Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A daj smorili su vise svaki dan novi update :-D

Svaki drugi ili treći dan. Nije loše, jedan bug ispravljen 3 nova dodata.

Posle svake nadogradnje moj windows sve veći i veći. Trenutno je na 21 Gb. Ima li kraja ili će to trajati dok ne dostigne 120 GB i napuniti C particiju? Posle svakog update-a brišem windows.old ako je to bitno

Sumnjivi rezultati! Opera je dobila skroz drugaciji rezultat https://www.opera.com/blogs/desktop/2016/06/over-the-edge/,razlika izmedju Edge i Chrome je samo 18 minuta dakle oko 10%! I opet varaju,evo Google namesten kao default search engine a prvi rezultat Bing!
Pogledajte prilog 203154
I jos ne moze da se podesi address bar na vrhu vec mora par klikova da se aktivira, znaci svi ostali su glupi samo su oni pametni. E nece biti!
Opera je koristila drugu verziju i koristila ad-blocker ugrađen kod sebe. Što može drastično da utiče na rezultate.
Ali ovo prepucavanje preko medija je odlično za marketing. Što je poenta.

Windows 10 build 14366 je sasvim dovoljan za sada.U svim ovim nema nista spektakularno, da bi cekali 15-20 min da se nadogradi.

Hehehe samo rola...idemo! ;)

With Windows 10 build 14371, Microsoft has introduced a new option that improves the activation feature of Windows 10. With this new option, you will be able to activate Windows 10 even if you have changed your hardware! Instead of a hardware lock, the license will be locked to your Microsoft Account.

http://winaero.com/blog/how-to-link-your-windows-10-license-to-a-microsoft-account/

Ohhhh yeah [emoji378] [emoji12] [emoji41]

Od pre nekoliko dana imam jako čudan problem sa Win10. Posle nekog vremena, tastatura prestaje sa radom, odnosno kad npr. pritisnem slovo r - pojabibse prozor "Run", slovo K - pojavi se opcija connect, slovo e - file explorer, itd. Dakle, ne mogu da unesem tekst nigde, tastaturu shvata samo da bi otvarao prečice. Prvo sam pomislio da mi je tastatura crkla, ali sam probao i sa on-screen tastaturom i dešava se ista stvar. Nakon restarta sve je ok, i posle sat-dva opet ne radi...
Da li neko zna šta se dešava?
Windows build je 14366.0

Koja tastatura? Imas neki program-drajvere za nju? Logitech?

Koja tastatura? Imas neki program-drajvere za nju? Logitech?

Logitech je tastatura (model LX710) i ima neki softver. Ali i kada je isključim i uključim samo on-screen tastaturu isto se dešava. Poludeo sam skroz.
Pre tačno 2h sata sam vratio na build 14342.1002 i za sada radi OK. Ako do uveče sve bude OK, onda se verovatno nešto posvađalo sa novijom verzijom Win-a.
Kupovao sam neke avio karte i bila mi frka da se zablesavi usred kupovine.

Poslednja izmena:
Ljudi koristio sam windows 8.1 oko godinu dana,bio je ukljucen system update,on se updateovao s vremena na vreme,sve normalno.
Sada palim komp,tj. budim ga iz sleep-a i on mi izbacuje kao da dovrsim podesavanja instalirao se windows10,kako je to moguce da se sam instalirao?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ljudi koristio sam windows 8.1 oko godinu dana,bio je ukljucen system update,on se updateovao s vremena na vreme,sve normalno.
Sada palim komp,tj. budim ga iz sleep-a i on mi izbacuje kao da dovrsim podesavanja instalirao se windows10,kako je to moguce da se sam instalirao?

Dešavalo se i drugima.
Microsoft forsira desetku... na sve načine...

Koji su to olosi da bez moje dozvole sami instaliraju svoj novi sistem. Neverovatno.

Zaboravljas da ti nisi vlasnik OS-a, dobio si ga na upotrebu, tako da...

Zaboravljas da ti nisi vlasnik OS-a, dobio si ga na upotrebu, tako da...
Pod tim kažeš da je legalno da se bez pristanka korisnika obavi upgrade na windows 10?
Prijatno.

4228d2c669727cb9f72d2f8163626395.jpg

@Vuk40
Naravno da nisam vlasnik,ali da mi menjaju verziju tek tako bez mog pristanka,zato sto im je mali procenat zastupljenosti novog os-a pa ga guraju na silu.
To je glupost moras priznati.

Nije posteno svakako, navalenti su...ali mislim kada je pa Bil igrao posteno?
Predjes na win10 i resis se muka...bar dok nes tigne win11.:d
@poolmaker sa cime je? samo sir i salata?

Poslednja izmena:
Vuce vidi ovo instalirao novi insajder I pise samo da je aktiviran, a gde je ono da je linkovan sa emailom ?

Capture.PNG

Tako je i kod mene...a kako treba da izgleda?

Screenshot (24).png

Ako mislis na onu sa linka sto si postavio to tek sledeceg meseca...

Poslednja izmena:
Ccleaner ti pinovan? I store??

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Hm...neki, znaci da se nije svima pojavilo.

Koja je zadnja verzija desetke a da nije insajder?
Ona sa zvanicne stranice je insajder,a na netu sam nasao neku verziju 10547.
Inace ova insajder me zeza sa grafickom iz potpisa,ponekad se desi da na sekundu blicne crn ekran.
Probao zadnje drajvere,zadnje beta drajvere i isto.

Poslednja izmena:
Koja je zadnja verzija desetke a da nije insajder?
Ona sa zvanicne stranice je insajder,a na netu sam nasao neku verziju 10547.
Inace ova insajder me zeza sa grafickom iz potpisa,ponekad se desi da na sekundu blicne crn ekran.
Probao zadnje drajvere,zadnje beta drajvere i isto.

10 v1511 TH2 build 10586

Poslednja izmena:
imao sam problema sa instalacijom 10-ke, nije htelo da mi apgrejduje, izadje mi blu skrin posle nekog vremena instalacije sa onim 0x000000f.
Probao da skinem 2 puta win10 iso, na pola tacno prekine. Od 4,2gb skine 2,1 tacno.
Odlucim da ga skinem preko media creation tool-a i ujedno ubacim 10ku na usb i hoce. Instaliram tako 10-ku da pregazim win7, trazi mi kljuc pri instalaciji, stavim da nemam...i pitam Boga sta cu posle kad nisam apgrejdovao nego isao clean...i posle instalacije pise ACTIVATED, kao na onoj Dekijevoj slici.
Znaci da mi je verovatno prepoznao maticnu i aktivirao me zauvek? :D

Inace, primetio sam dosta poboljsnjanja od poslednjeg puta kad sam ga koristio. Stvarno je bolji i od 7-ice.

Tako je i kod mene...a kako treba da izgleda?

Pogledajte prilog 203195

Ako mislis na onu sa linka sto si postavio to tek sledeceg meseca...

Jesu li popravili Edge u smislu da ne "krasuje" posle 4-5 otvorena taba?
Ima li mogucnosti za pretragu kad se markira tekst na stranici?(Search by Google ili Bing)

Jesu li popravili Edge u smislu da ne "krasuje" posle 4-5 otvorena taba?
Ima li mogucnosti za pretragu kad se markira tekst na stranici?(Search by Google ili Bing)
Verovatno, ja ne mogu da potvrdim, mozda neko kome se desavalo...
Kako mislis za pretragu direktno na desni klik? vidis to nisam ni probao...probacu kada dodjem kuci.

Nazad
Vrh Dno