Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ovo važi samo za win32 app WinRT ne menjaju boju ovako . Promeniće ti bolju na file explorer , control panel I aplikacije koje instaliraš Chrome ,Tixati I slično.
Malo li je, kome smeta beli title bar i ovo je dobro, bar za početak.
Inače kod mene na personalization prozoru normalno radi.

theme.png

Ima li jos neko problema sa Chrome-om posle update-a na 10ku?
Jedan tab i radi nekako, svaki susedni kad otvorim, prvo zuji u prazno jedno pola minuta, pa tek onda otvori... Do sad je radio normalno, ne znam do cega je....

Evo resih problem sa grafickim perfomansama.
VM je zaznula stvar, kako sam ga iskljucio iz sistema sve ponovo OK.
Drajveri 15.7.1 sada rade odlicno.

Ljudi,namestih u Colors_u da mi sve bude zeleno,ali zasto nije i taskbar ?
Kako to da namestim ?

Ljudi,namestih u Colors_u da mi sve bude zeleno,ali zasto nije i taskbar ?
Kako to da namestim ?
Odmah ispod izbora boja imaš da uključiš opciju da prikaže izabranu boju u start meniju taskbaru i notification centru. Znači odmah ispod onih ponuđenih boja. Staviš na ON i to je to.

Odmah ispod izbora boja imaš da uključiš opciju da prikaže izabranu boju u start meniju taskbaru i notification centru. Znači odmah ispod onih ponuđenih boja. Staviš na ON i to je to.

Hvala

Zamisli, čak i cheerleadersice, imaju nešto između ušiju, pa vide neke stvari. ;)

Opet ja :) Evo sve od Autodeska je proradilo samo od sebe, kako zasto - ne znam ali radi. Cak i neki drugi programi koji su prijavljivali neke random greske i nisu hteli da se pokrenu sad rade na keca. Suma sumarum, ako nekome nesto ne radi odmah neka saceka par sati :D

Otkud sad na fresh instalaciji desetke u rootu c: onaj folder $windowsBT i još nije hidden?

Evo sad sam snimao gejmplej sa ovim Game DVR na Windows 10 i odlični rezultati, dobra stvar od MSa za nas gejmere.

Ako neko hoće proba neka pritisne Windows Key + G u igri i snimi malo pa da podijeli utiske. Što se mene tice, odlično.

from MDL

Get colorized title bars without renaming/changing the Aero.msstyles

First of all, this is not a tweak for beginners. It includes modification of a system file, so please use it at your own risk!

Now, you might ask: Why don't you do it the way like it is described on WinAero? Answer: Because simply copying and renaming the Aero style/theme to circumvent the name checking in uDWM.dll prevents WPF applications from rendering buttons, text boxes, progress bars, etc. correctly in the Aero style. They fall back to the classic theme rendering because they don't recognize the renamed theme as being Aero anymore.

Prerequisites:

Download a hex editor (I use HxD in this tutorial).
Take ownership of the uDWM.dll file (in System32).
Copy the uDWM.dll file to a temporary location for editing

Tweaking:

Run HxD and open the uDWM.dll file from the temporary location.
On the menu bar, click Search and select Search...
Search for "aero.msstyles", but make sure the data type is text-string and the Unicode characters option is checked.
Now, overwrite "a e r o" with, for example, "o r e a" (you can use any four characters you want) - see image below.
Save the file and close HxD.
In the System32 directory, rename the uDWM.dll file to uDWM.dll.bak.
Copy the tweaked uDWM.dll file from the temporary location to System32.
Restart Windows.

Now you should get colorized title bars even when the normal Aero theme/style is active, and with it the Aero style in WPF applications. If you want to rollback this tweak, simply go to the System32 directory, rename the tweaked uDWM.dll to uDWM.dll.tweaked and the uDWM.dll.bak back to uDWM.dll (you cannot delete the tweaked uDWM.dll file right away because it is in use and therefore locked by the system). The uDWMl.dll.tweaked file can be deleted after the next reboot.

I na drugom računaru završena instalacija Windows 10 PRO x64 sa DreamSpark-a...
Isti serijski ključ - isti rezultat :)

slmgr.png

Da, baš taj ISO :)
Sve je to isti iso fajl - DreamSpark ili MSDN ...

I na drugom računaru završena instalacija Windows 10 PRO x64 sa DreamSpark-a...
Isti serijski ključ - isti rezultat :)

slmgr.png
Rehoh li ti ja. Možeš i na još da ih staviš. Ja sam to provalio još na 7-ici. Ne znam koji je maximum, ali mislim da je neograničeno. Nisam siguran pa zato ne dajem nikom .

Nema veze verzija. W10pro. Kluč je bitan a on radi na multiple machines :-D

Rehoh li ti ja. Možeš i na još da ih staviš. Ja sam to provalio još na 7-ici. Ne znam koji je maximum, ali mislim da je neograničeno. Nisam siguran pa zato ne dajem nikom .

Ma znam ja sve to - godinama koristim legalan windows (od windows XP, preko 7 ...) sa dreamspark programa...
Nego na forumu je bilo par "stručnjaka slučajeva" koji su tvrdili da je sve to prevara :D

Ma znam ja sve to - godinama koristim legalan windows (od windows XP, preko 7 ...) sa dreamspark programa...
Nego na forumu je bilo par "stručnjaka slučajeva" koji su tvrdili da je sve to prevara :D

Jel imas jos legalnih kluceva za Windows 10 da ti platim preko wester union da vidim koliko imam para samo :)

Meni nije hteo da prodje DreamSpark kljuc iz Win 8.1. Prvo sam odradio upgrade i bio je aktiviran i cim sam odradio clean izbacio je gresku da je kljuc disableovan pa sam morao da uzmem novi sa DreamSparka. Verovatno je ovo zato sto je proslo dve godine pa nemam vise pravo na aktivaciju.

Meni nije hteo da prodje DreamSpark kljuc iz Win 8.1. Prvo sam odradio upgrade i bio je aktiviran i cim sam odradio clean izbacio je gresku da je kljuc disableovan pa sam morao da uzmem novi sa DreamSparka. Verovatno je ovo zato sto je proslo dve godine pa nemam vise pravo na aktivaciju.

Taj kluc vazi samo za windows 8.1, nemozes da ga upotrebis isti na windows 10 ali mozes da napravis upgrade samo

Pa normalno bilo koji ključ kada procuri isto će da prođe - nebitno odakle je ...
Ne vidim poentu priče oko toga :)

Evo ga čini mi se još jedan bag.Radi se o Cortani,kada uđete u meni sve one stavke su pogrešno nazvane na mestu gde piše settings on mi otvara Reminders,a gde piše Reminders on otvara Settings.Jel tako i kod vas?
a.jpg

Opet ja :d
Imam jedno pitanje, smem li da obrisem fasciklu Windows.old iz C: particije? Zauzima 24gb pa bi da namestim malo prostora na SSD-u brisanjem te fascikle ako je nepotrebna vise. Hvala :)

Screenshot_2.pngScreenshot_1.png

Nazad
Vrh Dno