Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad ce dodje MS bot sa mrtvim andridom u avataru da nas ubedjuje kako su za sve krivi torenti i nezanje korisnika! :d

Sad mi javio ortak, kupio njegov stric neki HP AMD A9 APU laptop, instalirao sve drajvere i Start Menu NE RADI!!! Instalirao sam Windows 10 na dosta laptopova sa Intel platformom (Intel CPU/GPU, Intel + NVIDIA) i ovo mi se nijednom nije desilo!

Strasno, baci neko 50 soma na laptop a NAJNOSNOVNIJA stvar NE RADI!!!

Da li je moguce da AMD u saradnji sa Microsoft-om ne moze da napravi KRSTENE drajvere?

Da citiram samog sebe iz druge teme.

Pisao sam o tome, rešenje je da ugasiš sve servise koji nisu Microsoft, pa uključi koji su esencijalni tebi. Jer neki third party izaziva freeze, bar je tako kod mene.
Nisam imao vremena da ustanovim koji tačno ili koja tačno kombinacija, ali od kad sam to uradio nijednom se nije desilo, a pre je bilo nasumično,

Jeste, tako je.

Kad bi se zezali.
Takođe bi mogli da proglasimo to kao sedmo svetsko čudo, kako se to nijedan put, nije desilo na W7, W8.x.

Alal vera, što su pametni ti "servisi", probude se kao AI, da udare na (svetinju) W10.

Poslednja izmena:
Gde je Vuk sad da kaže da reinstalacija drajvera za grafičku rešava 99% problema... :d

PS. Što je najcrnje, najčešće je bio u pravu. :d :d :d

Nema šanse, ja sam imao isti problem. Rešio sam tako što sam odradio beckup. Sada već mesecima imam drugi provlem. Neće da se updejtuje :D a svaki dan pokušava :D

Kad zakuca start, pokrenite task manager (ctrl+shift+ESC) I ubijte explorer. Zatim ga ponovo pokrenite. Meni je ovaj trik rešio problem pokretanja modern aplikacija, uključujući i Settings. Možda ubedi i start da proradi.
Što se updejta tiče ima da se skine neki fix sa ms sajta koji resetuje updejte i posle toga proradi.
https://support.microsoft.com/en-ph/help/4027322/windows-update-troubleshooter

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Taman sam mislio da je ok sistem dok mi se ovo sa startom nije desilo. Do sada mi je sve sljakalo kako treba.

Aha, moguce da je zbog toga. Tesitrao sam Vega kartu, drndao drajvere, pa mozda zbog toga. Ruku na srce, masine gde nisam nista dirao, lepo iskljucio update, ferceraju lepo.

Navikni se na to.Kompletan interfejs je baziran da radi pomocu grafickog drajvera.

Znači, ne dao nam bog da se vrati S3, nećemo smeti da kliknemo mišem, a da to ne bude katastrofa. :D

Kakvih sve pisanja ima ovde, to više nije ni smešno.

a svaki dan pokušava :D

U tom slučaju, pripazi da ne završiš kao ovaj:

Microsoft downloaded 1.2TB on my internet/computer since the first of the month. To include 32GB today... AFTER my computer checked and decided it was up to date.

Got a call from my ISP that I was over on data, but nothing showed from WHERE. Now I know. Microsofts "Service Host Delivery Optimization"

https://imgur.com/a/YOeVM#cqdIYl5

cqdIYl5.jpg

WUPUuvh.jpg

tsULy0P.jpg

h2cjJU6.jpg

QPO0t30.png

DdR5CH1.png

nvWyW1c.png
Kao što se vidi, možebiti u pitanju:

Kod:
Service Host Delivery Optimization

Alaj su ga optimizovali, svaka čast.

Uh, pa čekaj, možda je i za ovo kriv grafički driver?

Užas. To mu je napakovao Windows Store pokušavajući da instalira neku igricu... I fejlovao je svaki put, pa je opet skidao igricu od početka.
Nemam Microsoft Account niti ću ga ikada napraviti.

Kad zakuca start, pokrenite task manager (ctrl+shift+ESC) I ubijte explorer. Zatim ga ponovo pokrenite. Meni je ovaj trik rešio problem pokretanja modern aplikacija, uključujući i Settings. Možda ubedi i start da proradi.
Što se updejta tiče ima da se skine neki fix sa ms sajta koji resetuje updejte i posle toga proradi.
https://support.microsoft.com/en-ph/help/4027322/windows-update-troubleshooter

To ne radi na Fall Creators update, jer CompositeShell kad se zabode, samo restart.

Nemam pojma za CompositeShell. Koristim ClassicShell.

Tako se zove UI rewrite urađen u FCU, nema veze što si promenio start meni, i ostatak je ista stvar.

classic shell rulez!!Sto manje desetkinog izgleda to bolje.I naravno control panel.Kome treba pc settings?

Znači, ne dao nam bog da se vrati S3, nećemo smeti da kliknemo mišem, a da to ne bude katastrofa. :D

Kakvih sve pisanja ima ovde, to više nije ni smešno.
Pa ti gledaj na to kako hoces,ali celokupan interfejs pokrece graficka biblioteka i directx.

Ok, nisam znao da to postoji na W10.

Pre W10 smo (pretpostavljam) iscrtavali rukama i nogama, i možda sa po kojom S3 grafičkom.

Sad mi sinulo, s obzirom da smo iscrtavali rukama i nogama, možda je zato sve uvek radilo kako treba?

Poslednja izmena:
Windows 10 update mi stoji na 99%. Probao sam da u Servisima stopiram update, pa da ga disable-ujem, sve po YouTube uputstvima ali ništa ne pomaže. Koje je rešenje?

^ Pa da sačekaš taj još 1%, ako si već čekao do 99%. :D
Šalim se. Pređi na Win 10 LTSB. Sasvim druga priča. ;)

@N3n0 Šta tačno ne pomaže kod isključivanja update servisa? Ako ga opet sam uključuje, kreiraj dodatni nalog za Windows (običan korisnik), pa u podešavanjima za servis namesti da se koristi taj, a ne sistemski nalog. Update servis ne bi trebalo da može da radi pod običnim nalogom. Bar sam se ja tako rešio update bede.

Ili LTSB, kako je kolega owim predlozio [emoji4]

Malo poredjenje, u Overwatch-u zauzece rama na W10 6.1-6.2GB, na W10 LTSB 4.5GB. Masina iz potpisa.
U oba slucaja svez sistem sa identicnim programima.

Poslednja izmena:
Evo kako to izgleda:
QsF8jV.jpg

p7Swzv.jpg
Update ide do 99% i probao sam tako 5+ sati, ali nema promene, neće da pređe taj 1%.
Koristio sam uputstvo sa YouTubea za prevazilaženje ovog problema (stopiranje ili diableovanje updatea u procesima), ali bez uspeha.

W10 inače ok radi (na laptopu, nije u pitanju PC iz profila).
OS Name Microsoft Windows 10 Pro
Version 10.0.10586 Build 10586
System Manufacturer LENOVO.
System Model 2746ABG
System Type x64-based PC
System SKU Unsupported
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P7370 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
BIOS Version/Date LENOVO 6AET46WW, 5.9.2008.
SMBIOS Version 2.5
BIOS Mode Legacy
BaseBoard Manufacturer LENOVO
BaseBoard Model Not Available
BaseBoard Name Base Board
Platform Role Mobile
Secure Boot State Unsupported
PCR7 Configuration Binding Not Possible
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale Serbia
Hardware Abstraction Layer Version = "10.0.10586.0"
Time Zone Central Europe Standard Time
Installed Physical Memory (RAM) 2,00 GB
Total Physical Memory 2,00 GB
Available Physical Memory 367 MB
Total Virtual Memory 4,36 GB
Available Virtual Memory 2,27 GB
Page File Space 2,36 GB
Page File C:\pagefile.sys
Hyper-V - VM Monitor Mode Extensions Yes
Hyper-V - Second Level Address Translation Extensions No
Hyper-V - Virtualization Enabled in Firmware No
Hyper-V - Data Execution Protection Yes

Imaš li AV? Isključi ga. Ako ni to ne pomogne, skini ISO sa media creation tool i tako instaliraj.

Najbolje skini najnoviji iso windowsa i pokreni instalaciju iz postojećeg.

Ovaj W10 je instaliran kroz onu zvaničnu ponudu upgradea koja je bila aktuelna jedno vreme. Prešao sam sa 8.1 na 10. Malo mi je nezgodno što imam samo C particiju, pretpostavljam da bi morao sve da gazim sa novom instalacijom.

Lepo ti kažem pokreni instalaciju iz Windows, sve ti ostaje i radi upgrade na novu verziju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno