Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ljudi koristio sam windows 8.1 oko godinu dana,bio je ukljucen system update,on se updateovao s vremena na vreme,sve normalno.
Sada palim komp,tj. budim ga iz sleep-a i on mi izbacuje kao da dovrsim podesavanja instalirao se windows10,kako je to moguce da se sam instalirao?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Koji su to olosi da bez moje dozvole sami instaliraju svoj novi sistem. Neverovatno.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

U Srbiji naravno mogućnost za tužbu otpada.
Ali zato ćeš potpuno besplatno dobiti "savete" od lokalnog Ms bota...

Microsoft izgubio na sudu zbog nadogradnje računara na Windows 10
Microsoft je bio prilično agresivan kada je u pitanju nadogradnja na Windows 10, a u poslednjih nekoliko meseci bilo je dosta pritužbi korisnika da su njihovi računari odjednom nadograđeni na Windows 10, bez davanja saglasnosti od strane korisnika da se takav proces i sprovede.
To je upravo ono što Teri Goldštajn iz Kalifornije tvrdi da se desilo njenom računaru, te da je on nadograđen na Windows 10 automatski, što je uticalo na njeno poslovanje. Goldštajnova kaže da zbog činjenice da sada sve radi veoma sporo na njenom računaru, kao i da je on korišćen za poslove njene turističke agencije, odlučila je da stupi u kontakt sa Microsoftovom podrškom.
Niko nije mogao da joj pomogne da se poboljšaju performanse, te je odlučila da ceo slučaj prebaci na sud.
Ona je dobila sudsku parnicu, a iako je Microsoft nameravao da se žali, odustao je od toga i pristao da plati 10.000 dolara kazne.

Pomaze i kad citas sta pise, no dobro, predpostavljam da je to za advanced korisnike.

Ja neznam jos se ljudi smaraju oko windows 10, ako vam ne vajla koristite windows 7 napravite hide na get windows update i mirni ste ili ednostavno instalirajte enterprase i nece vas smarati, meni je windows 10 sada dobar dok je bio 1240 ona verzija nije bila bas kako treba sada polako je odlican

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Osim što RS1 izlazi skoro 100% 12. Jula na Patch Tuesday kao i TH2, a ne 29.

Hm, pa i meni zvuci logicnije 1207 a ne 2907.

Poslednja izmena:
Da li je neko već imao problema sa kamerom da neće da se prebaci na prednju? Uzeo sam sa devojkom jedan tablet/2 u 1 uređaj... Lenovo Miix 300-10 IBY.

Neće da prebacuje na prednju kameru, mada je devojka ranije uspela da napravi nekoliko slika. Sad prijavljuje grešku 0xa00f4271(0xc00d3704) kad uđem u kameru, pa nakon što tapnem na menjanje kamere. Ne znam, možda joj se u međuvremenu instaliralo neko bezvezno ažuriranje za kameru, ili Boga pitaj šta.

Nije ti stigao, 371 je na slow a 372 na fast ring-u. Stigla 2 za 3 dana prošle sedmice. Ako ti se žuri, prebaci na slow ring, restartuj pa vrati na fast, obično počne download za sat - dva.

bilo mi je i podešeno fast od starta. no, uradio sam i kako si ti napisao svejedno ne pokreće update ...

Ajde ovako, posto problem postoji mesecima.

SVAKO ima pravo da iznese svoje misljenje o windowsu, bez obzira dal je pozitivno ili negativno(naravno da nije flame).
Najstroze zabranjeno je pominjanje drugih ljudi u svojim postovima sa ociglednim nameram da se pokrene svadja.

Za flame i za sve ostalo , postoji report ili pm moderatoru.

Poslednja izmena:
Capture.PNG

Pocinje Store da lici na nesto :D

Jos samo da ubace koja je trenutna verzija aplikacije io kada je poslednji put azurirana I sve super :)

nikako da mi pokrene novi build da skina na insideru, i dalje je 14371 iako sam sve vreme na fast ringu! užas. pokušavao sam rešenja sa gugla ali bezuspešno...grrr

Si imao slobodnog prostora na C? Mislim nema razloga da cekas insider build duze od par sati, evo npr ja sam sad podesio na slow build, a trebutno ima dostupna nova verzija na fast ringu, meni bukvalno posle prelaza sa slow na fatmst ring prodje malo vremena i krene skidanje.
Ponekad ubaguje nista se ne desava pa se odradi restart i cekiras update ako ne zapocne automatski update.

Salim se za, insider rejting, relax ;-)

Kako stitite oci od ovolike beline uvece dok radite?

Screenshot (1).png

Prilozi

• Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    147.6 KB · Pregleda: 108
Adaptive brightness, pozadinsko i ambijetalno osvetlenje, malo smanjivanje jačine slike.

Kako stitite oci od ovolike beline uvece dok radite?

Ja ne verujem da sam ikad uradio "maximize" bilo kog Windows Explorer prozora, bar od kada imam full hd monitor.
Pritom, ne provodim mnogo vremena gledajući foldere i fajlove. Obično na početku otvorim nekoliko najčešće korišćenih foldera i samo se na kratko prebacim na njih kada mi nešto zatreba. Inače bi mi smetalo da je pozadina tamna, a i lako podesim osvetljenje monitora.

Pomoć.Lenovo B50 sa SSDom se force upgrade sa 8.1 na 10. Nakon toga, laptop je neupotrebljiv, čim pokaže welcome screen počinje treperenje, pokaže ikone a posle par sekundi baci opet welcome screen i ni makac. Uspeo sam toliko da uđem u safe mode, tamo ne treperi ali ne mogu da pristupim opciji revert na 8.1, pukne settings kada kliknem na upgrade. Probao sam DDU u safe mode i dalje isto.
Sent from Lumia 535 using Tapatalk.

Resio: U advanced startup settings su pod "more recovery options" sakrili opciju " rektore to previous build". Ogadio restart i restore, i za par minuta 8.1 ponovo šljaka. Skinuo Never10 i laptop je završio sa desetkom.

Zvanicno na 2 agust a bice iso pred dve sedmice :)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Pa ja se nadam da ce na slow ring da puste taj final build, za dve nedelje max [emoji41]

Pitanje za OneDrive.
Jutros samo 5GB naravno.
Office gratis 1TB me ne interesuje.
Daje opciju jos 5GB free,ali kad odem na upgrade,pise current plan.
Zasto mi odmah ne da tih 5GB ?

Edge...3x4K opusteno....

Screenshot (25).jpg

Resio: U advanced startup settings su pod "more recovery options" sakrili opciju " rektore to previous build". Ogadio restart i restore, i za par minuta 8.1 ponovo šljaka. Skinuo Never10 i laptop je završio sa desetkom.

Da li ti je sam poceo upgrade sa 8.1 na 10 i nisi uspeo uopste da pokrenes 10?

[emoji12] ja sa 7770 jedva pustim jedan 4K [emoji41]

Nazad
Vrh Dno