Evo dragi entuzijasti da i ja kazem svoj sud posle dva dana testiranje Win 10. Ja sam nju nadogradio sam Win 8.1 i taj deo je prosao relativno bezbedno, jedino je bio problem sa Nvidia GeForce (GT630) driverima, ali je to reseno skidanjem najnovijih za Win 10 sa oficijalnog sajta. Prvih par sati koriscenja pomislio sam da je sve bez greske uradjeno ali sam onda naililazio na nesto sto mi se ne svidja a i na bagove. Ono sto mi se ne svidja jeste izmesten "Windows Update" i njegov ocajni i ojadjeni izgled i nemogucnost biranja updata, prekidanja i slicno. Drugi veliki nedostatak jeste nemogucnost menjanje boje "title bara". Podrazumevana boja je bela. I najvise udara u Chromu, gde ta boja bljesti i pomalo smeta. Video sam da ima kao neko "hakersko" resenje za to ali ne zelim time da se bavim, hocu kao covek da promenim boju bez muke, kao u svim prethodnim sistemima. I treci najveci nedostatak je "Edge" koji je ultra bagovit, puca na nekim stranama, resetuje se, osvezava sam kad on hoce, odgledane Youtube video snimke pusta sam ispocetka kad odradi taj svoj fantomski refresh. Neke stvari brze otvara od Chroma ali u vecini nije bolji, posebno na stranicama koje Google drzi, a svi najcesce to koristimo. Dobra strana sto mogu da se salju feedback-ovi pa ce mozda nekad to poboljsati. Takodje dobra opcija je sto sam Windows ima ugradjenen program "Windows Feedback" gde se mogu ostavljati predlozi, sugestije, problemi. Ja sam ostavio sve ove nabrojane probleme tamo pa se nadam da ce ispraviti. Takodje preporuka za sve vas je da ostavljate i vi tamo predloge, sugestije i slicno kako bi se nedostaci jednog dana resili. Ostale stvari su slicne kao u Win 8.1, dosta toga je zadrzano, mogli su i to promeniti, usavrsiti ali nisu. Vidi se malo da su ishitreno izbacili sistem, da je ovaj sistem mogao da se radi jos dobrih godinu dana kako bi ga urihtovali do kraja. Ali dobro, sta je tu je, koristicemo ga pa cemo dati novi sud u nekom narednom vremenu, ovo je bio pocetni sud.