restartovao. W10 ne može da izgura duže od 10 dana bez restarta. Nešto prestane da radi.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Windows Firewall je OK, Defender je neoptimizovano i solidno bušno smeće.

@Dark Magician

Ima izuzetak zato sto je Windows 10, a koristim ga od kako je izasao, sve losiji i losiji.

Da li je to do neke manje nesuglasice izmedju hardvera i Windowsa, nebitno je, bitno je da je ranije bilo mnogo bolje.
Umesto da se svakim update-om sistem koji nije besplatan postaje bolji, laksi, brzi, desava se bas suprotno. Trpa se razni bloat, dolazi do toga da se moraju skidati third-party programi da bi sistem postao upotrebljjv, jer razne gluposti drndaju u pozadini.

Poslednji upotrebljiv W10, iz mog iskustva, je Anniversary Edition od pre ~godinu ipo dana, imam ga na laptop-u, radi kao sat, nije video ni jedan update od decembra pretprosle godine.
Uskoro ce i na njega LTSB, koji posle instalacije zauzima 13GB(posle update-a zauzima 20 i nesto..) i ubija kako radi [emoji4]

Sreca je sto nema alternativu, da ima, bila bi druga pesma.
Prisiljavaju se ljudi sa novijim hardverom na W10, sto je takodje sramota, znam da postoji resenje, ali 99% ljudi ce preci na 10-ku, a ne praviti fleske sa pre-loadovanim drajverima za usb, sata i sta vec ne.

Poslednja izmena:
Imam Windows 10 16299.192 na Lenovo G780 laptopu sa sledecim specifikacijama:

lenovo g780.PNG

Imam problem , ponekad mi dugo restartuje , dok je boot brz posle kada restartuje , znaci samo mi restart nekad spor bude , na start up je skoro sve pogaseno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno